Σαουδική Αραβία – Ελλάδα: Φιλικό με γκολ στην Ανδαλουσία

Φιλικός αγώνας μεταξύ Σ. Αραβίας και Ελλάδας θα διεξαχθεί σήμερα στο «Olympic Stadium La Cartuja» στη Σεβίλλη.
saudiarabia ellas

Μάλιστα λόγω της χαμηλής ζήτησης η διοίκηση του γηπέδου γνωστοποίησε ότι η είσοδος των φιλάθλων θα είναι ελευθερη.

Τα προγνωστικά μου

Σαουδική Αραβία – Ελλάδα: OVER 2,5 (2.87)

Ανάλυση

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της για το Μουντιάλ. Ειδικότερα, θέλει να «μετρήσει» τις δυνάμεις της απέναντι σε μία ευρωπαϊκή ομάδα, αφού στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου  κοντράρεται με τη διοργανώτρια, Ρωσία. Στα τελευταία δέκα φιλικά της παιχνίδια υπέστη πέντε ήττες, νίκησε τέσσερις φορές, ενώ είχε μία ισοπαλία (1-1 με την Ουκρανία). Σημειωτέον ότι προπονητής της εθνικής ομάδας της Σ. Αραβίας είναι ο 50χρονος Ισπανός Χουάν Αντόνιο Πίτσι. 

 

Χωρίς τους παίκτες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα του εξωτερικού θα παίξει η εθνική Ελλάδος στο σημερινό παιχνίδι. Κι αυτό γιατί ο αγώνας διεξάγεται σε μη εγκεκριμένη ημερομηνία από τη FIFA, με συνέπεια ο Μίκαελ Σκίμπε να μην έχει τη δυνατότητα να καλέσει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού (πλην του Αλέξανδρου Τζιόλη που παίζει στη Σαουδική Αραβία). Έτσι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε πολλά νέα πρόσωπα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αναλυτικά οι 21 παίκτες που κλήθηκαν από τον Σκίμπε είναι οι Γιαννιώτης, Μπάρκας, Μπακάκης, Ρισβάνης, Λαμπρόπουλος, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Νικολάου, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μάνταλος, Φορτούνης, Πέλκας, Ανδρούτσος, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Λημνιός, Μανιάς, Κουλούρης. Σημειωτέον ότι οι Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

Πιθανές ενδεκάδες

Σαουδική Αραβία (4-2-3-1)

Αμπντουλάχ

Αλ Σαχρανί

Αλ Χάρμπι

Χαουσαβί

Κάντες

Μουάτ

Αλ Αμπέντ

Αλ Φαραϊγ

ΑλΤζασίμ

Αλ Σαλάουι

Αλ Σαμράνι

Ελλάδα (4-2-3-1)

Μπάρκας

Μπακάκης

Νικολάου

Λαμπρόπουλος

Χατζηισαϊας

Τζιόλης

Πέλκας

Μπακασέτας

Ταχτσίδης

Μανιάς

Κουλούρης

Εκτίμηση

Η Σαουδική Αραβία υπό τις οδηγίες ενός έμπειρου Ισπανού προπονητή σε λιγότερο από ένα μήνα θα συγκρουστεί με τη Ρωσία στην έναρξη του Μουντιάλ. Με το μυαλό του σ’ αυτό το ματς ο Πίτσι είναι πιθανό να δοκιμάσει κάποια συστήματα και τακτικές για να εξουδετερώσει το παιχνίδι των Ρώσων. Η εθνική Ελλάδος από την άλλη με παίκτες αποκλειστικά από το εγχώριο πρωτάθλημα το οποίο μόλις τελείωσε δύσκολα θα καταφέρει κάτι καλό. Έτσι, προκειμένου να μην «μπλέξω» με σημείο θα επιλέξω το OVER 2,5 γκολ.

Σε ενδιαφέρει