Α’ Φινλανδίας: Προβάδισμα οι γηπεδούχοι και τα…γκολ

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα το αγωνιστικό πρόγραμμα του φινλανδικού πρωταθλήματος.
inter

Ξεχωρίζει η σύγκρουση της Ελσίνκι με την Ίντερ Τούρκου, αφού οι γηπεδούχοι με νίκη θα βρεθούν στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Ανάλυση

Ελσίνκι – Ίντερ Τούρκου

Η Ελσίνκι βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας και θέλει νίκη για να περάσει μόνη πρώτη στην κορυφή. Στην έδρα της όμως, φέτος σε τρία ματς μετρά ήδη δύο ήττες. Η Ίντερ Τούρκου από τη άλλη με οκτώ βαθμούς σε οκτώ αγώνες βρίσκεται στα χαμηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Οι εκτός έδρας επιδόσεις της, ωστόσο είναι αξιοπρεπείς (2-1-2). Έτσι, θα αποφύγω την επιλογή του «χαμηλού» έτσι κι αλλιώς «άσου» και θα επιλέξω το OVER 2,5 και G/G που εμφανίζεται συχνά στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων την τελευταία δεκαετία.

Βάασα – Κουόπιο

Η Βάασα εντός έδρας παρουσιάζει αστάθεια στην απόδοσή της και γι’ αυτό μετρά 2 νίκες, 2 ήττες και 2 ισοπαλίες. Σήμερα θα έχει δύσκολο έργο, αφού αντιμετωπίζει την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο λόγος για την εντυπωσιακή Κουόπιο, η οποία σκοράρει «κατά ριπάς» στους αγώνες της και φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ως εκ τούτου το OVER 2,5 θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή μου και σε αυτό το παιχνίδι.

Κέμι – Ίλβες

Η ουραγός Κέμι ακόμη ψάχνει την πρώτη νίκη μπροστά στο κοινό της και απόψε θα τα δώσει όλα για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Πάντως, δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και η Ίλβες σίγουρα θα την δυσκολέψει. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο, χάνουν τη δύναμή τους στα εκτός έδρας ματς, καθώς σε αυτά δέχονται πιο εύκολα το γκολ (8 γκολ παθητικό σε πέντε εξόδους). Ευκαιρία για την Κέμι να κάνει σεφτέ στις νίκες στο γήπεδό της: 1.

Τούρκου – Χόνκα

Η Τούρκου είναι πρότελευταία και πραγματοποιεί απογοητευτικές εμφανίσεις. Μάλιστα σε τέσσερα ματς στο γήπεδό της έχει δεχτεί τέσσερα τέρματα χωρίς να πετύχει ούτε ένα! Η Χόνκο από τη άλλη διαθέτει ένα αξιόμαχο και συμπαγές σύνολο που παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οπότε, με τη λογική ότι οι γηπεδούχοι ήρθε η ώρα να βάλουν το πρώτο τους εντός έδρας γκολ θα επιλέξω το G/G & OVER 2,5 σε αυτή την αναμέτρηση.

Μάριενχαμν – Λάχτι

Με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της έως τώρα η γηπεδούχος ομάδα. Η Μάριενχαμν σκοράρει φέτος με ευκολία, όμως με την ίδια ευκολία δέχεται και τέρματα η άμυνά της. Το αντίθετο ισχύει για τη Λάχτι, αφού ναι μεν διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, ωστόσο σκοράρει με το…σταγονόμετρο. No bet.

Σε ενδιαφέρει