Σουηδία: Στα… κόκκινα η ΑΪΚ Στοκχόλμης

Την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League πανηγύρισε η ΑΪΚ Στοκχόλμης, ωστόσο έπειτα από 120 λεπτά αγώνα, σήμερα η αναμέτρηση με την Μπρομαποϊκάρνα παίρνει χαρακτήρα δοκιμασίας.
fd ac e df d

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται το σημερινό πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Σουηδίας, με την πρωτοπόρο ΑΪΚ Στοκχόλμης να έχει δύσκολη αποστολή.

Ανάλυση

ΑΪΚ Στοκχόλμης – Μπρομαποϊκάρνα (16:00)

Παραλίγο να υποστεί κάζο η ΑΪΚ Στοκχόλμης, καθώς η Σάμροκ Ρόβερς κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (0 – 1) και τελικά χρειάστηκε η παράταση για τους Σουηδούς ώστε να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το χρυσό γκολ πέτυχε στο 94’ ο Στεφανέλι και έτσι η ΑΪΚ την προσεχή Πέμπτη αντιμετωπίζει τη Νόρντζελαντ, με το πρώτο ματς να γίνεται στη Δανία. Για το πρωτάθλημα με γκολ στο 94’ του Ράσιντι, η ΑΪΚ επιβλήθηκε εκτός έδρας της Σούντσβαλ (0 – 1) και έτσι παραμένει στην 1η θέση, έχοντας πίσω της της Χάμαρμπι, που έχει όμως και αγώνα λιγότερο. Ντεμπούτο για τον παικταρά, Σεμπάστιαν Λάρσον που επιστρέφει στη Σουηδία έπειτα από χρόνια καριέρας στην Premier League, εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν ο βασικός μέσος, Λούντστρεμ.

Θα καταφέρει η ΑΪΚ Στοκχόλμης να εδραιωθεί στην κορυφή μέσω του ντέρμπι της Στοκχόλμης; 

Έγινε το θύμα της Σίριους η Μπρομαποϊκάρνα! Η ουραγός επικράτησε 0 – 1 πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και πλέον η Μπρομαποϊκάρνα έχει μπλέξει για τα καλά στα σενάρια της παραμονής στην κατηγορία. Έχει το απόλυτο των ηττών εκτός έδρας (6/6) και μάλιστα όλες ήρθαν στο Over. Τιμωρημένος ο βασικός και αρχηγός, Μάγκνουσον.

Μάλλον δεν τίθεται θέμα για τον νικητή, αλλά μόνο για το εύρος της νίκης της ΑΪΚ Στοκχόλμης.

Τζουργκάρντεν – Χάκεν (16:00)

Διπλό-χρυσάφι για την Τζουργκάρντεν στην έδρα της Κάλμαρ, καθώς με γκολ μόλις στο 4’ άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι τέλους, σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Όπως δηλαδή το ήθελε η ίδια, αφού είναι μία κλασική ομάδα του Under η Τζουργκάρντεν. Εκτός του σημερινού παιχνιδιού και πάλι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Τίνο Καντεβέρε.

Είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League από το πρώτο ματς η Χάκεν κόντρα στη Λιεπάγια με την εκτός έδρας νίκη της με 3 – 0 και στο δεύτερο αγώνα αποφάσισε να βάλει τα δεύτερα. Ηττήθηκε με 2 – 1 εντός έδρας, αλλά λίγο την επηρέασε, καθώς είναι στον επόμενο γύρο. Για το πρωτάθλημα, ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Νόρκεπινγκ (2 – 1), δεχόμενη το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 81’. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνουν οι Γερεμέγεφ και Εκπολό.

Ας μην μπλέξουμε σε σημείο, αλλά με γκολ και σύμφωνα με όσα συνηθίζουν εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα, πάμε στο κλασικό 2 – 3 γκολ.

Σε ενδιαφέρει