Α’ Αυστρίας: Στην τελική ευθεία χωρίς άγχος και σκοπιμότητες

Προτελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Αυστρίας με όλα τα ματς να είναι βαθμολογικά αδιάφορα, αφού έχουν κριθεί όλες οι ουσιαστικές θέσεις της κατάταξης.
Α’ Αυστρίας: Στην τελική ευθεία χωρίς άγχος και σκοπιμότητες

Τελευταίες στροφές στην Bundesliga της Αυστρίας, αλλά οι τελευταίες δύο αγωνιστικές θα κυλήσουν χωρίς άγχη και συγκινήσεις, καθώς είναι γνωστό αρκετές εβδομάδες ότι η Σάλτσμπουργκ θα είναι πρωταθλήτρια για ακόμα μία σεζόν, όπως έχει κριθεί και το ποιες ομάδες θα εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Καταδικασμένη εδώ και πολλές εβδομάδες η Σεντ Πόλτεν, που περιμένει σωτηρία μέσω του μπαράζ.

Ανάλυση

Λίντσερ – Βακ Πέλετς

Έκανε την προσπάθειά της η Λίντσερ στην έδρα της Στουρμ Γκρατς, φεύγοντας τελικά με την ήττα (3 – 1), αλλά με το κεφάλι ψηλά, χάνοντας παίζοντας το παιχνίδι της. Προηγήθηκε, ωστόσο σημείο – κλειδί ήταν η άμεση ισοφάριση των γηπεδούχων οι οποίοι έφτιαξαν την ψυχολογία τους και ανέτρεψαν εύκολα το σκορ. Είχε κάποιες ελπίδες για την απόλυτη υπέρβαση της 2ης θέσης, οι οποίες όμως εξανεμίστηκαν με τις δύο συνεχόμενες ήττες. Η αμέσως προηγούμενη ήταν από τη Ραπίντ Βιέννης, που μπορεί ακόμα να την ξεπεράσει στην 3η θέση. Ακόμα και αυτό να μην συμβεί, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μιλάμε για μία νεοφώτιστη ομάδα που θα καταφέρει να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν. Έχει κάποιες απουσίες, με σημαντικότερη αυτή του πολύπειρου σέντερ μπακ, Πόγκατετζ. 

Κατάφερε να επικρατήσει, επί της ουσίας για δεύτερη φορά, της Αούστρια με 2 – 1 η Βακ Πέλετς. Στην πρώτη περίπτωση είχε προηγηθεί 2 – 0, αλλά λόγω της κακοκαιρίας το παιχνίδι διεκόπη και αποφασίστηκε η επανάληψή του από την αρχή. Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, παρά το άδικο της απόφασης, αφού και πάλι προηγήθηκε 2 – 0 και απλά η Αούστρια μείωσε σε 2 – 1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν η τρίτη νίκη της στα τελευταία τέσσερα ματς, αλλά η χρονιά ήταν συνολικά κακή, βάζοντας από κάτω μόνο τη Σεντ Πόλτεν.

Ματς χωρίς άγχη και από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έχουν απουσίες, η Βακ Πέλετς μπορεί να σκοράρει στην έδρα της Λίντσερ, που θα έχει και μίνι – φιέστα λόγω της εξαιρετικής της πορείας. Σε πολύ καλές αποδόσεις το G/G.

Στουρμ Γκρατς – Αντμίρα Βάκερ

Πήρε το Κύπελλο κόντρα στη Σάλτσμπουργκ η Στουρμ και κλήθηκε να αντιμετωπίσει για το πρωτάθλημα τη Λίντσερ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς, αλλά αυτό το γκολ ξύπνησε τη Στουρμ Γκρατς που ισοφάρισε άμεσα και πριν από το ημίχρονο είχε προλάβει να γυρίσει το παιχνίδι. Έβαλε και τρίτο γκολ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Δίκαια στη 2η θέση, αφού μπόρεσε να ανταγωνιστεί τη Σάλτσμπουργκ, αλλά οι «ταύροι» ήταν καλύτεροι και κατέκτησαν εύκολα το πρωτάθλημα, ωστόσο και τα προκριματικά του Champions League είναι μια χαρά.

Σε κατάσταση γιορτινή και η Αντμίρα, αφού χρειαζόταν έναν βαθμό κόντρα στη Μάτερσμπουργκ για να εξασφαλίσει θέση στην πεντάδα και άρα στα προκριματικά του Europa League και τα κατάφερε. Έμεινε ισόπαλη (1 – 1) σε ένα σκορ που μάλλον πρέπει να την αφήνει ικανοποιημένη, καθώς πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, βάζοντας γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Βέβαια, το κλίμα εσχάτως έχει χαλάσει. Πολλοί παίκτες έχουν δηλώσει ότι φεύγουν ενώ ξαφνικά προέκυψαν και πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Η Στουρμ λογικά θα κερδίσει με το OVER να είναι το πιθανότερο σενάριο. Αξίζει η απόδοση στο συνδυαστικό 1 & OVER 2,5.

Σεντ Πόλτεν – Αούστρια Βιέννης

Στην τελευταία θέση εδώ και καιρό η Σεντ Πόλτεν, αλλά με την εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στην Άλταχ, φαίνεται αποφασισμένη να παραμείνει στην κατηγορία μέσω του μπαράζ παραμονής. Υπενθυμίζεται ότι από τη νέα σεζόν, η Bundesliga θα έχει 12 ομάδες, έτσι ανεβαίνουν δύο αυτόματα και η Σεντ Πόλτεν θα παίξει μπαράζ με τον 3ο της 2ης κατηγορίας. Επικράτησε, λοιπόν, με 3 – 1 στην έδρα της Άλταχ και δείχνει αν μη τι άλλος σφυγμό εν όψει συνέχειας όποια κι αν είναι αυτή.

Απέναντί της σήμερα, η Αούστρια Βιέννης, που δεν σηκώνει κεφάλι. Έχασε και πάλι από τη Βακ Πέλετς με 2 – 1 και σε ολόκληρο ενενηντάλεπτο. Κόντρα σε κάθε λογική και προγνωστικό, ο προπονητής της ομάδας, Λετς, ανανέωσε για ακόμα έναν χρόνο, παρά την τραγική σεζόν της Αούστρια, που είναι πλέον στην 7η θέση και με αυτό το ρυθμό έχει και πιο κάτω. Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, έχει μόλις μία ισοπαλία για να παρουσιαστεί κάτι ως κέρδος και η αγωνιστική εικόνα δεν βγάζει καμία αισιοδοξία.

Αδιάφορο βαθμολογικά ματς και δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη. Επιλογή με 1DNB. 

Σε ενδιαφέρει