MLS: Toπικό ντέρμπι στη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη FC εναντίον Νέα Υόρκη Ρεντ Μπουλς!
newyork

Ένα παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του MLS και αυτό είναι το τοπικό ντέρμπι της Νέας Υόρκης μεταξύ Νέα Υόρκη FC και Νέα Υόρκη Ρεντ Μπουλς. Με νέο τεχνικό έρχονται οι “ταύροι” μετά από την απρόσμενη φυγή του κόουτς Μαρς.

Ανάλυση

Νέα Υόρκη FC – Nέα Υόρκη Ρεντ Μπουλς

Από την εκτός έδρας ήττα με 3-2 από το Σικάγο προέρχεται η Νέα Υόρκη FC, σε ένα ματς όπου έγινε ανατροπή στην ανατροπή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 6′, όμως μέχρι το 40′ η ομάδα του νεοφερμένου κόουτς Τορέντ (μόλις δεύτερο ματς στον πάγκο) είχε ανατρέψει το σκορ σε 1-2. Τελικά, αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού το Σικάγο με δύο γρήγορα γκολ μέχρι το 52′ πήρε ξανά τα ηνία μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, στις οποίες η Νέα Υόρκη μετράει επίσης δύο νίκες και μία ισοπαλία. Στο σημερινό ντέρμπι δε θα αγωνιστούν οι Χουντότζι και Ερέρα, ενώ αμφίβολοι είναι οι Βίγια και Ματαρίτα.

Από τη μεριά τους, οι Ρεντ Μπουλς επικράτησαν εκτός έδρας του Τορόντο με 1-0 την περασμένη αγωνιστική, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ από το 4′! Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για τους “ταύρους”, οι οποίοι παρέμειναν στη δεύτερη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, έχοντας βέβαια τέσσερα ματς λιγότερα από την πρωτοπόρο Ατλάντα. Σόκαρε το σύλλογο η απόφαση του κόουτς Μαρς να λύσει μεσοβδόμαδα τη συνεργασία τους, με τη διοίκηση να σέβεται απολύτως την επιθυμία του. Το τέρμα αυτό ήταν αρκετό για τη νίκη, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη για τους «Ταύρους». Στον πάγκο της ομάδας από εδώ και πέρα θα κάθεται ο Κρις Άρμας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς βρισκόταν στο προπονητικό τιμ. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν οι Μεαρά, Ντάνκαν και Μπεζεκού.

Εκτίμηση

Και οι δύο ομάδες έρχονται με νέους τεχνικούς στο τοπικό ντέρμπι, ενώ οι γηπεδούχοι θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τις συντριβές που υπέστησαν σε πρωτάθλημα και κύπελλο από τους “ταύρους”. Προβάδισμα έχει η έδρα, όμως η ισοπαλία φαντάζει πιθανό αποτέλεσμα. Χ

Σε ενδιαφέρει