Α’ Φινλανδίας: Οι γηπεδούχοι και το G/G τον πρώτο λόγο

Με έξι αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα το αγωνιστικό πρόγραμμα της Βεϊκαουσλίγκα.
InterTurku

Ξεχωρίζει η δύσκολη έξοδος της Ροβανιέμι στην έδρα της Ίντερ Τούρκου, ενώ η πρωτοπόρος Ελσίνκι έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην πρώην ομάδα του προπονητή της, Χόνκα.

Ίντερ Τούρκου – Ροβανιέμι

Η Ίντερ Τούρκου αν και έχει ήδη δύο «διπλά» στην έδρα ακόμη δεν έχει πετύχει νίκη. Έτσι, παραμένει στα χαμηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Η Ροβανιέμι από την άλλη μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα έχει αρχίσει να υποχωρεί. Στις εξόδους της πάντως, έως τώρα δέχεται δύσκολα γκολ, αλλά και στην επίθεση δεν κάνει πολλά πράγματα. Από την άλλη και η γηπεδούχος ομάδα σε τρία ματς εντός έδρας έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ. Συνεπώς θα επιλέξω την ισοπαλία σε αυτή την αναμέτρηση: Χ.

Λάχτι – Βάασα

Η Λάχτι παραμένει αήττητη στην έδρα της και με «όπλο» την καλή της άμυνα βρίσκεται κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη μεριά και η Βάασα παραμένει χωρίς ήττα έως τώρα στις εξόδους της, ενώ προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Κουόπιο. Οι γηπεδούχοι έχουν την παράδοση με το μέρος τους και μπορούν να πάρουν άλλη μία νίκη, η οποία θα τους κρατήσει σε επαφή με την πρωτοπόρο Ελσίνκι: 1.

Σεϊναγιόεν – Μάριεχαμν

Η γηπεδούχος ομάδα μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα που την έφεραν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας προσέλαβε νέο προπονητή, τον Αλεξέι Ερεμένκο προκειμένου να ανακάμψει αγωνιστικά. Σήμερα αντιμετωπίζει μία ομάδα που στις εξόδους της αποδυναμώνεται σημαντικά. Έτσι, με την καλή ψυχολογία που συνήθως φέρνει η αλλαγή προπονητή έχει ελαφρύ προβάδισμα για τη νίκη: 1.

Ελσίνκι – Χόνκα

Στην πρωτεύουσα η πρωτοπόρος Ελσίνκι υποδέχεται τη Χόνκα και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η Χόνκα εκτός έδρας φέτος έχει έφεση στις ισοπαλίες, όμως η πρόσφατη παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων «δείχνει» G/G. Έτσι, θα επιλέξω τον «άσο» και το G/G.

Ίλβες – Τούρκου

Πολυ καλή παρουσία έχει εώς τώρα στο πρωτάθλημα η Ίλβες και βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα εντός έδρας αγνοεί την ήττα με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες σε τέσσερα ματς. Η Τούρκου θα παραταχθεί χωρίς τον στράικερ Γιάκονεν, όμως στη συγκεκριμένη έδρα έχει δημιουργήσει πρόσφατα μία καλή παράδοση. No bet.

Κουόπιο – Κέμι

Η Κουόπιο και με τη βοήθεια της τύχης βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ έως τώρα έχει καλύτερες επιδόσεις μακριά από το γήπεδό της. Επιπλέον οι γηπεδούχοι μετρούν επτά σερί νίκες κόντρα στη σημερινή τους αντίπαλο και λογικά θα φτάσουν στην όγδοη. Ωστόσο, o «άσος» βρίσκεται σε χαμηλές αποδόσεις και γι’ αυτό θα πάω με το G/G. 

Σε ενδιαφέρει