Ρόζενμποργκ – Τρόμσο: Δύσκολη αποστολή για τους πρωταθλητές

Ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Νορβηγίας, με την πρωταθλήτρια και ασταθή φέτος, Ρόζενμποργκ να υποδέχεται την Τρόμσο.
Rosenborg Lerkendal

Μπορεί να βρισκόμαστε στη 15η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Νορβηγίας, αλλά η Ρόζενμποργκ ακόμα δεν έχει βρει σταθερά πατήματα και είναι στη 2η θέση πίσω από την εκπληκτική Μπραν με διαφορά τεσσάρων βαθμών. Σήμερα υποδέχεται τη φορμαρισμένη Τρόμσο.

Τα προγνωστικά μου

Ρόζενμποργκ – Τρόμσο: Goal/Goal (1.78)

Ανάλυση

Δεν αποτελεί φέτος το απλησίαστο φόβητρο περασμένων ετών και η Ρόζενμποργκ φροντίζει να το δείχνει αυτό σε κάθε ευκαιρία. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε μία θεωρητικά εύκολη έξοδο στην έδρα της ουραγού, Σάντεφιορντ, αλλά μόνο τυπική διαδικασία δεν φάνηκε το τρίποντο. Λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, η Ρόζενμποργκ κατάφερε να βρει το γκολ και να επικρατήσει με 1 – 0 και αφού ο γκολκίπερ της ομάδας στο τελευταίο λεπτό πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση. Αποχώρησε ο αμυντικός Ράσμουσεν που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Έμπολι. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι η μοναδική της απουσία, αφού έχει κι άλλες απώλειες λόγω τραυματισμών.

Επικίνδυνο ματς για τη Ρόζενμποργκ κόντρα στην Τρόμσο, με πολλές ευκαιρίες 

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση η Τρόμσο. Μετρά 5 νίκες στα 6 τελευταία ματς στο πρωτάθλημα και έχει πλησιάσει την τριάδα, που οδηγεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο επίκεντρο ο 22χρονος επιθετικός, Έσπεγιορντ, καθώς η φημολογία τον φέρνει κοντά στην έξοδο, λόγω του ενδιαφέροντος από ομάδες του εξωτερικού και κάθε αγώνας από εδώ και πέρα μπορεί να είναι ο τελευταίος του. Όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της, ο αγώνας με τη Ρόζενμποργκ είναι μια πρόκληση, καθώς θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στην κορυφαία ομάδα της κατηγορίας.

Εκτίμηση

Όχι, το χέρι δεν πάει έτσι στον 1 και ειδικά σε αυτές τις αποδόσεις. Δεν έχει δείξει κάτι συγκλονιστικό η Ρόζενμποργκ, ειδικά όταν αντιμετωπίζει μια ομάδα που είναι φουλ φορμαρισμένη. Από ένα γκολ οι δύο ομάδες το έχουν πάντως.

Σε ενδιαφέρει