Γουίμπλεντον: Το σερβίς δείχνει τον δρόμο

Δεύτερη αγωνιστική ημέρα στο Γουίμπλεντον και παρότι ακόμα είναι νωρίς υπάρχουν μερικά ματς που οδηγούν σε σημεία με αυξημένες πιθανότητες επαλήθευσης.
mischa zverev wimbledon tennis

Μεγάλες μάχες αναμένονται και φέτος στο Γκραν Σλαμ, που κατά πολλούς είναι το σπουδαιότερο από τα τέσσερα. Αναφέρομαι στο Γουίμπλεντον, το οποίο διεξάγεται όπως πάντα στα γήπεδα του Λονδίνου και επιφάνεια χόρτου.

Μπαίνω κατευθείαν στο… ψητό στηρίζοντας τον Βινόλας κόντρα στον Ρομπέρ. Ο Ισπανός βρίσκεται στο Νο 38 και ο αντίπαλός του στο Νο 158. Παράλληλα διαθέτει πολύ καλύτερο σερβίς, σε μια επιφάνεια που ευνοεί ως γνωστός τους καλούς σέρβερς. Αρκετά καλή η πορεία του στο Ρολάν Γκαρός αποκλείοντας Κουκούσκιν και Ρουντ. Δίκαιος ο αποκλεισμός του από τον Ντελ Πότρο στη συνέχεια με 3-0. Πάντως, έδειξε να βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Ο Γάλλος από την άλλη ήδη μπήκε νωρίτερα στη μάχη του Γουίμπλεντον αποκλείοντας τον Βάνι με 3-1. Κάπου εδώ θα πει αντίο αντιμετωπίζοντας έναν ανώτερο τενίστα από τον οποίον ηττήθηκε στις δύο από τρεις φορές που τον αντιμετώπισε.

Πέφτουν κορμιά από νωρίς στο φετινό Γουίμπλεντον. 

Εξαιρετική περίπτωση over η μάχη του Μπενετό με τον Φούκσοβιτς. Στο Νο 63 ο Γάλλος, ο οποίος σε τουρνουά προετοιμασίας στο Λονδίνο απέκλεισε τον Μπέρντιχ με 2-1 και αποκλείστηκε με 2-0 από τον Μαναρινό. Στηρίζεται στο σερβίς του. Ο Φούκσοβιτς από την άλλη έχει μεγαλύτερο ενθουσιασμό και εξίσου ισχυρό σερβίς. Το μόνο που με προβληματίζει λίγο είναι ότι σε πρόσφατο τουρνουά στο Χάλε της Γερμανίας εγκατέλειψε λόγω κάποιων ενοχλήσεων κόντρα στον Κορλσράιμπερ, αλλά οι γιατροί είπαν ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και περισσότερο το έκανε για προληπτικούς λόγους ώστε να είναι πανέτοιμος απόψε. Λογικά η μάχη θα οδηγηθεί σε τέσσερα γεμάτα σετ ή ακόμα και πέντε.

Μπορεί να μην πληρώνει εξαιρετικά, αλλά θεωρώ πολύ πιθανή τη νίκη του Μίσα Ζβέρεφ, αδερφού του Αλεξάντερ, κόντρα στο Χέρμπερτ. Καταπληκτικό προ-τούρναμεντ για τον Γερμανό στο Ισμπουρν, όπου το κατέκτησε επικρατώντας με 20 του Λάτσκο στον τελικό. Ιστορική στιγμή για την καριέρα του, που ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία. Βρίσκεται στο Νο 41 της κατάταξης και ο Χέρμπερτ στο Νο 72. Ο Γάλλος από την άλλη συμμετείχε προσφάτως σε τουρνουά στην Αττάλεια αποκλείοντας Ντεμπόνις και Σουγκίτα για να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση χάνοντας 2-0 σετ από τον Τζουμχούρ. Το μομέντουμ και φυσικά η επιφάνεια είναι με τον Ζβέρεφ. Στα επίπεδα του 1.50 είναι οριακά αποδεκτή η νίκη του τελευταίου.

Επιλογές

Ράμος Βινόλας – Ρομπέρ Νίκη Βινόλας (1.60)

Μπενετό – Φούκσοβιτς                Over 38,5 γκέιμς (1.70)

Χέρμπερτ – Μ.Ζβέρεφ  Νίκη Ζβέρεφ (1.50)

Σε ενδιαφέρει