Ελβετία: Στη μάχη η πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις

Στις επάλξεις το πρωτάθλημα Ελβετίας με την πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την ενισχυμένη Γκρασχόπερς
bsc young boys fcluzern

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ελβετίας και η αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Γιουνγκ Μπόις με την Γκρασχόπερς που έχει ενισχυθεί το φετινό καλοκαίρι να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Ανάλυση

Γιουνγκ Μπόις – Γκρασχόπερς

Πλέον η Γιουνγκ Μπόις είναι η πρωταθλήτρια, σπάζοντας μια μακρά κυριαρχία της Βασιλείας στην Ελβετία. Ο προπονητής, Άντι Χάτερ, πήρε προαγωγή για την Μπουντεσλίγκα και τον πάγκο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη θέση του ανέλαβε ο Γκεράρντο Σεοανέ. Δεν έχασε σημαντικούς παίκτες την περίοδο του καλοκαιριού, άρα χτίζει πάνω στην ήδη πετυχημένη ομάδα της περσινής σεζόν.

Θα μπορέσει να αρχίσει με νίκη τη σεζόν η Γιουνγκ Μπόις;

Παραλίγο να υποβιβαστεί την περσινή σεζόν η Γκρασχόπερς και για αυτό το λόγο το καλοκαίρι έγινε πολλές και δυνατές μεταγραφές. Στον πάγκο της ομάδας είναι Τόρστεν Φινκ με εμπειρία στον πάγκο της Βασιλείας και της Αούστρια Βιέννης, έχοντας θετικό απολογισμό. Στο τελευταίο φιλικό έμεινε στο 1 – 1 με τον Ατρόμητο δείχνοντας θετικά στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο. Οι μεταγραφές συνεχίζονται αφού αποκτήθηκε ο Ταρασάι ως δανεικός από την Έβερτον, ενώ αγωνιζόταν στην Γκρασχόπερς μέχρι το 2016. Στόχος της για φέτος είναι η Ευρώπη.

Η Γιουνγκ Μπόις θέλει δυναμικό ξεκίνημα, η Γκρασχόπερς να δηλώσει ότι φέτος είναι μία διαφορετική χρονιά. Over σε συνδυασμό με Goal/Goal.

Ζυρίχη – Τουν

Απόλυτα πετυχημένη σεζόν για τη Ζυρίχη με την 4η θέση που κέρδισε στο πρωτάθλημα, αλλά και με το Κύπελλο που κατέκτησε κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, το οποίο ήταν και το 10ο της ιστορίας της. Έμειναν οι βασικοί παίκτες με εξαίρεση τον Ράσμους Τελάντερ που αποχώρησε για τη Φίτεσε, αλλά και ο προπονητής, Λουντοβίκ Μανιάν. Έπαιξε επίσης φιλικό με τον Ατρόμητο (όπως και η Γκρασχόπερς) μένοντας στο 0 – 0 χωρίς όμως να δείξει κάτι το εξαιρετικό.

Μία από τα ίδια για την Τουν, αφού ο στόχος επετεύχθη με την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Χωρίς πολλά οικονομικά μέσα και με προβλήματα σε αυτό το σκέλος, οι μεταγραφές έγιναν κυρίως με παίκτες που ξεχώρισαν στη β’ κατηγορία της χώρας. Παραμένει στον πάγκο ο Μαρκ Σνάιντερ με τον στόχο να είναι φυσικά και φέτος η παραμονή στην κατηγορία.

Η Ζυρίχη είναι καλύτερη ομάδα και κόντρα στην Τουν που έχει αλλάξει αρκετά πράγματα, αλλά όχι επίπεδο αναμένεται να πάρει τη νίκη, εύκολα ή δύσκολα.

Σιόν – Λουγκάνο

Ο στόχος πέρυσι δεν ήταν μια απλή παραμονή στην κατηγορία, αλλά μόνο αυτό κατάφερε η Σιόν. Το καλό για την ίδια το καλοκαίρι είναι ότι μπήκαν πολλά χρήματα στο ταμείο της ομάδας, καθώς πωλήθηκαν οι Κούνια και Ντιμάρκο σε Λειψία και Ίντερ αντίστοιχα, οπότε υπήρξε σε αυτό το μέρος μια ανάσα. Στον πάγκο παραμένει ο Μαουρίτσιο Τζιακομπάτσι. Στα φιλικά είχε πολύ καλά αποτελέσματα και αναμένεται τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν να είναι σε πολύ αγωνιστικό επίπεδο.

Σε μια άνετη παραμονή περιορίστηκε και η Λουγκάνο η οποία θα παραμείνει και φέτος με τον νεότερο προπονητή παγκοσμίως, τον 29χρονο Ισπανό, Γκιγέρμο Αμπασκάλ. Όπως αναμενόταν στις μεταγραφές απέκτησε νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Ούγγρος μπακ Κέσκες από την Αταλάντα. Γενικότερα δεν δείχνει κάτι τρομερό, αλλά θα έχει ενδιαφέρον το τι θα έχει να παρουσιάσει ο νεαρός τεχνικός.

Βάσει της εικόνας των γηπεδούχων στα φιλικά θα προτιμήσουμε τον άσο.

Σε ενδιαφέρει