Προκριματικά Champions League: Με νέα πρόσωπα ο ΑΠΟΕΛ

Δεύτερη μέρα του πρώτου προκριματικού γύρου του Champions League με τον ΑΠΟΕΛ να έχει εκτός έδρας αποστολή στη Λιθουανία, κόντρα στη Σούντουβα.
natelkaju

Τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις αρχίζει από σήμερα και ο ΑΠΟΕΛ στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς φιλοξενείται εκτός έδρας από την πρωταθλήτρια Λιθουανίας, Σούντουβα.

Ανάλυση

Σούντουβα – ΑΠΟΕΛ (19:00)

Δικαίωση για τον λιθουανικό σύλλογο, καθώς κατάφερε να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα και κάπως έτσι βρίσκεται στον πρώτο προκριματικό του Champions League. Πρόκειται για μία από τις λίγες ομάδες της χώρας που δεν έχουν διαλυθεί για να γλιτώσουν από χρέη και έτσι δίκαια και με πλάνο βρέθηκε στον… αφρό. Το πιθανότερο είναι να κατακτήσει και τον φετινό τίτλο, καθώς είναι στην 1η θέση με 8 βαθμούς διαφορά σε μία λίγκα με μόλις 8(!) ομάδες. Παρ’ όλα αυτά, προβλημάτισε το τελευταίο διάστημα, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ζαλγκίρις Βίλνιους και στη συνέχεια από την Κάουνο Ζαλγκίρις.

Θα μπορέσουν τα φαβορί να αποφύγουν τις παγίδες στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League;

Έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και με πολύ μεγάλη δυσκολία για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ο στόχος επετεύχθη έπειτα από μια σεζόν με συνεχόμενες αλλαγές προπονητών. Παρ’ όλα αυτά το καλοκαίρι έχασε πολλούς παίκτες και μάλιστα πολύ κρίσιμους, όπως ο Πέρεθ (τερματοφύλακας), Εμπεσίλιο, Λάγο, Ντε Καμάργκο. Φυσικά, όμως, υπήρξε και ενίσχυση, καθώς έχουν ανακοινωθεί οι Αλ Τάαμαρι, Νατέλ, Καζού, Ταβάρες και ο Ντε Βινσέντι, που επέστρεψε στην ομάδα που είχε τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του. Ως «μεταγραφή» λογίζεται η παραμονή του Καρλάο.

Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ, αλλά πιο πίσω σε ετοιμότητα, αφού οι Λιθουανοί έχουν πλήρη ρυθμό. Επιπλέον, οι Κύπριοι έχουν και απουσίες. Πάμε στο συνηθισμένο εύρος των γκολ (2 – 3).

Αστάνα – Σουτιέσκα (17:00)

Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο στο Καζακστάν, τα τελευταία χρόνια μία είναι η ομάδα που μονοπωλεί και αυτή είναι η Αστάνα. Από το 2014 είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια, ενώ ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν τα πάει και άσχημα, έχοντας καταγράψει προκρίσεις και σπουδαία αποτελέσματα κατά καιρούς. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι στον πάγκο της, αφού ο Στοΐλοφ αποχώρησε και ανέλαβε ο Χρίχορτσουκ που είχε θετικό πρόσημα στη θητεία του με την Καμπάλα. Στο φετινό πρωτάθλημα, πάλι παίζει μόνη της, έχοντας 15 νίκες σε 19 παιχνίδια.

Πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου η Σουτιέσκα, που πανηγύρισε το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της με σχετική άνεση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι σημαντικό μπροστά στις απαιτήσεις που υπάρχει εν όψει Αστάνα. Ο καλύτερος παίκτης της έφυγε (Ιβάνοβιτς για Μπουντούτσνοστ) και πλέον ψάχνει τις λύσεις για την επόμενη μέρα. Σαν μην έφτανε αυτό, η Σουτιέσκα πέρασε πολλά μαρτύρια για να φτάσει μέχρι το Καζακστάν, αλλάζοντας πτήσεις και έχοντας και πολλές ώρες αναμονών.

Η Αστάνα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χαρίζεται και θα φροντίσει να διαλύσει τους Μαυροβούνιους, που είναι και ταλαιπωρημένοι. Άσος και Over 2,5.

Σπάρτακς – Ερυθρός Αστέρας (19:00)

Ας ζήσει τώρα την εμπειρία των προκριματικών η Σπάρτακς, γιατί από τη νέα σεζόν θα πρέπει να βολευτεί με το Europa League κι αν… Έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα, αλλά το φετινό μάλλον θα το χάσει κατά πως φαίνεται, αφού είναι αρκετά πίσω, έχοντας διαφορά 11 βαθμών από την κορυφή. Όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δεν έχει κάνει ποτέ και τίποτα σε ευρωπαϊκή διάκριση, γνωρίζοντας μόνο αποκλεισμούς.

