Ρολάν Γκαρός: Το πείσμα του Γερμανού

Ολοένα και πιο κοντά στους τελικούς οδεύει το φετινό Ρολάν Γκαρός και στους άνδρες το ακλόνητο φαβορί, Ράφα Ναδάλ, συνεχίζει απτόητο.
Ρολάν Γκαρός: Το πείσμα του Γερμανού

Αντίπαλος του φοβερού Ναδάλ απόψε είναι η ευχάριστη έκπληξη Μαξιμίλιαν Μάρτερερ και αναμένεται να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του.

Η αποκάλυψη του φετινού Ρολάν Γκαρός είναι δίχως αμφιβολία ο Μάρτερερ, ο οποίος ως τώρα έχει πετάξει εκτός συνέχειας τους Χάρισον, Σαποβάλοφ και Ζοπ παίζοντας καταπληκτικό τένις και χάνοντας μόλις ένα σετ. Εξαιρετικά τοποθετημένα πρώτα σερβίς, λίγα αβίαστα λάθη και τρομερή ενέργεια στο κορτ για τον Γερμανό, που ήδη έχει πιάσει ταβάνι και φυσικά το διασκεδάζει αφάνταστα. Οι ελπίδες του απόψε είναι μηδαμινές, αλλά θα τις εξαντλήσεις ελπίζοντας να κάνει την υπέρβαση της κατάκτησης ενός σετ.

Ανιση μάχη για τους “16′ του Ρολάν Γκαρός ή μήπως όχι; 

Ο Ναδάλ έκανε πλάκα σε Μπολέλι, Πέγια και Γκασκέτ επικρατώντας με 3-0. Είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά δείχνει να μην πιέζει ιδιαίτερα τον εαυτό του ακόμα. Το κάνει μόνο όταν υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Κόντρα στον Γκασκέ είχε 6/9 κερδισμένα μπρέικ. Λογικά θα συνεχίσει απτόητος απόψε, αλλά δεν μπορώ να υποτιμήσω το πείσμα και την αγωνιστική άνοδο του Γερμανού που με τον Χάρισον είχε 8/9 μπρέικ, κόντρα στον Σαποβάλοφ 4/13 και κόντρα στον Ζοπ 5/7 αποδεικνύοντας πόσο καλός είναι στις επιστροφές της μπάλας από σερβίς αντιπάλου. Στοιχείο, φυσικά, που έχει καταξιώσει στο Παγκόσμιο στερέωμα και τον Ναδάλ.

Θέμα νικητή μπορεί να μην τίθεται, αλλά το χάντικαπ των 11,5 γκέιμ στον Μάρτερερ δείχνει υπερβολικό και με οδηγεί μα τα μπούνια στην επιλογή του.

ΝΑΔΑΛ – ΜΑΡΤΕΡΕΡ (11,5 γκέιμς)    2 (1.75)

Σε ενδιαφέρει