Ασοι για… σκότωμα

Σε τοκογλυφικά επίπεδα κινούνται οι περισσότεροι άσοι στο σημερινό πρόγραμμα της Φούτμπολ Λιγκ. Η οριστικοποίηση κάποιων ποινών φέρνει τα πάνω κάτω στην ουρά.
Ασοι για… σκότωμα

Προτελευταία αγωνιστική στη Φούρμπολ Λιγκ και τα πάντα έδειχναν να έχουν ξεκαθαρίσει όσον αφορά τον υποβιβασμό μέχρι την επιβολή ποινών αφέραισης βαθμών που έφερε τούμπα την κατάσταση.

Κισσαμικός – Απ. Λάρισας

Ηττα στα Τρίκαλα για τον Κισσαμικό με 2-1. Πάλεψε για τον βαθμό. Στο φινάλε είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Συμβιβάζεται με την τέταρτη θέση. Δεν κουνιέται από αυτή. Πέντε goal/goal στα έξι τελευταία παιχνίδια. Ο Απόλλωνας Λάρισας δείχνει να έχει πιάσει ταβάνι με την όγδοη θέση. Ξεφούσκωσε το τελευταίο διάστημα. Η ήττα από την Καλαμαριά με 1-0 ήταν η έκτη στα επτά τελευταία ματς. Τέσσερα over στα πέντε τελευταία παιχνίδια του. Σε αστεία επίπεδα ο άσος, αλλά έδρα και μομέντουμ οδηγούν ολοταχώς σε αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει μόνο συνδυαστικά με το over.

Προτελευταία αγωνιστική στην Φούτμπολ Λιγκ με πολλούς ανώτερουε γηπεδούχους

Καραϊσκάκης – Απ. Καλαμαριάς

Θετική η σεζόν για τον Καραϊσκάκη που λογικά θα τον βρει μεταξύ όγδοης και ένατης θέσης. Για να χτυπήσει την έβδομη θα πρέπει να κερδίσει τα δύο ματς που απομένουν και να τα χάσει ο Απόλλωνας. Δεν δείχνει να τον απασχολεί μετρώντας τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες στα έξι τελευταία ματς. Παράλληλα συμπλήρωσε έξι under και no goal στα οχτώ πιο πρόσφατα.      Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη κέρδισαν τον Απόλλωνα Λάρισας με 1-0 και δύσκολα θα χάσουν την έβδομη θέση. Όχι πως οδηγεί πουθενά, αλλά απλώς για το γόητρο. Πέντε διπλά έχουν βγάλει στις οχτώ τελευταίες εξόδους τους. Ματς με μπόλικη ισοπαλία. Δεν αποκλείω οι ομάδες να συμβιβαστούν και να αποχωρήσουν… αγκαλιά από το γήπεδο.

Αρης  – Πανσερραϊκός

Ο Αρης μοιράζοντας τριάρες δεξιά κι αριστερά επέστρεψε στην κορυφή και δεν τον κουνάει κανείς από εκεί. Πέντε σερί νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ. Πιο πρόσφατο το 3-0 στην Σπάρτη, σε ένα ματς με μπόλικο ξύλο. Εξι διαδοχικά no goal. Η εστία του έχει να παραβιαστεί 550 αγωνιστικά λεπτά. Αξι βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται ο Πανσερραϊκός και ουσιαστικά έχει ξεμείνει από στόχους. Μετά από τέσσερις ήττες κατάφερε να κερδίσει με 3-0 τον Εργοτέλη και να πάρει δύο ισοπαλίες στο 1-1 από Καλλιθέα και Παναχαϊκή. Πέντε σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Τα τέσσερα εξ αυτών ήταν goal/goal. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε με 3-1 από τον Αρη. Ιδιαίτερο ματς λόγω του τοπικού του χαρακτήρα. Καλή περίπτωση το σύνολο τερμάτων «2-3» που βγαίνει από την στατιστική και την αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων.