Τι να πει κανείς για τον Ερυθρό Αστέρα του Μιλόγεβιτς… Κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα, στο Europa League έφτασε μέχρι τους «32», γνωρίζοντας έναν φυσιολογικό αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και είναι έτοιμη για αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού το πρωτάθλημα αρχίζει στις 21/7. Με τον πρώην τεχνικό του Πανιωνίου, ο Ερυθρός Αστέρας έχει αλλάξει επίπεδο και αυτό φάνηκε και από την ποιότητα του ποδοσφαίρου που απέδιδε. Αποχώρησαν οι Ντόναλντ και Λε Ταλέκ που ήταν κομβικοί για την άμυνά της. Παρελθόν θα αποτελέσει και ο παικταράς Πέσιτς, που σκόραρε 25 γκολ και είναι έτοιμος για Αραβία με πολλά λεφτά.

Υπάρχει διαφορά επιπέδου, ενώ και ο Αστέρας του Μιλόγεβιτς βγάζει πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Δεν χρειάζεται δα, να έχει και όλα του τα αστέρια για να νικήσει τη Σπάρτακς. Διπλό και OVER.

Λουντογκόρετς – Κρουσέιντερς

Αφεντικό στη Βουλγαρία η Λουντογκόρετς, γεγονός που πιστοποιήθηκε και την περσινή σεζόν, καθώς πήρε τον 7ο συνεχόμενο τίτλο της, με απόσταση ασφαλείας από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Αυτά είναι και τα συνολικά 7 πρωταθλήματα που έχει η νέα δύναμη της χώρας. Νέος προπονητής πλέον στον πάγκο καθώς έχει αναλάβει ο Βραζιλιάνος, Αουτουόρι και το καλό για την ίδια είναι ότι δεν αποχώρησε κανένας από τους βασικούς της παίκτες. Είναι σε καλό επίπεδο ετοιμότητας, καθώς το πρωτάθλημα αρχίζει 21/7.

Από τις πιο επαγγελματικές ομάδες της Β. Ιρλανδίας η Κρουσέιντερς, που κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Σε επίπεδο ετοιμότητας είναι πιο πίσω από τη Λουντογκόρετς, αφού το πρωτάθλημα αρχίζει στις 4 Αυγούστου. Προπονητής της είναι ο Στίβεν Μπάξτερ από το 2005 ενώ στα μεσοπρόθεσμα πλάνα της διοίκησης, είναι να δουλέψει ο σύλλογος σε επαγγελματικά πρότυπα, αφού αυτή τη στιγμή το επίπεδο είναι ημιεπαγγελματικό.

Δεν χωρά πολύ μεγάλη ανάλυση. Οι διαφορές είναι τεράστιες και αυτό θα φανεί και εντός αγωνιστικού χώρου. Over 3,5.

Βαλούρ – Ρόζενμποργκ (23:00)

Πρωταθλήτρια Ισλανδίας και έχει όλες τις προοπτικές να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία η Βαλούρ. Είναι στην 1η θέση του πρωταθλήματος μαζί με τη Στιάρναν και μεγάλο όπλο είναι η έδρα της, στην οποία σήμερα θα φιλοξενήσει τη Ρόζενμποργκ. Έχει κοινό που τη στηρίζει και στο σημερινό ματς αναμένεται να δώσει πολύ δυναμικό «παρών». Σε γενικές γραμμές είναι σε καλή κατάσταση, αφού έχει να χάσει για το πρωτάθλημα από τον Μάιο, ενώ διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες που ήταν βασικοί με την εθνική ο Σέβαρσον και ο Χάλντορσον. Το μεγάλο όνομα είναι ο Πέντερσεν, έχοντας κάνει καριέρα στη Νορβηγία με τη Βίκινγκ.

Σήκωσε κεφάλι η Ρόζενμποργκ στο πρωτάθλημα, οπότε και η ψυχολογία είναι εύλογα σε πολύ καλά επίπεδα. Έχει φτάσει σε τρεις συνεχόμενες νίκες και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μομέντουμ και να μην… γκρεμίσει ό,τι έχει χτίσει. Το κακό είναι ότι εν όψει του σημερινού θα έχει αρκετές απουσίες, ωστόσο το βαρύ πυροβολικό, ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Νίκλας Μπέντνερ θα είναι κανονικά στη διάθεσή του προπονητή του.. Ωστόσο, επειδή τα κενά που εντοπίζονται είναι σημαντικά, υπάρχει μια ανησυχία για τη χημεία που θα υπάρχει.

Ενθουσιασμός για τους γηπεδούχους κόντρα σε μια πιο ποιοτική, πιο έμπειρη ομάδα. Ωστόσο, υπάρχουν απουσίες για τη Ρόζενμποργκ και εκεί μπορεί να χτυπήσει η Βαλούρ. Επιλογή μας το G/G.

Σε ενδιαφέρει