Ρολάν Γκαρός: Φάτσα με το όνειρο

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Απόψε διεξάγεται ο τελικός των γυναικών στο Ρολάν Γκαρός ανάμεσα στη Χάλεπ και Στίβενς.
tennis

Μεγάλη μάχη αναμένεται απόψε στον τελικό γυναικών στο Παρίσι ανάμεσα στη Χάλεπ και τη Στίβενς, που φλερτάρει για πρώτη φορά τόσο έντονα με ένα Γκραν Σλαμ.

Τα προγνωστικά μου

Χάλεπ – Στίβενς: 1 & Over 19,5 (2.20)

Ανάλυση

Θεωρητικά υπάρχει φαβορί στη σημερινή μάχη και δεν είναι άλλο από τη Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα έχει αφιερώσει τη ζωή της στο τένις και μην ξεχνάμε πως στο παρελθόν αναγκάστηκε να κόψει το στήθος της για να μπορέσει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο του αγαπημένου αθλήματος της. Τελικά βρέθηκε σε τοπ επίπεδο και δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο απόψε ώστε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον ημιτελικό απέκλεισε πολύ εύκολα τη Μπουγκουρούθα με 2-0 και στη φετινή διοργάνωση έχει χάσει μόνο ένα σετ από την Κέρμπερ. Καταπληκτική στις επιστροφές της μπάλας και πρώτη στην σχετική λίστα με τα μπρέικ.

 

Η Στίβενς βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ως τη νέα Σερένα Γουίλιαμς. Μένει να το αποδείξει. Αρκεί να μην λυγίσει από το άγχος και τις απαιτήσεις. Όπως και η αντίπαλός της έχει χάσει μόνο ένα σετ ως τώρα από την Γκιόργκι νωρίς στο θεσμό και ακολούθησαν οι νίκες με 2-0 κόντρα σε Κονταβάιτ, Κασάτκινα και Κις στον Αμερικανικό εμφύλιο. Μεγάλο της όπλο το σερβίς. Βέβαια στη χωμάτινη επιφάνεια το μπαλάκι μετά την πρόσκρουση στο έδαφος κόβει ταχύτητα και αυτό δεν την ωφελεί. Πάντως έχει αστείρευτες δυνάμεις, εξαιρετική φυσική κατάσταση και δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί.

Εκτίμηση

Οι δύο τενίστριες έχουν συγκρουστεί επτά φορές στο παρελθόν και η Χάλεπ επιβλήθηκε στις πέντε. Μάλιστα οι τέσσερις ήταν συνεχόμενες και μάλιστα με 2-0. Πιο πρόσφατη αυτή στο Σινσινάτι τον περασμένο Αύγουστο με 2-0. Το 2014 συγκρούστηκαν και πάλι στο Ρολάν Γκαρός, με τη Χάλεπ να κερδίζει 2-0. Περιμένω και απόψε αυτή να χαμογελάσει, αλλά επειδή προσφέρεται σε αποδόσεις ξεκάιθαρου φαβορί θα συνδυάσω τη νίκη της με το over 19,5 γκέιμς.

Σε ενδιαφέρει