Μαρόκο – Ιράν: Ο χαμένος… χάνεται

Στο Κρεστόφσκι της Αγίας Πετρούπολης θα λύσουν τις… διαφορές τους Μαρόκο και Ιράν, με την ηττημένη να χάνεται από νωρίς.
morocco iran

Οι δύο θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες στον δεύτερο όμιλο συγκρούονται απόψε με στόχο την πρώτη τους νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξεχωριστό χρώμα η μάχη των δύο πάγκων ανάμεσα στους αναμορφωτές Ρενάρ και Κεϊρόζ.

Τα προγνωστικά μου

Μαρόκο – Ιράν: Under & No Goal (1.95)

Ανάλυση

Ετοιμο για υπερβάσεις δηλώνει το Μαρόκο, που επιστρέφει μετά από 20 ολόκληρα χρόνια σε τελική φάση Μουντιάλ. Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Οπλο η ομοιογένεια. Πρεσβεύει το «όλοι για έναν και ένας για όλους». Αναμορφωτής ο Ρενάν, που από τη μέρα που ανέλαβε άλλαξε το επίπεδο της ομάδας. Τρομερή ανασταλτική λειτουργία. Σε ολόκληρη της προκριματική φάση δεν δέχτηκε ούτε γκολ. Εξαιρετικό πρόσωπο και στα τελευταία φιλικά κερδίζοντας την Σλοβακία με 3-1 και την Εσθονία με 3-1. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του μέσου Ντιράρ, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου. Θα παραταχθεί με ένα καθαρό 4-2-3-1. Ο Ελ Μπουτάιμπ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην επίθεση, με τον ηγέτη Μπελχαντά να έρχεται από πίσω και να του δίνει τα απαιτούμενα στηρίγματα. Στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα βρεθούν ο φορμαρισμένος Χαρίτ της Σάλκε και ο εξαιρετικός Ζίγεκ του Αγιαξ.

Να μπουν σφήνα στο δίδυμο Ισπανίας – Πορτογαλίας θέλουν Μαρόκο και Ιράν, αλλά μόνο ο νικητής θα συνεχίζει να ελπίζει 

Από νωρίς δίνει τον πρώτο… τελικό του στη διοργάνωση το Ιράν, αφού στον συγκεκριμένο όμιλο με Ποορτογαλία και Ισπανία ξέρει πολύ καλά πως για να μπει σφήνα επιβάλλεται να κερδίσει απόψε. Στο τελευταίο φιλικό κέρδισε τη Λιθουανία με 1-0. Νωρίτερα ηττήθηκε από τους Τούρκους με 2-1. Ποντάρει στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Κεϊρόζ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ ισορροπημένο σύνολο ικανό για ζημιές αν υποτιμηθεί. Υπάρχουν δύο σοβαροί πονοκέφαλοι στο εναρκτήριο ματς. Ο ένας είναι η απουσία του κόφτη Εζατολάχ στο κέντρο, ο οποίος είναι τιμωρημένος και ο δεύτερος είναι ο εξαιρετικός μεσοεπιθετικός Ταρέμι, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το τελευταίο φιλικό και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Στα χαρτιά το σύστημα δείχνει 4-3-3, αλλά στην πράξη περισσότερο θυμίζει 4-3-2-1. Στην κορυφή ο Αζμούν και από πίσω θα κινούνται οι Ανσαριφάρντ και Αλιρέζα δίνονται του τις απαραίτητες βοήθειες.

Πιθανές ενδεκάδες

Μαρόκο (4-2-3-1)

Μουνίρ

Αμραμπάτ

Μπενάτια

Σάις

Χακίμι

Ελ Αχμάντι

Μπουσουφά

Χαρίτ

Μπελχαντά

Ζίγεκ

Μπουτάιμπ

Ιράν (4-3-3(

Μπεϊρανβάντ

Ρεζαεάν

Πουραλιγκατζί

Τσεσμί

Μοχαμαντί

Εμπραχίμι

Μασούντ

Χατζισαφί

Αλιρέζα

Ανσαριφάρντ

Αζμούν

Εκτίμηση

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν δεν θέλουν οι δύο ομάδες να έχουν συμπληρωματικό όμιλο στον όμιλο θα πρέπει να κερδίσουν απόψε. Η ηττημένη χάνεται ξέροντας ότι στη συνέχεια έχει να παίξει με Ισπανία και Πορτογαλία. Θα προσεγγίσουν πολύ επιφυλακτικά την αναμέτρηση και όποια προηγηθεί θα ματώσει για να υπερασπιστεί το προβάδισμά της. Με αυτή τη λογική θα επιλέξω το combo under και no goal, το οποίο κινείται κατά μέσο όρο στα επίπεδα του 1.90. Οσον αφορά τον νικητή θα δώσω ένα κλικ παραπάνω το προβάδισμα στο Μαρόκο. Με γεμίζει περισσότερο ως ομάδα.

Σε ενδιαφέρει