Αφιέρωμα στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας

Μετά από έναν ολόκληρο μήνα ελέω Μουντιάλ επανέρχονται στην δράση οι Βραζιλιάνοι και δεν είναι λίγες οι αλλαγές που συνέβησαν κατά την περίοδο της διακοπής.
noticia normal

Αρκετές ομάδες αναμένεται να παρουσιαστούν αλλαγμένες, αφού υπήρξαν πολλές αφίξεις, αποχωρήσεις και αλλαγές προπονητών κατά την περίοδο της διακοπής λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Φλαμένγκο οδηγεί την κούρσα, αλλά αποδυναμώθηκε μετά τη φυγή των Ζούνιορ και Βιζέου για Ρεάλ και Ουντινέζε αντίστοιχα.  Απέκτησε, πάντως, τον Κολομβιανό φορ Ουρίμπε για καλύψει το κενό.

Ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο στην Βραζιλία; 

Η Ατλέτικο Μινέιρο και η Σάο Πάολο ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, αλλά η πρώτη υπέστη γερός σοκ με τη φυγή του πρώτου σκόρερ για Κίνα μεριά. Συγκεκριμένα ο τρομερός Γκουέντες, πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 9 γκολ, έφυγε για λογαριασμό της Σαντόνγκ. Αντιθέτως η Σάο Πάολο απέκτησε τον ακραίο Πέρες και τον μέσο Ρόχας αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της.

Στην Ιντερνασιονάλ δεν κουνήθηκε φύλλο και το ρόστερ παραμένει αναλλοίωτο, ενώ στην Γκρέμιο άπαντες τα έχουν βάλει με την κακοδαιμονία, αφού παρά τη μεγάλη διακοπή συνεχίζει να μην υπολογίζει σε μισή ντουζίνα παίκτες λόγω τραυματισμών.

Η Παλμέιρας προσπάθησε να μαζέψει κάποια λεφτάκια παραχωρώντας μερικούς παίκτες που είχε δώσει δανεικούς δεξιά κι αριστερά ώστε να γεμίσει τα ταμεία της. Αγωνιστικά δεν δείχνει επηρεασμένη.

Η εκ των ευχάριστων εκπλήξεων Ρεσίφε παρέμεινε συγκεντρωμένη και μάλιστα για να μην υπάρξουν τραυματισμοί κατά την περίοδο της διακοπής ο κόουτς Ολιβέιρα αποφάσισε η ομάδα να δώσει φιλικά μόνο με θυγατρικές ομάδες.

Η Κρουζέιρο αντιμετώπισε σοβαρό επιθετικό πρόβλημα και γι’ αυτό φρόντισε να ενισχυθεί αποκτώντας τον πολύπειρο Ερνάν Μπάρκος. Ο Αργεντινός αναμένεται να βοηθήσει αρκετά στο εκτελεστικό κομμάτι.

Η Μποταφόγκο, με την Κορίνθιανς και τη Βάσκο έδειξαν να βράζουν στο ίδιο καζάνι ως τώρα. Η «Μπότα» άλλαξε προπονητή, αφού ο Βαλεντίμ αποχώρησε λόγω μιας τεράστιας πρότασης που είχε από την Αίγυπτο. Στον πάγκο θα κάτσει ο Πακετά. Στην Κορίνθιανς η διακοπή έκατσε κουτί, αφού ο νεοφερμένος κόουτς Οσμαρ Λος γνώρισε παίκτες και καταστάσεις. Εχασε, όμως, τον πολύ Μπαλμπουενά, ο οποίος πήγε στη Γουέστ Χαμ. Οσον αφορά τη Βάσκο των εσωτερικών και διοικητικών προβλημάτων επήλθε η ηρεμία και αποκτήθηκε ο Μάξι Λόπες για την επίθεση.

Η Φλουμινένσε χρειαζόταν επειγόντως ένα ηλεκτροσόκ. Αυτό ήρθε με την απομάκρυνση του κόουτς Μπράγκα. Τον διαδέχθηκε ο Μαρσέλο Ολιβέιρα, ενώ για την επίθεση αποκτήθηκε ο Λουτσιάνο μετά τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό.

Η Αμέρικα Μινέιρο είναι ισόβαθμη με τη Σαπεκοένσε, αλλά τα πράγματα αναμένονται χειρότερα για την πρώτη. Εφυγε ο πολύ καλός προπονητής Μορέιρα και ήρθε ο Ντρούμπσκι. Ο Μορέιρα ήταν ο αναμορφωτής του συλλόγου και θα επηρεάσει αρνητικά η φυγή του. Η «Σάπε» ψάχνει τερματοφύλακα, ενώ τα τυπικά απομένουν για να αποκτήσει τον Πίνο Ρολίμ. Καλός μεσοεπιθετικός. Θα βοηθήσει.

Η Σάντος δεν θυμίζει σε τίποτα την άλλοτε ασταμάτητη ομάδα και παραμένει οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Προσπάθησε να αποκτήσει τον Μπράιαν Ρουίς, αλλά δεν έκατσε. Ειδική προετοιμασία έκανε στο Μεξικό ετοιμάζοντας ένα νέο ξεκίνημα.

Η Βιτόρια Μπαϊα ήταν από τις πιο ενεργητικές ομάδες κατά την περίοδο της διακοπής. Απέκτησε τους Ρενάτο, Μπενίτες και Μέλι για να δέσει την άμυνα και να γεμίσει το ρόστερ.

Η συμπολίτισσα Μπαϊα δεν είχε χρόνο για μεταγραφές και ιδιαίτερες αλλαγές, αφού έδωσε τους τελικούς στο Κόπα Νορντέστε χάνοντας από τη Σαμπάιο Κορέα, ενώ έχει μπροστά της τη ρεβάνς Κυπέλλου με τη Βάσκο.

Η Παρανά με την Ατλέτικο Παραναένσε βρίσκονται σταθερά στην τελευταία τριάδα, αλλά τραβάνε διαφορετικά μονοπάτια. Η Παρανά έχασε τους Αλεμάο, Νερίς και Γκονσάλβες, με τη συνέχεια να δείχνει τρομερά δύσκολη. Η Παραναένσε από την άλλη θα έχει νέο κόουτς τον ορθολογικό Νούνιες, με τον Ντινίς να έχει χάσει τα αποδυτήρια και τον κόσμο λόγω των περίεργων αποφάσεων σε σχήματα και πρόσωπα.

Τέλος η ουραγός Σεαρά δεν προέβη σε ιδιαίτερες αλλαγές και δείχνει όσο περνάει ο καιρός να πετάει λευκή πετσέτα έχοντας φτάσει αισίως τα 18 ματς δίχως νίκη και παραμένοντας η μοναδική ομάδα χωρίς τρίποντο στη φετινή σεζόν.

Σε ενδιαφέρει