Πρ. Γιουρόπα Λιγκ: Πρώτο εκτός για Τζέραρντ

Με το δεξί ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ο Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της Ρέιντζερς και απόψε δίνει το πρώτο εκτός έδρας αγώνα ως προπονητής.
gettyimages

Τρεις επαναληπτικούς για τον πρώτο προκριματικό γύρο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Γιουρόπα Λιγκ.

Ανάλυση

Λέφσκι – Βαντούζ

Από θέση φαβορί ξεκίνησε το ματς κόντρα στη Βαντούζ η Λέφσκι, αλλά τελικά αυτό έμεινε μόνο στα χαρτιά. Ηττα με 1-0 και πλέον τρέχει και δεν φτάνει. Η Βαντούζ περοηγήθηκε πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών και στη συνέχεια αμύνθηκε μαζικά και το υπερασπίστηκε. Στη Βουλγαρία απόψε η Λέφσκι είναι σίγουρα το αφεντικό και αναμένεται να φέρει την κατάσταση στα μέτρα της. Υπερτερεί σε εμπειρία, αλλά και ποιότητα. Σε 12 εντός έδρας αγώνες στο Γιουρόπα έχει μόνο μία ήττα η γηπεδούχος, ενώ το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο κάνει πρεμιέρα το εγχώριο πρωτάθλημα δείχνει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας και επιβάλλεται να είναι σοβαρή. Χαμηλός ο άσος, αξίζει μόνο από ημίχρονο.

Ποιες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα; 

Σκούπι – Ρέιντζερς

Η άσημη Σκούπι πρέπει να νιώθει περήφανη που ηττήθηκε μόνο 2-0 στην Σκωτία από τη Ρέιντζερς. Χωρίς παραστάσεις, μια μικρή ομάδα από τα Σκόπια που απόψε αντιμετωπίζει ως γιορτή την αναμέτρηση. Μάλιστα δεν θα παίξει στη φυσική της έδρα, αλλά στο αχανές Φίλιπ 2 που συγκεντρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να διεξαχθεί άρτια η αναμέτρηση. Η Ρέιντζερς του Τζέραρντ έκανε το καθήκον της και μετά την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία θέλει να επιστρέψει και στους ομίλους της Ευρώπης. Ακόμα δεν είναι έτοιμη, αλλά αλίμονο αν δεν μπορεί να ξεπεράσει ένα τόσο μικρό εμπόδιο. Θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της απόψε. Δεν παίζουν Ντόρανς και Γουάλας. Πολύ χαμηλό το διπλό και θα προτιμήσω το καλοπληρωμένο no goal.

Χόνβεντ – Ραμποτνίσκι

Σε μια κλωστή κρέμεται η πρόκριση στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Η Ραμποτνίσκι επικράτησε με 2-1 χάρη στα γκολ των Πετκόφσκι και Σαρκόφσκι, αλλά ενδιάμεσα η Χόνβεντ είχε απαντήσει με τον Νάγκι και απόψε στο σπίτι τους μπορούν να πάρουν το εισιτήριο. Εξάλλου οι Ούγγροι διαθέτουν παραδοσιακά πολύ ισχυρή έδρα, αλλά το κακό γι’ αυτούς είναι ότι απόψε λόγω τιμωρίας δεν θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Πάντως το ότι προέρχονται από σαφέστατα ανώτερο πρωτάθλημα και έχουν μεγαλύτερη εμπειρία τους δίνει το προβάδισμα. Ο Σούπκα είναι καλός προπονητής και οι παίκτες του βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο από πλευράς φυσικής κατάστασης και προετοιμασίας με δεδομένο ότι το εγχώριο πρωτάθλημα κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Περιμένω άκρως αποφασισμένη και πολύ πιο κινητική τη Χόνβεντ. Θα επιβάλλει τον ρυθμό της και θα φτάσει στη νίκη-ανατροπή. Ασος.    

Σε ενδιαφέρει