Ρεάλ – Φενέρ: Για το δέκατο… αστέρι ο Ζοτς!

Ο μεγάλος τελικός της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι αναμένεται να σπάσει καρδιές!
Ρεάλ – Φενέρ: Για το δέκατο… αστέρι ο  Ζοτς!

H μεγαλύτερη ώρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε επίπεδο συλλόγων έφτασε και απόψε το βράδυ (περίπου τα μεσάνυχτα) θα γνωρίζουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτή θα είναι είτε η Φενέρ που θέλει να παραμείνει στο… θρόνο της, είτε η Ρεάλ Μαδρίτης που θέλει να επιστρέψει εκεί μετά από τρία χρόνια. Αν τα καταφέρει ξανά ο Ζοτς, τότε αυτή θα είναι η δέκατη φορά που κατακτάει το τρόπαιο, ένα ρεκόρ που λογικά δε θα σπάσει ποτέ από κανέναν άλλο.

Tα προγνωστικά μου

Ρεάλ – Φενερμπαχτσέ : 2 (2,02)

Aνάλυση

Tην πολύ μεγάλη πρόκριση στο σημερινό τελικό της Euroleague πήρε η Ρεάλ, επικρατώντας με 92-83 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό. Οι Μαδριλένοι ήταν πιο αποφασιστικοί και περισσότερο ψύχραιμοι από τους αντιπάλους τους στα κρίσιμα σημεία του ματς και έτσι κατάφεραν να προσπεράσουν το εμπόδιό τους και να βρίσκονται τώρα 40 (καθαρά) λεπτά μακριά από το τρόπαιο. Όλοι οι παίκτες της “βασίλισσας” πραγματοποίησαν γεμάτη εμφάνιση, με εξαίρεση τον Καμπάτσο που είναι εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ενώ ο Γιουλ ήταν για ακόμα μια φορά εντυπωσιακός, πετυχαίνοντας 16 πόντους. Το μόνο που μπορεί να απασχολεί το Λάσο για τη σημερινή μάχη είναι ότι η ομάδα του τα έδωσε όλα στον ημιτελικό, ενώ η αντίπαλός τους πήρε πιο άνετη νίκη.

 

 

Από την άλλη μεριά, μπορεί η Φενέρ να εμφάνισε κάποια κενά στην απόδοσή της στον ημιτελικό απέναντι στην Ζαλγκίρις, όμως τελικά κατάφερε να επικρατήσει 76-67 και να πάρει το εισιτήριο για τον αποψινό μεγάλο τελικό της Εuroleague! Έτσι, το σύνολο του Ζοτς απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι τέτοια παιχνίδια κερδίζονται από τις ομάδες που διαθέτουν την μεγαλύτερη εμπειρία και στην προκειμένη περίπτωση οι Τούρκοι πληρούσαν αυτήν την προϋπόθεση. Μπορεί η Φενέρ να μην είναι τόσο πλήρης όσο την περσινή σεζόν, όμως το σύνολό της είναι συμπαγές και διαθέτει παίκτες που ξέρουν τι θέλουν μέσα στο παρκέ. Στον ημιτελικό έλαμψε με την απόδοσή του ο Ντίξον πετυχαίνοντας 19 πόντους, ενώ ο Σλούκας έκανε το 6/6 στις προκρίσεις στον τελικό. Αν τα καταφέρει και σήμερα ο Ομπράντοβιτς, αυτό θα είναι το δέκατο τρόπαιο της καριέρας του (τα πέντε με τον Παναθηναϊκό) σε 17 παρουσίες σε Final Four της διοργάνωσης, ρεκόρ πραγματικα απροσπέλαστο από τον οποιονδήποτε.

Εκτίμηση

Είναι ίσως από τους πιο αμφίρροπους τελικούς που θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια. Το ρόστερ της Ρεάλ σίγουρα είναι πιο πλήρες, όμως πως να παραλείψει κανείς το… άστρο που έχει ο προπονητής ονόματι Ζέλικο Ομπράντοβιτς; Θα πάω με την απλή νίκη των Τούρκων. 2

Σε ενδιαφέρει