Football League: Χαμός στην ουρά για μια θέση στην κατηγορία

Αναμετρήσεις με φόντο την παραμονή στη Football League.
ImageHandler

Με έξι αναμετρήσεις ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Football League με όλο το ενδιαφέρον να βρίσκεται στη μάχη της παραμονής.

Ανάλυση

ΑΟΧ/Κισσαμικός – Απόλλων Πόντου

Προσπάθησε να μείνει εντός διεκδίκησης της 3ης θέσης ώστε να περιμένει κάποιον έξτρα υποβιβασμό από τη Super League, αλλά φαίνεται ότι δεν τα καταφέρνει, δείχνοντας ότι αυτός ο στόχος ήταν έξω από τα νερά του ΑΟΧ/Κισσαμικού. Παρ’ όλα αυτά το πρόσημο της φετινής του παρουσίας είναι θετικό και δεν θέλει να χαλάσει τις καλές εντυπώσεις στις τελευταίες αγωνιστικές. Τρέχει σερί 7 αγωνιστικών αήττητος, ενώ τελευταίο «στραβό» αποτέλεσμα ήταν αυτό εντός έδρας από τον Άρη (2 – 3). Στο τελευταίο ματς έμεινε στο 1 – 1 στην έδρα του Αιγινιακού ενώ μέσα στο «σπίτι» η επίδοσή του είναι 10 – 1 – 4 με γκολ 27 – 14.

Συνεχόμενοι τελικοί για την παραμονή στη Football League με ελκυστικές αποδόσεις 

Ο Απόλλωνας Πόντου έτρεξε ένα αήττητο σερί από τις αρχές Φλεβάρη μέχρι τα τέλη Απρίλη, μέσα στο οποίο είχε 7 νίκες και 5 ισοπαλίες. Μετά ήρθαν δύο σερί ήττες από Δόξα Δράμας και ΟΦΗ, οπότε περιορίζεται σε μια άνετη παραμονή, σε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Τελευταίο αποτέλεσμα, η νίκη μέσα στην έδρα του Παναιγιαλείου (1 – 2), ανατρέποντας μάλιστα το 1 – 0 των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο. Παρουσιάζεται καλύτερος ο Απόλλωνας εκτός έδρας, αφού στα τελευταία 7 ματς έχει 5 νίκες, 1 ισοπαλία (στην έδρα της Παναχαϊκής) και 1 ήττα. Εκτός οι έμπειροι, Αμαραντίδης, Καλογέρης και Καλί.

Εξαιρετικός στην έδρα του ο ΑΟΧ/Κισσαμικός, εξαιρετικός εκτός ο Απόλλων Πόντου, ματς χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο. Από ένα γκολ το έχουν οι δύο ομάδες.

Καραϊσκάκης – ΟΦΗ

Πολύ σημαντικός βαθμός για τον Καραϊσκάκη μέσα στη Δράμα, κρατώντας το 0 – 0 σε όλη τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου. Υπάρχουν, βέβαια, δύο όψεις στο νόμισμα αυτό. Πήρε βαθμό μετά τις τρεις ήττες από Εργοτέλη, Παναχαϊκή και Άρη, αλλά έμεινε για τέταρτο σερί χωρίς νίκη και ουσιαστικά χωρίς γκολ, αφού στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη σκόραρε το στο 90’ με πέναλτι και ενώ το σκορ ήταν 4 – 0. Μεγάλο του «όπλο» που τον οδηγεί στην παραμονή είναι η έδρα, καθώς μετρά 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες (Τρίκαλα, Παναχαϊκή, Άρη.

