Basket League: Μετρούν αντίστροφα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Τη δεύτερη νίκη τους θέλουν να πετύχουν σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κόντρα σε ΠΑΟΚ και Προμηθέα αντίστοιχα, προκειμένου να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στους μεταξύ τους τελικούς.
Basket League: Μετρούν αντίστροφα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Δεύτερες αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση των play – off της Basket League, με τους δύο «αιώνιους» να στοχεύουν στο 2 – 0 και παράλληλα στις δοκιμές εν όψει των μεταξύ τους τελικών.

Ανάλυση

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Συνεχίζει να βγάζει φωτιές ο Παναθηναϊκός και αυτή τη φορά «έκαψε» τον ΠΑΟΚ. Σκοράροντας 92 πόντους σε μια ακόμα επιθετική παράσταση, οι παίκτες του Πασκουάλ έκαναν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το 1 – 0 (92 – 79). Οι «πράσινοι» με τη σοβαρότητα που τους χαρακτηρίζει τον τελευταίο μήνα σε ό,τι αφορά τα ματς στην Α1, από πολύ νωρίς εδραίωσαν διψήφιες διαφορές και με ένα 15 – 2 στην αρχή της δεύτερης περιόδου «καθάρισαν» το ματς. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 51 – 31 και ως φυσική συνέχεια, στην τρίτη περίοδο συνέχισαν να έχουν τον ίδιο ρυθμό. Στην τέταρτη περίοδο επήλθε φυσιολογική αμυντική χαλάρωση και ο ΠΑΟΚ έκλεισε στο τιμητικό – 13. Ηγέτης ο Καλάθης με 17 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Μάικ Τζέιμς να προσθέτει άλλους 17. Φώναξε «παρών» ο Λεκαβίτσιους με 10 πόντους και 4 ασίστ.

Μπορεί φέτος το ΟΑΚΑ να του… πάει, αλλά αντίπαλος του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά δεν ήταν η ΑΕΚ, αλλά ο Παναθηναϊκός. Έτσι, λοιπόν, δεν είχε και πολλά περιθώρια για τη νίκη, με τον βασικό στόχο να είναι ξεκάθαρα μια αξιοπρεπής και ανταγωνιστική εμφάνιση. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού η διαφορά των «πρασίνων» ήταν άνω των 20 πόντων, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση του Παναθηναϊκού στην 4η περίοδο (20 – 29 επιμέρους) και έτσι έσωσε τα… προσχήματα. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ο Κατσίβελης με 16 πόντους ενώ και ο Πετεγούεϊ προερχόμενος από τον πάγκο, πρόσφερε 15 πόντους. Τέλος η σεζόν για τον Τσόχλα, που υποβλήθηκε σε επέμβαση για αποκατάσταση της ρήξης χιαστού, που υπέστη στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ.

Το δεύτερο βήμα για να τελειώσουν τις σειρές με ΠΑΟΚ και Προμηθέα θέλουν να κάνουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αντίστοιχα με πλήθος επιλογών στα ειδικά 

Δύσκολο να μπλεχτεί κανείς με τα χάντικαπ, αφού μπορεί ένα δεκάλεπτο σαν το τέταρτο του πρώτου αγώνα, να πάει όλες τις αναλύσεις περίπατο. Αν υποθέσουμε ότι μέχρι την τρίτη περίοδο το ματς θα έχει κριθεί και θα χαλαρώσουν οι άμυνες, αξίζει το OVER 70,5 πόντων του ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός – Προμηθέας

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι με τον Προμηθέα, δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τις προηγούμενες. Κανένας προβληματισμός, κανένα ντέρμπι και οι Πειραιώτες επικρατώντας με 108 – 71 έκαναν το 1 – 0 κόντρα στους Πατρινούς. Μάλιστα, η επιθετική συγκομιδή ήταν ρεκόρ για τον Ολυμπιακό σε επίπεδο play – off. Βέβαια, το πιο ενθαρρυντικό ήταν η επιστροφή των Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη, που έδειξαν σε καλή κατάσταση με προοπτική να γίνουν ακόμα καλύτεροι με το που βρουν ρυθμό. Καθοριστικό σημείο για το εύρος της νίκης ήταν το 23 – 9 στη δεύτερη περίοδο. Στο 69% έφτασε το ποσοστό στα δίποντα, αφού οι περισσότερες προσπάθειες ήταν εντός ζωγραφιστού, στο 54% στα τρίποντα ελέω Στρέλνιεκς που 18 πόντους με 5/5 έξω από τα 6,75.. Εντυπωσιακό νούμερο και στις ασίστ, αφού οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μοίρασαν 31. Από 13 πόντους οι Παπαπέτρου, Πρίντεζης στους 10 ο βελτιωμένος Μάντζαρης.

Για τον Προμηθέα δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερη κριτική από την τροπή που πήρε το ματς. Η ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού αμυντικά προκάλεσε τα πολλά λάθη (21) για τους Πατρινούς ενώ οι ασίστ ήταν λίγες (16) για να ισορροπήσει η εικόνα του. Συν τοις άλλοις, οι παίκτες του Γιατρά ήταν άστοχοι με 37% στο τρίποντο. Κορυφαίος για ακόμα μία φορά ο Φαγέ με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Πράδερ να προσθέτει άλλους 16. Παρ’ όλα αυτά, επέστρεψαν στο ροτέισον οι Χολ και Έλις, όχι όμως και ο Μιλόσεβιτς.

Σε όποια κατάσταση κι αν είναι ο Ολυμπιακός, έχει βρει το κουμπί του Προμηθέα πηγαίνοντας σε διαφορές άνω των 30 πόντων. Το ίδιο είναι πιθανό να γίνει και σήμερα. Άσος με χάντικαπ 22,5 πόντων.

Σε ενδιαφέρει