Πολωνία: Η μεγάλη επιστροφή της Ζαγκλέμπιε

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια η ιστορική Ζαγκλέμπιε επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία και είναι αποφασισμένη να παραμείνει.
ZAGLEBIE

Με τρεις οριακές αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε η πρώτη αγωνιστική στην Πολωνία.

Γκόρνικ – Κορόνα

Εξαιρετική η σεζόν που πέρασε για την Γκόρνικ. Επιασε ταβάνι κατακτώντας την τρίτη θέση στα πλέι οφ. Επαιζε πολύ επιθετικά, το διασκέδασε και δικαιώθηκε. Φυσικά οι μεγάλες ομάδες χτύπησαν την πόρτα αρκετών παικτών με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί αισθητά χάνοντας τους δύο καλύτερους μέσους της. Ο σκόρερ Ανγκούλο έμεινε, αλλά το θέμα είναι ποιος θα τον… ταΐζει. Η περσινή Κορόνα δεν καταλάβαινε ούτε από έδρες ούτε από αντιπάλους. Εξαιρετική κανονική διάρκεια στη σεζόν, που την έβαλε στα πλέι οφ. Εκει έσκασε από την κούραση και έμεινε στην όγδοη θέση με ρεκόρ 1-1-5. Από τα πιο εντυπωσιακά ματς της σεζόν το 3-3 στην έδρα της Γκόρνικ. Δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα ένα μεταξύ τους goal/goal απόψε.

Σημαντικές κόντρες με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στην πρεμιέρα της Πολωνίας 

Βίσλα Πλοκ – Λεχ Πόζναν

Πέμπτη στα πλέι οφ πέρσι η Βίσλα Πλοκ. Για τρεις βαθμούς έχασε την τριάδα και κατά συνέπεια την Ευρώπη. Σοκ με την πρόσφατη φυγή του κόουτς Μπρέτσεκ που δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση της Εθνικής Πολωνίας. Τη θέση του πήρε ο Τζβιγκάλα και ελπίζει σε ανάλογη σεζόν. Εχασε 2-3 παίκτες, πήρε άλλους τόσους. Δεν θα είναι ιδιαίτερα αλλαγμένη. Η Λεζ Πόζναν  πήρε την τέταρτη θέση στα πλέι οφ, αλλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα αν δεν είχε το 0-0-4 εντός έδρας στο φινάλε. Αλλαξε προπονητή, με τον Τζούρτζεβιτς να κάθεται στον πάγκο και να μην κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Είναι άπειρος σχετικά. Στόχος η τριάδα, αλλά θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να τα καταφέρει. Πολύ μπερδεμένο σταύρωμα για πρεμιέρα. Αμφότερες άλλαξαν προπονητές και θέλω να δω τι ψάρια θα πιάσουν στο ξεκίνημα.

Ζαγκλέμπιε – Πιαστ

Η  μεγάλη επιστροφή στα σαλόνια μετά από μια δεκαετία είναι γεγονός για τη Ζαγκλέμπιε. Δεν θέλει να έχει τον ρόλο του… ασανσέρ στην κατηγορία. Ο Ντούντεκ έχει μεγάλες φιλοδοξίες και το ρόστερ είναι συμπαθητικό. Ενισχύθηκε με παίκτες που ήξεραν καλά τη μεγάλη κατηγορία. Η Πιαστ γλίτωσε τον υποβιβασμό στον πόντο και θέλει να γυρίσει σελίδα. Ο Φόρναλικ παρέμεινε στον πάγκο, αλλά θα δίνει διαρκώς εξετάσεις. Περίεργη ομάδα. Όπως ξυπνήσουν οι ποδοσφαιριστές της. Πάντως εκτός έδρας έδειξε πως ξέρει να χτυπά στην κόντρα και τα παιχνίδια της είχαν τρελό ρυθμό και πολλές φάσεις. Αν η Ζαγκλέμπιε δεν «μασήσει» από την πρεμιέρα και δεν παίξει παθητικά μπορούμε να δούμε ένα πολύ όμορφο ματς με γκολ εκατέρωθεν.

Σε ενδιαφέρει