Υπάρχουν δύο ομάδες στον ΟΦΗ. Αυτή που εντός αγωνιστικού χώρου «πετάει» αποδίδοντας το πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο της κατηγορίας, έχοντας 73 γκολ υπέρ τη στιγμή που ο 2ος Άρης έχει 56 και αυτός εκτός αγωνιστικού χώρου, που έχει τους παίκτες απλήρωτους, σε σημείο να υπάρχουν οι σκέψεις για αποχή. Τελικά, δεν προχώρησε κάτι τέτοιο, αλλά η διοίκηση παίζει με τα όρια των παικτών. Αν περάσει από την έδρα του Καραϊσκάκη, τότε κατά 90% θα πάρει και την 1η θέση, αφού ακολουθεί εξάποντο με Βέροια και Αχαρναϊκό και την τελευταία αγωνιστική στην Κρήτη, ματς με τη Σπάρτη. Στο τελευταίο επικράτησε και πάλι με εντυπωσιακό τρόπο του Απόλλωνα Λάρισας 4-0, διατηρώντας το μηδέν για τρίτη σερί αγωνιστική.

Θέλει τουλάχιστον τον βαθμό ο Καραϊσκάκης ενώ και ο ΟΦΗ δεν θα παίξει όπως παίζει στην Κρήτη. Πάμε με το UNDER. 

Απόλλων Λάρισας – Παναιγιάλειος

Ξαφνικά η ζώνη του υποβιβασμού έχει πλησιάσει επικίνδυνα τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος έπεσε θύμα του πολύ δύσκολου προγράμματος που του έτυχε. Πέντε σερί ήττες, αλλά καμία εκτός λογικής, αφού έχασε εκτός από Εργοτέλη, Άρη και ΟΦΗ και εντός από Παναχαϊκή και Δόξα Δράμας. Ωστόσο, το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο είναι «must – win», ώστε να σπάσει και αυτή η κατάρα στην έδρα της Φιλιππούπολης. Αυτή είναι η φυσική έδρα του Απόλλωνα, στην οποία επέστρεψε από το παιχνίδι με την Παναχαϊκή ενώ την περίοδο 1964 – 65, που ήταν η τελευταία στη Β’ Εθνική, επίσης είχε μείνει χωρίς νίκη εντός έδρας. Στα θετικά έχει επιστροφές βασικών ποδοσφαιριστών.

Ακόμα μία ήττα για τον Παναιγιάλειο, αυτή τη φορά εντός έδρας από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, δεχόμενος μάλιστα ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Ήττα με 2 – 1 και οριστικά και αμετάκλητα, όποιες μαθηματικές ελπίδες είχε για παραμονής εξανεμίστηκαν και αυτές. Μεσοβδόμαδα φιλοξενεί τον Καραϊσκάκη και τελειώνει το «μαρτύριό» του, καθώς θα πάρει άνευ αγώνα τα ματς με Αχαρναϊκό και Βέροια. Πολλά τα διοικητικά προβλήματα και είναι άγνωστο το «αύριο» του συλλόγου.

Αν το βρείτε σε καμία ιστοσελίδα τότε υπάρχει μόνο άσος, αλλά το θέμα είναι να το βρείτε…

Καλλιθέα – Αναγέννηση Καρδίτσας

Τόσα χρόνια η Καλλιθέα «φλέρταρε» με τον υποβιβασμό και φέτος την πάτησε, αφού δεν υπάρχει καμία ελπίδα για να σωθεί η χρονιά. Παρ’ όλα αυτά, παλεύει τα παιχνίδια της και δεν παρουσιάζεται αδιάφορη. Έμεινε στο 0 – 0 με τη Σπάρτη και στη συνέχεια «τσίμπησε» βαθμό και στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό, μένοντας στο 1 – 1. Δεν πρόκειται να χαρίσει τίποτα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Απέναντι στην Καλλιθέα είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας που «καίγεται» για βαθμούς, ώστε τελικά να καταφέρει να σώσει την κατηγορία. Είναι τέσσερα ματς αήττητη, έχοντας όμως μόλις μία νίκη και τρεις ισοπαλίες. Σημείο – κλειδί είναι το πρόγραμμα που ακολουθεί, καθώς έχει Εργοτέλη εντός, Παναχαϊκή εκτός και Άρη εντός. Με άλλα λόγια, μπορεί το σημερινό ματς για την Αναγέννηση να είναι και το τελευταίο που μπορεί να ελπίζει σε νίκη. Κάκιστη εκτός έδρας με μόλις 1 νίκη κι αυτή στα χαρτιά με τον Αχαρναϊκό, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες ενώ έχει πετύχει μόλις 5 γκολ, χωρίς να υπολογίζεται το 0 – 3 άνευ αγώνα με τον Αχαρναϊκό.

