Ώρα ημιτελικών…

Φτάσαμε αισίως στα ημιτελικά του φετινού Γουίμπλεντον και απόψε διεξάγονται οι δύο σπουδαίες μάχες του Τζόκοβιτς με τον Ναδάλ και του Αντερσον με τον Ισνερ.
rafael nadal congratulates novak djokovic on the birth of his daughter

Ο Φέντερερ δεν τα κατάφερε στο εξαντλητικό ματς με τον Αντερσον και αποχαιρέτησε μια διοργάνωση που είναι πολυνίκης και που πρόβαλλε ως το μεγάλο αφεντικό.

Άντερσον – Ίσνερ

Ο μεγάλος νικητής, Άντερσον εκμεταλλεύεται υποδειγματικά το πανίσχυρο σερβίς του ως τώρα, αλλά το στοιχείο που τον έχει φέρει μέχρι τα ημιτελικά είναι οι πιο επιθετικές επιστροφές της μπάλας. Δεν παίζει πια φοβισμένα. Ρισκάρει με πιο δυνατά χτυπήματα στα όρια των γραμμών και εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται. Το να πετάξεις έξω τον σπουδαίο Ελβετό δεν είναι και λίγο πράγμα. Από την άλλη ο Ίσνερ απέκλεισε στα τέσσερα σετ τον Ράονιτς στα προημιτελικά. Εχει πολλά κοινά στοιχεί με τον σημερινό του αντίπαλο. Αμφότεροι ποντάρουν στο πανίσχυρο σερβίς τους και το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να δούμε πολλά μπρέικ στην αναμέτρηση. Επίσης θα χάσουμε το μέτρημα όσον αφορά τους άσους.

Γεμάτο ματς που θα έχει σίγουρα τάι μπρέικ και παράλληλα δεν περιμένω με τίποτα να κριθεί στα τρία σετ. Θα δούμε τέσσερα ή ακόμα και πέντε γεμάτα. Ως εκ τούτου το over 47,5 γκέιμς αποτελεί μονόδρομο.

 

Τζόκοβιτς – Ναδάλ

Στον άλλο τεράστιο ημιτελικό σπουδαίων ονομάτων ο Τζόκοβιτς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ναδάλ. Κρίμα που δεν είναι τελικός. Αναμένεται να πέσουν κορμιά. Εχω δει την προσπάθεια και των δύο. Ο Νόλε στο χορτάρι τα πηγαίνει παραδοσιακά αρκετά καλά. Ηδη έχει χάσει δύο σετ, ένα από τον Εντμουντ και ένα στον προημιτελικό από τον Νισικόρι. Παρά την απραξία του τους προηγούμενους μήνες δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Αυτός, όμως, που με έχει εντυπωσιάσει είναι ο Ναδάλ. Τρομερή ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι του. Πανηγυρίζει έξαλλα κάποιους πόντους αποδεικνύοντας πόσο πολύ θέλει τη διάκριση στο φετινό Γουίμπλεντον. Η αλήθεια είναι πως στο Λονδίνο σπάνια τον έχω δει να παίζει τόσο καθηλωτικό τένις. Δυσκολεύτηκε μόνο στον προημιτελικό κόντρα στον μαχητή Ντε Πότρο, τον οποίο κέρδισε με 3-2. Από δύο σετ έχουν χάσει ως τώρα στη διοργάνωση οι δύο τενίστες. Πλούσια η μεταξύ τους παράδοση. Ο Τζόκοβιτς υπερτερεί οριακά με 27 νίκες σε 52 αγώνες, αλλά σε επιφάνεια χόρτου ο Ναδάλ έχει πάρει τα δύο από τα τρία μεταξύ τους παιχνίδια.

Οι αποδόσεις είναι πάνω-κάτω μοιρασμένες δίνοντας οι εταιρίες ελαφρύ προβάδισμα στον Σέρβο, αλλά προσωπικά σε αποδόσεις άνω του 2.00 και με το τένις που παίζει αυτή την περίοδο ο Ναδάλ θα επιλέξω τη νίκη του και θα πω κι ευχαριστώ.

Επιλογές

ΑΝΤΕΡΣΟΝ – ΙΣΝΕΡ         Over 47,5 γκέιμς (1.75)

ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ – ΝΑΔΑΛ     Νίκη Ναδάλ (2.05)

Σε ενδιαφέρει