Α’ Πορτογαλίας: «Σφαγή» για τη σωτηρία στο φινάλε

Έξι αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος.
Α’ Πορτογαλίας: «Σφαγή» για τη σωτηρία στο φινάλε

Η Μπενφίκα υποδέχεται στο «Ντα Λουζ» τη Μορεϊρένσε, ενώ Φεϊρένσε και Εστορίλ συγκρούονται σε ένα ματς χωρίς αύριο.

Ανάλυση

Μπενφίκα – Μορεϊρένσε

Η Μπενφίκα θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με «όπλο» την πολύ καλή παράδοση που έχει μπορεί να την πάρει. Η Μορεϊρένσε, πάντως θα το παλέψει και γι’ αυτό είναι πιθανό να πετύχει ένα γκολ. Έτσι, θα επιλέξω τον 1 & το G/G σε αυτή την αναμέτρηση.

 

Φεϊρένσε – Εστορίλ

Κλασικό ματς του τύπου «ο θάνατός σου η ζωή μου». Η Φεϊρένσε βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Θέλει νίκη ή ίδιο αποτέλεσμα με την Πάκος Φερέιρα για να παραμείνει στην κατηγορία. Η Εστορίλ αντίθετα θέλει μόνο νίκη, αφού σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα υποβιβάζεται. Η παράδοση είναι με το μέρος των γηπεδούχων, ωστόσο η κρισιμότητα του αγώνα δεν αφήνει περιθώρια για την επιλογή του «άσου». No bet.

Μαρίτιμο – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Η Μαρίτιμο ολοκληρώνει το πρωτάθλημα με αγωνιστική κάμψη και ενδεικτικό είναι ότι έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι. Κόντρα στην Σπόρτινγκ έχει κακή παράδοση. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη θέλουν καλύτερο αποτέλεσμα από τη Μπενφίκα με την οποία ισοβαθμούν για να κατακτήσουν τη 2η θέση. Πολύ δύσκολα θα τα καταφέρουν αλλά τουλάχιστον θα νικήσουν και μάλιστα με ευρύ σκορ. Γι’ αυτό επιλέγω το OVER 2,5 γκολ.

Πορτιμονένσε – Πάκος Φερέιρα

«Διαβασμένο» το σετ αποδόσεων δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στη φιλοξενούμενη, η οποία είναι η μοναδική ομάδα με βαθμολογικό κίνητρο στην εν λόγω αναμέτρηση. Η Πορτιμονένσε ολοκληρώνει μία καλή χρονιά με ένα μικρό ντεφορμάρισμα. Φέτος στην έδρα της είναι ισχυρή, αλλά στα τελευταία τρία υπέστη δύο ήττες. Η Πάκος Φερέιρα από την άλλη θέλει μόνο νίκη για να μην εξαρτάται η παραμονή ή ο υποβιβασμός από συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων. Στην έδρα της Πορτιμονένσε έχει ευνοϊκή παράδοση και μπορεί να πάρει το πολύτιμο «διπλό» που θα της χαρίσει τη σωτηρία: 2.  

Ρίο Άβε – Μπράγκα

Βαθμολογικά αδιάφορο ματς με τη Ρίο Άβε να έχει καλή πρόσφατη παράδοση. Η Μπράγκα φέτος όμως, είναι πολύ καλή στις εξόδους της και σκοράρει με ευκολία. Έτσι, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει το άγχος της νίκης, οι δύο ομάδες αναμένεται να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες. OVER 2,5 γκολ.

Σετούμπαλ – Τοντέλα

Η γηπεδούχος και ουραγός της βαθμολογίας Σετούμπαλ θέλει μόνο νίκη και ταυτόχρονα ισοπαλία ή ήττα της Πάκος Φερέιρα για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Έτσι, απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Τοντέλα η λογική λέει ότι λόγω κινήτρου θα κερδίσει. Πάντως, αν δεν έρθουν καλές ειδήσεις από το Πορτιμονένσε η ψυχολογία λογικά θα πέσει. Η Τοντέλα από την άλλη είναι μια ομάδα που ειδικεύεται στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων και στις τελευταίες τρεις εξόδους της παραμένει αήττητη με μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Άρα, θα πάω με τα γκολ σε αυτό το ματς: G/G & OVER 2,5.

Σε ενδιαφέρει