Α’ Ελβετίας: Νίκη και σώζεται η Σιόν

Μόνο νίκη θέλει η Σιόν κόντρα στη Σεν Γκάλεν για να επιβεβαιώσει την παραμονή της στην κατηγορία.
Dcqf  XUAUASvZ

Πέντε αναμετρήσεις για την 35η και προτελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Ελβετίας, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στην ουρά.

Ανάλυση

Γιουνγκ Μπόις – Λουγκάνο

Μπορεί ένα αποτέλεσμα να χαλάσει την εικόνα μιας μέλλουσας πρωταθλήτριας; Ναι, γίνεται… Η Γιουνγκ Μπόις που σήμερα θα πάρει το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ελβετίας ηττήθηκε 5 – 1 από τη Βασιλεία και όσο να πει κανείς δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για το γόητρό της. Είχε βέβαια αλλαγές, αλλά το 5 – 1 ήταν βαρύ. Στη σημερινή της φιέστα θέλει να δώσει απαντήσεις. Απέναντί της η Λουγκάνο που κατάφερε να σώσει την κατηγορία και τώρα υπό προϋποθέσεις μπορεί να κυνηγήσει την τετράδα. Το βασικό της στόχο όμως τον πέτυχε και αυτό είναι που μετράει. Μια γιορτή στον κόσμο θέλει να προσφέρει η Γιουνγκ Μπόις ειδικότερα μετά τη βαριά της ήττα από τη Βασιλεία. Άσος και OVER.

Ζυρίχη – Βασιλεία

Επικράτησε πολύ δύσκολα της Τουν, αλλά επικράτησε και αυτό έχει σημασία για τη Ζυρίχη. Νίκη με 1 – 0 και επιστροφή στην τετράδα του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει ανοιχτά και για αυτό το λόγο και σκοράρει και δέχεται γκολ, οπότε εύλογα τα 4/5 τελευταία της ματς είναι στο G/G. Η Βασιλεία από τη δική της πλευρά σάρωσε τη Γιουνγκ Μπόις με 5 – 1 στέλνοντας μήνυμα εν όψει της νέας σεζόν, ότι πρόθεσή της είναι να επιστρέψει άμεσα στους τίτλους. Προς το παρόν περιορίζεται στη 2η θέση και στην εξαιρετική της παρουσία στο Europa League. Χωρίς κάποιο άγχος, αφού το πρωτάθλημα κρίθηκε, η Βασιλεία «κέρασε» πεντάρα τη Γιουνγκ Μπόις. Θα τιμήσουμε το διπλό σε αποδόσεις άνω του διπλασιασμού.

Προτελαυταία αγωνιστική στην Ελβετία με πολλά ειδικά και σούπερ αποδόσεις 

Σιόν – Σεν Γκάλεν

Πολύ μεγάλη νίκη με 2 – 0 επί της Γκρασχόπερς για τη Σιόν και πλέον η παραμονή στην κατηγορία βρίσκεται αποκλειστικά στα δικά της πόδια, χωρίς να την ενδιαφέρει τι κάνει η Λωζάνη. Αμφίβολος είναι ο γνωστός μας και πολύ ποιοτικός, Παϊτίμ Κασάμι.  Βέβαια, δεν θα είναι η μοναδική της απουσία, αφού την ταλαιπωρούν διάφορα προβλήματα. Η Σεν Γκάλεν από την άλλη, θέλει την τετράδα, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εκείνη, αφού δεν την ευνοεί η ισοβαθμία με τη Ζυρίχη. Αμφίβολος για το σημερινό ο πολύ ποιοτικός, Μπαρνέτα. Θα πάμε με το κίνητρο, αφού δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από αυτό της επιβίωσης. Άσος.

Σε ενδιαφέρει