Παναχαϊκή – Αναγ. Καρδίτσας

Η τρίτη θέση της ανήκει δικαιωματική της Παναχαϊκής, αλλά δεν οδηγεί στην άνοδο. Μετά από πέντε κολλητές νίκες έμεινε στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Τέταρτο σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Στα οχτώ τελευταία παιχνίδια της έχει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Η Αναγέννηση Καρδίτσας μετά το 2-1 επί του Εργοτέλη έπιασε ταβάνι με τη δέκατη θέση. Ψηλότερα δεν πάει. Μόνο μία ήττα στα έξι τελευταία ματς. Τέσσερα goal/goal στα πέντε πιο πρόσφατα. Δεκαεπτά αγώνες χωρίς διπλό. Μεγάλο αγκάθι τα εκτός έδρας ματς. Στοίχισε φέτος. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε από την Παναχαϊκή με 2-1. Πέντε under και no goal έχουν φέρει οι δύο ομάδες στις έξι τελευταίες συγκρούσεις τους ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Το γεγονός, όμως, ότι δεν υπάρχει κίνητρο οδηγεί στην αντίθετη κατεύθυνση απόψε.

Εργοτέλης – Αιγινιακός

Μια ανάσα από την παραμονή βρίσκεται ο Εργοτέλης παρά την ήττα στην Καρδίτσα με 2-1. Ουσιαστικά καθαρίζει με νίκη την παραμονή και παράλληλα ψάχνει τη ρεβάνσ για την ήττα του πρώτου γύρου από τον συγκεκριμένο αντίπαλο με ανατροπή. Ο Αιγιανιακός κέρδισε σε ένα πολύ οριακό ματς την Καλλιθέα με 2-0. Χαρακτήρα τελικού επιβίωσης έχει η σημερινή αναμέτρηση. Ψάχνει μόνο νίκη. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την ανώτερη, αλλά αδιάφορη Παναχαϊκή. Το ματα είναι ο θανατός σου, η ζωή μου για τις δύο ομάδες. Αναμένεται να πέσουν κορμιά και η κλοτσιά θα πάει σύννεφο. Λόγω έδρας ο Εργοτέλης έχει το προβάδισμα, αλλά βρίσκεται σαφέστατα σε πιο άνετη φάση από τον αντίπαλό του έχοντας αέρα τριών βαθμών. Στο τέλος μπορείο να τον αφήσει ικανοποιημένο ακόμα και η ισοπαλία, αν δεν του πάει καλά το ματς. 

Δόξα Δράμας  – Σπάρτη

Καλό φίνις για τη Δόξα Δράμας, που βλέπει πεντάδα και σίγουρα με βάση το γόητρο αν καταλήξει εκεί μόνο ευχαριστημένη μπορεί να νιώθει. Τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία ματς. Στα χαρτιά η πιο πρόσφατη επί του Αχαρναϊκού. Εντεκα εντός έδρας αγώνες δίχως ήττα. Από τον περασμένο Δεκέμβρη και το 1-2 κόντρα στον Αρη έχει να ηττηθεί στο σπίτι της. Η Σπάρτη από την άλλη ηττήθηκε σε ένα επεισοδιακό ματς από τον Αρη με 3-0 έχοντας σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία. Τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη. Τρίτο κολλητό goal/goal. Οχτώ ήττες και δύο ισοπαλίες στις δέκα τελευταίες εξόδους της. Ενδιάμεσα είχε πάρει μια νίκη στα χαρτιά επί του Αχαρναϊκού. Ξεκάθαρο παιχνίδι έδρας, αλλά ο άσος δεν ξεπερνάει πουθενά το 1.10, αλλά και το over βρίσκεται στα επίπεδα του 1.20 κατά μέσο όρο. Ως εκ τούτου είναι σαν να μην υπάρχει το παιχνίδι στοιχηματικά.  

Σε ενδιαφέρει