Η τραγική εκτός έδρας Αναγέννηση Καρδίτσας δεν είναι για να υποστηρίξει τέτοιες τιμές στο διπλό. Χίλιες φορές η επιλογή 0 – 1 γκολ, αν θέλει κάποιος να μπλέξει.

Παναχαϊκή – Σπάρτη

Έχουν εδραιωθεί στην 3η θέση οι Πατρινοί και δεν του κουνάνε από εκεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Απόλυτα δίκαια, γιατί όντως μετά τον ΟΦΗ και τον Άρη, ήταν η τρίτη καλύτερη ομάδα της σεζόν. Ελπίζει σε άνοδο μόνο αν προκύψει κάτι με τις άδειες ή με την περίφημη αναδιάρθρωση. Ο προπονητής της ομάδας, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, καλείται να διαχειριστεί την αγωνιστική αποχή, αφού οι παίκτες του έχουν να αγωνιστούν από τις 25/4 λόγω των δύο παιχνιδιών που πήρε άνευ αγώνα κόντρα σε Βέροια και Αχαρναϊκό.

Σε δεινή θέση η Σπάρτη που εμπλέκεται άμεσα στα σενάρια του υποβιβασμού και μάλιστα έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Παναχαϊκή εκτός, Άρη εντός και τα δύο τελευταία είναι αμφότερα εκτός με Δόξα Δράμας και ΟΦΗ. Βάσει αυτού του δεδομένου, όχι απλά εμπλέκεται, αλλά είναι εκ των φαβορί να υποβιβαστεί. Μέσα σε όλα υπάρχουν διοικητικά, άρα και οικονομικά προβλήματα. Αγωνιστικά δεν νίκησε ούτε την Καλλιθέα (0 – 0), ούτε τον Εργοτέλη (2 – 2), παρά το γεγονός ότι κόντρα στους Κρητικούς προηγήθηκε, ο Εργοτέλης έμεινε με 10 παίκτες, αλλά το ματς γύρισε.

Η Σπάρτη θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια ώστε να κρατήσει το μηδέν και με φουλ άμυνα. Οπότε πάμε με το UNDER.

Τρίκαλα – Αιγινιακός

Την άνοδο στόχευαν και φέτος τα Τρίκαλα, αλλά κινήθηκε από πολύ νωρίς στη μετριότητα ενώ πιθανότατα δεν θα βρεθεί ούτε στην πεντάδα. Χωρίς να «σκοτώνονται» κιόλας στο γήπεδο, τα Τρίκαλα επικράτησαν εντός του Πανσερραϊκού με 2 – 1, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 90’ και στη συνέχεια στο ντέρμπι της Θεσσαλίας κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε το 0 – 0 εκτός έδρας. Από τα τέσσερα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, τα τρία είναι εντός έδρας (Αιγινιακός, Κισσαμικός, Εργοτέλης) και το μοναδικό εκτός είναι με την Καλλιθέα.

Βγάζει αντίδραση και σφυγμό στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος ο Αιγινιακός, θέλοντας να παραμείνει στην κατηγορία. Μετά τα δύο τρίποντα άνευ αγώνα, ήρθαν οι νίκες εντός γηπέδου με Σπάρτη και Πανσερραϊκό με γκολ στις καθυστερήσεις και ακολούθησαν οι ισοπαλίες με Καρδίτσα ισοφαρίζοντας στο 90’ (1 – 1) και ΑΟΧ/Κισσαμικό (1 – 1). Δύσκολο το πρόγραμμα μέχρι τέλους, καθώς έχει σήμερα τα Τρίκαλα, ακολουθεί η Καλλιθέα εντός, εκτός ο Εργοτέλης, εντός η Παναχαϊκή.

Δείχνει σφυγμό ο Αιγινιακός και τα παλεύει όλα τα ματς όσο δεν πάει. Τα Τρίκαλα δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο. Αξίζει το ποντάρισμα στο διπλό.

Σε ενδιαφέρει