Ιρλανδία: Ντέρμπι κορυφής

Τέσσερις αγώνες στο σημερινό πρόγραμμα του πρωταθλήματος Ιρλανδίας, με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ντάνταλκ και Κορκ να ξεχωρίζει.
CwmLWhXUAAurCi

Ντέρμπι κορυφής στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Ιρλανδίας, έπειτα από δύο εβδομάδες διακοπής, καθώς Ντάνταλκ και Κορκ κοντράρονται με φόντο τη μάχη της κατάκτησης του τίτλου.

Ανάλυση

Ντάνταλκ – Κορκ

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση η Ντάνταλκ, τουλάχιστον πριν προκύψει η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετρά 10 συνεχόμενες νίκες ανεξαρτήτως διοργάνωσης και η διαφορά από την πρωτοπόρο και αποψινή αντίπαλό της, Κορκ, είναι μόλις στον έναν βαθμό. Στην τελευταία της υποχρέωση πριν από τη διακοπή, επικράτησε εκτός έδρας της Ντέρι με 4 – 0. Γνωρίζει τον αντίπαλό της στα προκριματικά του Europa League, αφού μέσω της κλήρωσης ήρθε η εσθονική Λεβάντια Ταλίν στο δρόμο της. Συνεχίζει να διαθέτει την καλύτερη επίθεση και άμυνα της κατηγορίας.

Μεγάλο ντέρμπι κορυφής στην Ιρλανδία με πλήθος ειδικών 

Σε πολύ καλή κατάσταση και η Κορκ, καθώς έχει 7 συνεχόμενες νίκες και 9 σερί ματς αήττητη και πλέον το κρισιμότερο τεστ που καλείται να δώσει είναι αυτό κόντρα στην Ντάνταλκ και μάλιστα εκτός έδρας. Στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τη διακοπή, κέρδισε πάρα πολύ δύσκολα την Μποέμιαν με ένα γκολ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και μέσω στημένης φάσης, ενώ λίγο έλειψε να ισοφαριστεί στο επόμενο λεπτό. Πολύ δύσκολο το έργο της στα προκριματικά του Champions League, αφού αντιμετωπίζει τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Ομάδες σχεδόν ισοδύναμες, αλλά η Κορκ στο τελευταίο ματς κόντρα στην Μποέμιαν προβλημάτισε με την απόδοσή της. Η Ντάνταλκ που έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα, έχει μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή και μάλιστα αυτό το ματς να γίνεται στο σπίτι της. Άσος αν και ήθελα κάτι παραπάνω σε απόδοση.

Μποέμιαν – Σεντ Πάτρικς

Κρίμα κι άδικο για την Μποέμιαν, καθώς άξιζε να έχει καλύτερη τύχη στην έδρα της πρωτοπόρου, Κορκ. Κρατούσε πολύ γερά στα χέρια την το βαθμό, αλλά από μία εκτέλεση κόρνερ στο 89’ και τη στιγμιαία αδράνεια της άμυνας δέχθηκε το γκολ, ενώ στο… καπάκι έχασε τρομερή ευκαιρία για την ισοφάριση. Γενικότερα, με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχει να φοβάται για πολλά πράγματα, παρά το γεγονός ότι είναι στο +3 από τα πλέι – άουτ.

Σε κακή κατάσταση η Σεντ Πάτρικς, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις 5 συνεχόμενες ήττες, στις οποίες δέχεται πάνω από δύο γκολ σταθερά. Μεγάλη ήττα την τελευταία αγωνιστική, αφού έχασε 0 – 3 από τη Σλίγκο Ρόβερς, γεγονός που έφερε και πολύ μεγάλη γκρίνια. Τώρα στο πρόγραμμα έρχεται το τοπικό ντέρμπι κόντρα στην Μποέμιαν, αλλά μην φανταστεί κανείς για αντιπαλότητες και άλλα συναφή, αφού υπάρχουν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους.

Δεν αποτελούν κάτι τρομερό οι δύο ομάδες, αλλά θα στηρίξουμε την Μποέμιαν, υπολογίζοντας ότι κόντρα στην Κορκ ήταν εξαιρετική και τώρα με έναν πιο βατό αντίπαλο μέσα στην έδρα της θα μπορέσει να πάρει το τρίποντο.

Σάμροκ Ρόβερς – Ντέρι

Έκλεισε με πολύ θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της πριν από τη διακοπή, καθώς πέτυχε δύο συνεχόμενες νίκες και μάλιστα έχοντας μηδέν παθητικό. Την προηγούμενη εβδομάδα έμαθε μάλιστα ότι θα ταξιδέψει στη Σουηδία για να αντιμετωπίσει την ΑΪΚ Στοκχόλμης για τα προκριματικά του Europa League. Στο τελευταίο της παιχνίδι επικράτησε της Λίμερικ εκτός έδρας με 2 – 0, με την αντίπαλό της να είναι αρκετά κατώτερη και να μην της βάζει δύσκολα.

Σε λογική προκριματικών Europa League και η Ντέρι. Από την πλευρά της θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Μινσκ, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να βελτιωθεί η εικόνα της για να διεκδικήσει όσες πιθανότητες της αναλογούν. Στο τελευταίο της ματς ηττήθηκε 4 – 0 στην έδρα της από την «καυτή» Ντάνταλκ και αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι υπάρχει αμυντικό θέμα. Ειδικά εκτός έδρας τα σκορ της ξεφύγουν λόγω και του τρόπου παιχνιδιού της, έχοντας 7 σερί Over.

Λόγω του τελευταίου στοιχείου θα πάμε στο Over, αφού ούτως ή άλλως και η Σάμροκ εντός έδρας ανοίγει το ρυθμό.

Σε ενδιαφέρει