Σεϊναγιοέν – Ροβανιέμι: Τρένο οι φιλοξενούμενοι

Η Ροβανιέμι έχει σκαρφαλώσει στη 2η θέση του πρωταθλήματος και με νίκη μπορεί να πλησιάσει την Ελσίνκι στο – 4.
ROPS

Η εξαιρετικά φορμαρισμένη Ροβανιέμι που μετρά έξι ματς χωρίς ήττα φιλοξενείται από τη Σεϊναγιοέν που σήκωσε… κεφάλι μετά τη νίκη επί της Λάχτι την περασμένη αγωνιστική.

Τα προγνωστικά μου

Σεϊναγιοέν – Ροβανιέμι: 2 – 3 γκολ (1.95)

Ανάλυση

Είχε απέναντί της μια «καυτή» Λάχτι που προερχόταν από ένα μακρύ σερί θετικών αποτελεσμάτων, ένα εκ εκ των οποίων ήταν και η νίκη της επί της Ελσίνκι, οπότε η Σεϊναγιοέν έπρεπε να προσαρμόσει τα πλάνα της για μια δύσκολη αναμέτρηση. Αυτό και έκανε, αφού και η ίδια προερχόταν από τέσσερα ματς χωρίς νίκη, σκόραρε στο 31’ και έκτοτε περιορίστηκε σε μια αμυντική τακτική για να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Τελικά, τα κατάφερε, οπότε το πλάνο της κρίνεται επιτυχημένο. Με αυτή τη νίκη κατάφερε να μην μπλέξει σοβαρά σε περιπέτειες, αφού σε περίπτωση ήττας ήταν πιθανό να βυθιστεί στη ζώνη του υποβιβασμού.

Θα μπορέσει να συνεχίσει το σερί της η Ροβανιέμι ή έχει γκέλα στο… πρόγραμμα;

Από νίκη προέρχεται η Ροβανιέμι επί της Ίλβες, με 2 – 0, ωστόσο η νίκη δεν ήρθε τόσο εύκολα, ούτε κρίνεται τόσο δίκαιη. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν άμυνα και έψαξαν τις ευκαιρίες τους στις αντεπιθέσεις, ενώ στάθηκαν και τυχεροί σε κάποιες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι. Τελικά, η Ροβανιέμι άνοιξε το σκορ στο 79’ με αυτογκόλ και κλείδωσε τη νίκη στο 88’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Χωρίς να εντυπωσιάσει, έχει φτάσει στη 2η θέση και μάλιστα μετρά έξι ματς χωρίς ήττα, τέσσερα εκ των οποίων νικηφόρα. Βέβαια, αν κρίνουμε από το τελευταίο ματς, εντοπίζεται μια μικρή κάμψη.

Εκτίμηση

Η Ροβανιέμι θα μπορέσει να βρει γκολ κόντρα στη Σεϊναγιοέν, αφού τη βολεύει όπως φαίνεται η λογική των αντεπιθέσεων. Ωστόσο, καλείται πλέον να διαχειρίζεται και το ότι πλέον όλοι την περιμένουν, αφού έχει σκαρφαλώσει στη 2η θέση. Οι πιο πολλές αναμετρήσεις των δύο ομάδων κινούνται στα 2 – 3 γκολ και εκεί θα πάμε και εμείς.

Σε ενδιαφέρει