Basket League: Βγάζει… σκούπες ο ΠΑΟΚ

Το καλύτερο timing του ΠΑΟΚ και σίγουρα οι πολλές απουσίες του Προμηθέα, οδήγησαν στο χαλαρό 2 – 0 του Δικεφάλου στην Πυλαία και τώρα θέλει να καθαρίσει τη σειρά στην Πάτρα.
BasketLeague:Βγάζει&#;σκούπεςοΠΑΟΚ

Σε καμία κριτική δεν αντέχει ο δεύτερος αγώνας της σειράς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Προμηθέα, αφού το 100 – 61 τα λέει όλα! Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι είναι καλύτερη ομάδα αυτή την περίοδο και σε συνδυασμό με τις πολλές και κρίσιμες απουσίες του Προμηθέα το 2 – 0 έγινε σε ρυθμό προπόνησης στην Πυλαία.

Τα προγνωστικά μου

ΠΑΟΚ – Προμηθέας Πάτρας: 2 με – 6,5 (1.97)

Ανάλυση

Είχε υποστεί ψυχολογικό χαστούκι από την ήττα στην Πάτρα, δεχόμενος το break και ο Προμηθέας έδειξε ανήμπορος και άπειρος να διαχειριστεί αυτή την εξέλιξη. Συν τοις άλλοις, ο Μάκης Γιατράς είδε πολλούς από τους βασικούς του παίκτες να τίθενται off. Έτσι, λοιπόν, φυσιολογική κρίνεται η ήττα με 100 – 61, αλλά η διαφορά των 39 πόντων είναι πάρα πολύ μεγάλη για να δικαιολογηθεί έτσι απλά. Από το ημίχρονο η διαφορά είχε πάει κοντά στους 15 πόντους και από τη στιγμή που η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν κατέβασε το ρυθμό, το τέλος έφερε αυτό το σκορ. Για τους Πατρινούς δεν αγωνίστηκαν οι Σαλούστρος, Έλις, Μιλόσεβιτς και Πράδερ, κάτι που αναμένεται να γίνει και σήμερα. Στο σκοράρισμα τράβηξε μόνος ο Δημάκος με 25 πόντους, αλλά και 9/22 σουτ.

Έτοιμος να κάνει το 3 – 0 ο ΠΑΟΚ και να τους στείλει όλους διακοπές. Θα τα καταφέρει μέσα στην Πάτρα επί του Προμηθέα; 

Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι αποτέλεσε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ελλάδα από το δεύτερο μισό και μετά και αφού βρήκε μπόσικο τον Προμηθέα του έδωσε και κατάλαβε από το πρώτο λεπτό. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαργαρίτης με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, 14 ο Πέτεγουεϊ, ενώ 12 είχε ο Τσάκσον και 11 ο Χρυσικόπουλος. Πλήρης στην Πάτρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Εκτίμηση

Ήταν τέτοια η εικόνα του δεύτερου αγώνα, που δεν αφήνει περιθώριο για άλλη σκέψη πλην του διπλού και της «σκούπας». Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η 3η θέση δεν κρίνει το παραμικρό και ενδεχομένως, πιθανή νίκη του ΠΑΟΚ να τους βολέψει όλους, ώστε να πάνε μια ώρα αρχύτερα για διακοπές.

Σε ενδιαφέρει