Α’ Βελγίου: Φιέστα τίτλου και «σφαγή» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Σήμερα διεξάγεται η 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ τίτλου του βελγικού πρωταθλήματος.
Α’ Βελγίου: Φιέστα τίτλου και «σφαγή» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Η Κλαμπ Μπριζ έχει εξασφαλίσει την κατάκτηση του τίτλου, όμως υπάρχουν εκκρεμότητες για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια οι οποίες θα διευθετηθούν με τη διεξαγωγή των αγώνων Άντερλεχτ – Γκενκ και Σαρλερουά  – Σταντάρ Λιέγης.  

Ανάλυση

Άντερλεχτ – Γκενκ

Η Άντερλεχτ μετά τις κακές εμφανίσεις της στα πλέι οφ έχει μείνει στην 3η θέση. Έτσι, πλέον η κατάκτηση της 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν εξαρτάται από αυτήν, αφού χρειάζεται νίκη κόντρα στη Γκενκ και ταυτόχρονα ήττα της Σταντάρ Λιέγης από τη Σαρλερουά. Στην  έδρα της είναι ισχυρή, όμως δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς έχει υποστεί τέσσερις ήττες στα έξι τελευταία ματς. Η Γκενκ από τη μεριά αν κερδίσει σήμερα και παράλληλα χάσει ή φέρει «Χ» η Γάνδη στην έδρα της Μπριζ παίρνει την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League. Σε περίπτωση ισοπαλίας η Γκενκ διασφαλίζει την 5η θέση που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ με μία εκ των Ζούλτε Βάρεγκεμ – Λόκερεν. Τιμωρημένος είναι σήμερα για τους φιλοξενούμενους ο Μαλινόφσκι. Συνεπώς σε αυτό το ματς θα επιλέξω το OVER 2,5 και το G/G.

Στο κατακόρυφο η αγωνία για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στο φινάλε του βελγικού πρωταθλήματος.  

Κλαμπ Μπριζ – Γάνδη

Τοπικό ντέρμπι της Φλάνδρας με μεγάλη αντιπαλότητα. Η Μπριζ με την ισοπαλία που πήρε την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Σταντάρ εξασφάλισε το πρωτάθλημα και σήμερα θα το πανηγυρίσει με τους οπαδούς της. Έχει την πρόσφατη παράδοση υπέρ της και σύμφωνα με τον προπονητή της Λέκο θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Εξαίρεση αναμένεται να αποτελέσει η συμμετοχή του 41χρονου μέσου Σίμονς, ο οποίος μετά το ματς αποσύρεται από την ενεργό δράση. Εκτός μάχης έχει τεθεί άλλωστε ο τραυματίας επιθετικός Ντιαμπί. Η Γάνδη από την άλλη θέλει νίκη για να κατακτήσει την 4η θέση που οδηγεί στο Europa League, αλλιώς κινδυνεύει να την χάσει από την Γκενκ. Πάντως είναι καλύτερη σε περίπτωση ισοβαθμίας με Γκενκ και Σαρλερουά, οπότε στη χειρότερη περίπτωση θα υποχωρήσει στην 5η θέση που οδηγεί στα μπαράζ με μία εκ των Ζούλτε Βάρεγκεμ ή Λόκερεν. Οι φιέστες τίτλου είναι σύνηθες να «χαλάνε», ωστόσο σήμερα το ματς έχει πολλές ιδιαιτερότητες και γι’ αυτό θα πάω με τον «άσο» που προσφέρεται σε ικανοποιητικές αποδόσεις.

Σαρλερουά – Σταντάρ Λιέγης

Με under 2,5 γκολ ολοκληρώθηκαν οι τρεις φετινοί αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τέσσερις ήττες και δύο νίκες και σήμερα θα παραταχθούν χωρίς τρεις βασικούς τους παίκτες. Δεν έχουν καλή προϊστορία με αντίπαλο τη Σταντάρ, όμως η νίκη είναι μονόδρομος, αφού μόνο με αυτή και με την προϋπόθεση ότι θα χάσει η Γκενκ μπορεί να πάρει την 5η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Η Σταντάρ από την άλλη μετά την εκπληκτική πορεία της στα πλέι οφ κρατάει στα χέρια της την 2η προνομιούχο θέση . Μάλιστα χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να την κατακτήσει, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Άντερλεχτ υπερτερεί. Έτσι, με οδηγό την πρόσφατη παράδοση θα επιλέξω το Under 2,5 σε αυτή την αναμέτρηση.

Σε ενδιαφέρει