Φινλανδία: Στοπ στον κατήφορο της Σεϊναγιόεν

Να κάνει ένα νέο ξεκίνημα θέλει απόψε η Σεϊναγιόεν αντιμετωπίζοντας την προβλέψιμη εκτός έδρας Ιλβες.
Inter Turku

Τρεις αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Φινλανδίας σε Ροβανιέμι, Τούρκου και Σεϊναγιόσκι.

Σεϊναγιόεν – Ιλβες

Οι μέτριες εμφανίσεις συνεχίζονται για τη Σεϊναγιόεν που οπισθοχωρεί διαρκώς στην βαθμολογία και δεν δείχνει σημάδια αγωνιστικής ανάτασης. Ηττα με 3-1 από τη Χόνκα. Τρίτο over 3,5 στα πέντε τελευταία. Πλήρωσε την αποβολή του Μπάαθ στο 18’ και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1. Μάλιστα υπέπεσε σε πέναλτι, με το οποίο γράφτηκε το 2-1 και ουσιαστικά το παραμύθι τελείωσε. Η Ιλβες από την άλλη δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ποιοτικά, αλλά μάχεται με νύχια και με δόντια σε κάθε παιχνίδι. Ερχεται από δύο κολλητά 0-0 εντός έδρας κόντρα σε Ελσίνκι και Λάχτι. Ταμπούρι και άγιος ο Θεός. Τρεις ήττες στις τέσσερις τελευταίες εξόδους. Τρία σερί under μετράει κόντρα στη Σεϊναγιόεν. Η γηπεδούχος θέλει σαν τρελή να γυρίσει τον… διακόπτη και η κάκιστη εκτός έδρας Ιλβες αποτελεί ένα πρώτης τάξεως θύμα. Ασος.

Επιλογές για όλα τα γούστα στα τρία σημερινά ματς της Φινλανδίας 

Ιντερ Τούρκου – Χόνκα

Δεν μπόρεσε να βγει νικήτρια σε μεγάλο ντέρμπι του Τούρκου η Ιντερ μένοντας στο 1-1. Ισοφάρισε με τον Φούρουχολμ στο 58’. Τα σκαμπανεβάσματα δεν έχουν τελειωμό. Τέσσερα goal/goal στα πέντε τελευταία ματς. Μόνο την Κέμι έχει κερδίσει στα έξι φετινά εντός έδρας παιχνίδι της βγάζοντας ξεκάθαρο κόμπλεξ όταν καλείται η ίδια να κάνει παιχνίδι. Η Χόνκα από την άλλη έρχεται με φόρα από το 3-1 επί της Σέιναγιοεν και όχι μόνο. Αήττητη στα τέσσερα τελευταία ματς με τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Σκοράρει κατά βούληση έχοντας πετύχει σε αυτό το διάστημα 10 τέρματα. Μπροστάρης ο Μπόρχας Μαρτίν που ως τώρα έχει έξι γκολ στη σεζόν. Στις τέσσερις τελευταίες εξόδους της στο πρωτάθλημα έχει ηττηθεί μόνο από την Ελσίνκι. Η επιθετική της φρεσκάδα μπορεί να την οδηγήσει εύκολα σε τουλάχιστον ένα γκολ ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα του Χ2.

Ροβανιέμι – Τούρκου

Το ότι αντέχει στην πίεση του πρωταθλητισμού ακόμα η Ροβανιέμι και ξεπέρασε μια μικρή κοιλιά σημαίνει πολλά για το επίπεδό της. Καθάρισε κατά σειρά τη Βάασα με 1-0, τη Μάριεχαμν με 3-1 και την Κέμι στο πιο πρόσφατο με 1-0 εκτός έδρας. Εντός έδρας έχει ως τώρα 5 νίκες σε 7 αγώνες. Βρήκε δίχτυα σε όλα τα ματς. Τα έξι από αυτά είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Ουραγός και καταϊδρωμένη η Τούρκου, που αν συνεχίσει έτσι, μάλλον τσάμπα επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία. Πάλι καλά που υπάρχει και η Κέμι σε παρόμοιο επίπεδο για να ελπίζει. Δύο σερί 1-1 με περίσσιο τσαμπουκά κόντρα σε Λάχτι και Ιντερ Τούρκου. Ηθελε κάτι περισσότερο, αφού τα έδωσε εντός έδρας. Πάντως στο πρόσφατο τοπικό ντέρμπι έπαιξε αρκετά καλά και προηγήθηκε νωρίς με τον Βίρτανεν μόλις στο δεύτερο λεπτό. Δύσκολα, πάντως, θα κοιτάξει στα μάτια απόψε την ανώτερη Ροβανιέμι που απέκτησε και πάλι αυτοπεποίθηση. Εύκολα ή δύσκολα ο άσος αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του.

Σε ενδιαφέρει