Πρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Από νωρίς στα βάσανα ο ΑΠΟΕΛ

Μέρα προκριματικών απόψε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου διεξάγονται οι μεγάλες ρεβάνς για τον πρώτο προκριματικό γύρο.
Capture

Αρκετές άνισες μάχες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα των προκριματικών στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν είναι λίγες και οι απροετοίμαστες ομάδες.

Ανάλυση

ΑΠΟΕΛ – Σουντούβα

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ μετά την ήττα στη Λιθουανία με 3-1. Πάλι καλά να λέει που κατάφερε να μειώσει στο τέλος. Εμφανώς απροετοίμαστος κόντρα σε μία ομάδα της οποίας το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα οδηγεί την κούρσα πολύ εύκολα. Απέχει οχτώ βαθμούς από τη Ζαλγκίρις. Απόψε οι Κύπριοι καλούνται να αποκαταστήσουν την τάξη, αλλά δεν θα έχουν τον σκόρερ Καζού. Με μια βδομάδα παραπάνω προετοιμασίας στις πλάτες τους οι παίκτες του Μπαλταζάρ μπορούν να βρουν ένα γρήγορο γκολ και να αυξήσουν κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισης. Επειδή πάντως η άμυνα των γηπεδούχων στον πρώτο αγώνα θύμιζε παιδική χαρά δεν αποκλείω να δεχτούν κάποιο γκολ και να μετατραπεί η αναμέτρηση σε ροντέο. Θα συνδυάσω τον χαμηλό άσο με το over.

Θα καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να πετύχει την ανατροπή κόντρα στη Σουντούβα; 

Χαποέλ Μπερ Σεβά – Φλόρα Ταλίν

Ότι ήθελε έκανε η Μπερ Σεβά στον πρώτο αγώνα κερδίζοντας στην Εσθονία για πλάκα με 4-1. Πολύ καλή εμφάνιση από Μάμαν και Εζρα. Ουσιαστικά οι Ισραηλινοί καθάρισαν την πρόκριση μετά το πρώτο τους γκολ, αφού με αυτό αποδιοργάνωσαν την Φλόρα, η οποία για 30 λεπτά ήταν συμπαθητική. Ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας. Απόψε περιμένω αμφότερες να το διασκεδάσουν εφόσον δεν τίθεται θέμα πρόκρισης. Η Φλόρα σκέφτεται παράλληλα και το πρωτάθλημα, όπου μάχεται με τη Νόμε Κάλιου για τον τίτλο απέχοντας από την κορυφή δύο βαθμούς. Ελεύθερο ματς χωρίς σκοπιμότητες και πιθανό over 3,5 αν έχουν όρεξη οι γηπεδούχοι.

Ελσίνκι – Βίκινγκουρ

Κέρδισε η καλύτερη ομάδα στο πρώτο παιχνίδι και αυτή ήταν αναμφίβολα η Ελσίνκι με 2-1. Μπήκε φουριόζα, έκανε το 2-0 και στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να το διαχειριστεί. Τελικά η Βίκινγκουρ μείωσε στο 51’, αλλά μέχρι εκεί. Κοινό στοιχείο των δύο ομάδων το ότι βρίσκονται τα πρωταθλήματά τους σε πλήρη εξέλιξη. Η Ελσίνκι έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά τον τίτλο στη Φινλανδία έχοντας διαφορά δέκα βαθμών από τη δεύτερη Ροβανιέμι. Η Βίκινγκουρ βρίσκεται στην τρίτη θέση των Ν. Φερόε έχοντας 11 βαθμούς διαφορά από την κορυφή και καμία ουσιαστική ελπίδα πρωτιάς. Οπου θέλουν μπορούν να πάνε την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι γι’ αυτό και ο άσος κινείται σε αστεία επίπεδα. Ακόμα και το over κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μονόδρομος το σύνολο τερμάτων «4-6».

Νιου Σεντς – Σκεντίγια

Παράσταση για έναν ρόλο η πρώτη αναμέτρηση. Η Σκεντίγια καθάρισε με 5-0 κάνοντας στο χορτάρι ότι ήθελε. Ο Ιμπραχίμι έκανε απίθανα πράγματα με τέσσερα γκολ. Δεδομένη η πρόκριση για τους Σκοπιανούς που βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας. Πέρσι κατέκτησαν κάνοντας ρεκόρ ο εγχώριο πρωτάθλημα. Τερμάτισαν με 91 πόντους και η δεύτερη Βάρνταρ είχε μόλις 56. Η Νιου Σεντς από την άλλη είναι ομάδα έδρας και σίγουρα οι δυνατότητες της είναι μεγαλύτερες από αυτές που φανέρωσε στον πρώτο αγώνα. Κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Ουαλία με 14 βαθμούς διαφορά από τους διώκτες της. Περιμένω απόψε να… μιλήσει το φιλότιμο και ο εγωισμός των γηπεδούχων που θα έχουν ένα σημαντικό ατού τον συνθετικό χλοοτάπητα του Παρκ Χολ. Σε αποδόσεις αουτσάιντερ λέω να ρισκάρω στο 1Χ. Δεν υπάρχει λόγος εξάλλου να σκιστεί για δεύτερη φορά η Σκεντίγια.

Λέγκια – Κορκ

Η Λέγκια έκανε το καθήκον της στον πρώτο αγώνα αποδεικνύοντας την ανωτερότητά της και επικρατώντας με 1-0 της Κορκ στην Ιρλανδία. Είναι το μεγάλο όνομα του ζευγαριού. Επαιξε ισορροπημένα και όσο χρειάστηκε. Το γκολ ήρθε στο 79’ από τον Κούχαρτσικ. Σοκ στο Σούπερ Καπ της Πολωνίας, αφού η ομάδα του Κλάφουριτς ηττήθηκε από την Αρκα με 3-2 και έχασε το τρόπαιο. Η Κορκ κυνηγάει τη Ντάνταλκ στη μάχη του τίτλου στην Ιρλανδία και απέχει από την κορυφή τέσσερις βαθμούς. Είναι λογικό να έχει ρίξει το βάρος εκεί. Πάντως ελέω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων δεν δίνει αυτή την περίοδο αγώνας για το πρωτάθλημα ώστε να κρατιέται ξεκούραστη. Ξεκάθαρος ο φαβοριτισμός της Λέγκια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καθαρίσει εύκολα μετά το σοκ του εγχώριου Σούπερ Καπ. Μια σκέψη το σύνολο τερμάτων «2-3».

Σε ενδιαφέρει