Προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ: Με την πλάτη στον τοίχο τα φαβορί

Πολλές εκπλήξεις σημειώθηκαν στα πρώτα παιχνίδια του πρώτου προκριματικού γύρου Γιουρόπα Λιγκ και τα φαβορί καλούνται να ανατρέψουν την κατάσταση.
n

Σε δύσκολη κατάσταση έχουν βρεθεί πολλά από τα φαβορί του πρώτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στα πρώτα ματς, παρουσιάστηκαν κατώτερα των περιστάσεων.

Ανάλυση

Μόλντε – Γκλέναβον (19:00)

Πρώτο ματς: Γκλέναβον – Μόλντε 2 – 1

Θάλασσα τα έκανε η Μόλντε σε ένα ματς που άρχισε ιδανικά για την ίδια, αφού προηγήθηκε στο 36’. Παρ’ όλα αυτά, δέχθηκε την ισοφάριση στο επόμενο λεπτό, δέχθηκε και άλλο γκολ στο 59’ και σαν να μην έφτανε η ανατροπή του σκορ, στο 86’ έχασε και πέναλτι για να κάνει το 2 – 2. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που ήταν πάρα πολύ μεγάλη έκπληξη στον α’ προκριματικό γύρο, αφού υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Πλήγμα η απουσία του 17χρονου, Έρλινγκ Χάλαντ, που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα για μεγαλύτερο σύλλογο.

Θα μπορέσουν τα φαβορί να κάνουν την ανατροπή και να προκριθούν στην επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League;

Ιστορική νίκη για την Γκλέναβον από τη Β. Ιρλανδία, καθώς ήταν η πρώτη στην ιστορία της στα προκριματικά του Europa. Βέβαια, αυτή η νίκη δεν αλλάζει πάρα πολλά στην κατάσταση, αφού γνωρίζουν και το παραδέχονται και οι ίδιοι ότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και η Μόλντε παραμένει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Μεγάλο πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους ότι βρίσκονται σε αγωνιστική απραξία

Δεν γίνονται κάθε μέρα θαύματα… Η Μόλντε, λοιπόν, ακόμα και χωρίς το μεγάλο της αστέρι, αναμένεται να προκριθεί και να το καταφέρει με μία πειστική νίκη. Over 3,5.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φερεντσβάρος (20:00)

Πρώτο ματς: Φερεντσβάρος – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1 – 1

Μπορεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ να ήταν και να είναι το φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι, αλλά οι Ισραηλινοί δεν ήταν καλύτεροι από τη Φερεντσβάρος. Λίγο έλειψαν να ηττηθούν στο πρώτο ματς της Ουγγαρίας, αλλά με ένα σουτ που η μπάλα κόντραρε σε σώματα, η Μακάμπι πήρε το 1 – 1 και είναι ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Βλάνταν Ίβιτς, που είναι ο προπονητής της Μακάμπι, δεν έχει προλάβει να την κάνει ακόμα δική του την ομάδα. Εκτός για το αποψινό δίνεται ο επιθετικός, Οπουάντο, αλλά γενικότερα δεν υπάρχουν σημαντικά θέματα, όπως είπε και ο Σέρβος προπονητής.

Είχε καλύτερη παρουσία η Φερεντσβάρος από τη Μακάμπι στο πρώτο ματς, αλλά στάθηκε άτυχη στη φάση των καθυστερήσεων από την οποία προέκυψε το τελικό 1 – 1. Πάντως, ο Γερμανός τεχνικός δεν χάνει την πίστη του και δηλώνει ότι η ομάδα του δεν είναι ξεγραμμένη εν όψει του δεύτερου παιχνιδιού, θέλοντας έτσι να τονώσει την αυτοπεποίθηση και το «πιστεύω» των παικτών του. Δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, αν και οι αλλαγές στα πρόσωπα συγκριτικά με την περσινή σεζόν είναι αρκετές.

Καλύτερη εικόνα η Φερεντσβάρος στο πρώτο ματς, πιο ποιοτική η Μακάμπι. Θεωρώ ότι και να περάσουν στο τέλος οι Ισραηλινοί, δεν θα το πετύχουν χωρίς να δεχθούν το γκολ. Επιλογή μας το G/G.

Απόλλων Λεμεσού – Στάμπρας (20:00)

Πρώτο ματς: Στάμπρας – Απόλλων Λεμεσού 1 – 0

Πολύ περίεργο ματς για τους Κύπριους, αφού η αναμέτρηση διεκόπη, παραλίγο να αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας, αλλά τελικά το παιχνίδι διεξήχθη κανονικά. Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και είχε ευκαιρίες στον βούρκο που έγινε το ματς, αλλά στο 90’ σε μια αντεπίθεση δέχθηκε το τέρμα με το σκορ να καταλήγει στο 1 – 0 για τους Λιθουανούς. Πρόκειται για ένα μάθημα εν όψει της δεύτερης αναμέτρησης, με την ομάδα της Λεμεσού να καλείται να παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένη. Εκτός ο Ζελάγια και ο Μπρου, επιστρέφει ο Ρομπέρζ.

Η Στάμπρας έδειξε ότι είναι σε καλή φόρμα και το έδειξε και κόντρα στον Απόλλωνα, επιτυγχάνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη. Πρόκειται για μια πολύ σφιχτή ομάδα που δεν δέχεται εύκολα γκολ, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι οι 16 από τις 18 αναμετρήσεις που έχει δώσει, είναι under. Αγωνιστικά δεν θα έχει διαφοροποιήσεις συγκριτικά με το πρώτο ματς.

Ο Απόλλωνας δυσκολεύεται στο γκολ, αφού είναι αρχή στη σεζόν. Η Στάμπρας βασίζεται στην άμυνά της. Πάμε με το 2-3 γκολ.

Πρόγκρες – Καμπάλα (20:30)

Πρώτο ματς: Καμπάλα – Πρόγκρες 0 – 2

Τις προϋποθέσεις για ακόμα μία ιστορική πρόκριση δημιούργησε η ομάδα από το Λουξεμβούργο, Πρόγκρες. Επικράτησε 2 – 0 στο Αζερμπαϊτζάν της Καμπάλα και έτσι δεν αποκλείεται μετά τη Ρέιντζερς να προσθέσει ακόμα ένα «θύμα» στη λίστα της, αφού πέρυσι είχε αφήσει εκτός τους Σκωτσέζους. Προπονητής είναι ο Ιταλός, Πάολο Αμόντιο, που όπως ήταν φυσικό τόνισε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα και όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση.

Θύμα της απόλυτης έκπληξης έπεσε η Καμπάλα, αφού όχι απλά ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την Πρόγκρες, αλλά δέχθηκε και δύο τέρματα για το τελικό 0 – 2. Ο προπονητής, Γκουρμπάνοφ, ανέλαβε την ευθύνη και πρόσθεσε ότι δεν τέλειωσε τίποτα. Συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, η Καμπάλα είναι καλύτερη ως ομάδα και θα μπορέσει να νικήσει, χωρίς βέβαια να είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορέσει κιόλας να προκριθεί. Διπλό η επιλογή και όποιος θέλει να ρισκάρει σε πρόκριση των Αζέρων μπορεί να βρει την πιθανή της πρόκριση σε τιμές άνω του τετραπλασιασμού.

Σε ενδιαφέρει