Αργεντινή: Φινάλε με… άσους

Ράσινγκ και Ρίβερ δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο απόψε στα εντός έδρας ματς κόντρα σε Κολόν και Σαν Λορέντζο αντίστοιχα.

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η σεζόν στην Αργεντινή, με τη Ράσινγκ να βλέπει τετράδα σε περίπτωση νίκης επί της Κολόν.

Ροζάριο – Εστουδιάντες

Τα έχει φορτώσει στον κόκορα η Ροζάριο μετρώντας τέσσερις κολλητές ήττες. Αφιερώθηκε αποκλειστικά στο Σουνταμερικάνα, το οποίο από την περασμένη εβδ0ομάδα αποτελεί παρελθόν αφού αποκλείστηκε από τη Σάο Πάολο με 1-0. Στο πρωτάθλημα ταπεινώθηκε με 4-0 από τη Σαραντί. Εχει σκοράρει μόνο μία φορά στα έξι τελευταία ανεξαρτήτως διοργάνωσης.  Αδιάφορη η Εαστουδιάντες και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Πέντε ματς δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Ηττα από τη Ρίβερ με 2-0 εκτός έδρας. Επτά under στα οχτώ τελευταία. Ακολουθεί ματς με τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο στο Λιμπερταδόρες. Το σημερινό περισσότερο ως αγγαρεία τι αντιμετωπίζει. Θα πήγαινα στο άσο, αλλά η Ροζάριο δεν στρίβει με τίποτα και με αποτρέπει.

Ράσινγκ – Κολόν

Η Ράσινγκ έχει την ευκαιρία απόψε με νίκη να πιάσει στην τέταρτη θέση την Ουρακάν και δύσκολα θα την αφήσει ανεκμετάλλευτη. Παίζει στο σπίτι της, παραμένει από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην κατηγορία και συμπλήρωσε στην τελευταία εξάδα αγώνων της πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Τελευταίο της θύμα η Αρσενάλ Σαραντί, της οποίας επιβλήθηκε με 2-0. Τα γκολ οι Λόπεζ και Μαρτίνεζ στο 58’ και 88’. Τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Η Κολόν έμεινε από δυνάμεις στο φινάλε χάνοντας από Μπλεγράνο και Βέλεζ με 1-0, ενώ ενδιάμεσα έμεινε στο 0-0 με τη Ρίβερ. Τρία ματς χωρίς γκολ. Όλα είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Πέντε διαδοχικά no goal. Εδρα, κίνητρο, μομέντουμ και ποιότητα οδηγούν στον άσο, αλλά πληρώνει λίγο.

 

Ρίβερ – Σαν Λορέντζο

Δεινοπάθησε στη φετινή σεζόν η Ρίβερ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να βρεθεί στο Σουνταμερικάνα. Νίκη επί της Εστουδιάντες με 2-0 στον τελευταίο αγώνα. Δεκατρία ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις με 11 νίκες και 2 ισοπαλίες. Εξι τρίποντα και τρία ισόπαλα αποτελέσματα έχει στα εννιά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της. Η Σαν Λορέντζο ολοκληρώνει τη σεζόν στην τρίτη θέση και αφιερώνεται από δω και πέρα στο Σουνταμερικάνα. Μεσοβδόμαδα απέκλεισε την Ατλέτικο Μινέιρο στο όριο. Νίκη με 1-0 εντός και ισοπαλία χωρίς γκολ εκτός έδρας. Ακολουθεί ματς με τη Ράσινγκ για το Κύπελλο. Θα υπάρξει απόψε το σχετικό ροτέισον. Ευκαιρία για τη Ρίβερ να διευρύνει το αήττητο σερί της με ακόμα μια πειστική εμφάνιση ολοκληρώνοντας με ψηλά το κεφάλι τη σεζόν. Ασος.

Χιμνάσια – Νιούελς

Τραγική η σεζόν για τη Χιμνάσια. Ασύνδετη στο μεγαλύτερο μέρος της και με μεγάλα κενά στην άμυνα. Εννια ματς δίχως νίκη μετά και το εντός έδρας 2-2 επί της Μπόκα. Αδιάφορη θεωρητικά, αν και χρειάζεται βαθμούς για να ανέβει λίγο στη γενική βαθμολογία που σέρνεται. Η Νιούελς έστω και στο τέλος δείχνει να παλεύει τα παιχνίδια με πάθος και δικαιώνεται. Νίκη με 1-0 επί της Ντιφένσα στο πρωτάθλημα. Ακολούθησε ακόμα μία με 2-1 επί της Ατλέτικο Παραναένσε για το Σουνταμερικάνα χωρίς αντίκρισμα αφού είχε ηττηθεί στην Βραζιλία με 3-0. Τρέχει ένα αρνητικό σερί επτά αγώνων δίχως εκτός έδρας νίκη. Ματς ως μη γενόμενο στα δικά μου μάτια. Η Χιμνάσια δεν βλέπεται συνολικά, αλλά η Νιούελς είναι απογοητευμένη από τον αποκλεισμό στο Σουνταμερικάνα και κάκιστη μακριά από το σπίτι της. Ευχαριστώ δεν θα πάρω…

Σε ενδιαφέρει