Ρόμα – Γιουβέντους: Αδιάφορη μάχη στο Ολίμπικο

Η Ρόμα εξασφάλισε από εχθές την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Γιουβέντους χρειάζεται ουσιαστικά έναν βαθμό στα δύο τελευταία ματς για να πανηγυρίσει το νταμπλ.
roma juventus

Αναμφίβολα το μεγάλο ντέρμπι της 37ης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο διεξάγεται απόψε στο Ολίμπικο της Ρώμης ανάμεσα στην τρίτη Ρόμα και την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Τα προγνωστικά μου

Ρόμα – Γιουβέντους: 1DNB (1.75)

Ανάλυση

Ποιος θα το περίμενε ότι προτελευταία αγωνιστική η Ρόμα θα αντιμετώπισε τη Γιουβέντους και το ματς θα ήταν παντελώς αδιάφορο γι’ αυτή. Ετσι συνέβη μετά την χθεσινή απίστευτη ήττα της Ιντερ από τη Σασουόλο, που χάρισε οριστικά στους Ρωμαίους το εισιτήριο για το ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Περισσότερο για το γόητρο και την τρίτη θέση θα παλέψουν απόψε οι γηπεδούχοι. Νίκη με 1-0 την περασμένη αγωνιστική επί της Κάλιαρι. Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στην αντίπαλό της. Σκόρερ ο Ουντέρ στο 15’. Τα οχτώ από τα δώδεκα τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπουν Ντεφρέλ και Πέρες. Φουλ επιθετικό 4-3-3 χωρίς σκοπιμότητες, με τους Ουντέρ, Ελ Σαράουι και Τζέκο στην επίθεση.

 

Η Γιουβέντους έρχεται με φόρα από την απίστευτη ματσάρα στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Ρόμα. Σβηστό 0-0 το πρώτο ημίχρονο, κατήφορος και 4-0 στην επανάληψη. Εντυπωσιακός Ντιμπάλα. Ολοταχώς για το νταμπλ. Έναν βαθμό θέλει μέχρι τέλους. Νίκη με 3-1 επί της Μπολόνια την περασμένη αγωνιστική. Μόνο μία ήττα στα 23 τελευταία ματς. Στον πρώτο γύρο κέρδισε τη Ρόμα με 1-0. Κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο μετράει 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες στις δύο τελευταίες συγκρούσεις τους. Λείπουν Κιελίνι στην άμυνα και Κουαρδάδο στη μεσαία γραμμή. Με 4-3-1-2 για ακόμα μία φορά. Ο Ντιμπάλα κρυφός φορ και φουνταριστοί οι Ιγκουαϊν και Μάντζουκιτς.  

Πιθανές ενδεκάδες

Ρόμα (4-3-3)

Αλισον

Φλορέντσι

Φάσιο

Ζέσους

Κολάροφ

Πελεγκρίνι

Ντε Ρόσι

Ναϊνγκολαν

Ουντέρ

Τζέκο

Ελ Σαράουι

Γιουβέντους (4-3-1-2)

Τσέζνι

Λιχστάινερ

Ρουγκάνι

Μπενάτια

Σάντρο

κεντίρα

Ματουιντί

Πιάνιτς

Ντιμπάλα

Ιγκουαϊν

Μάντζουκιτς

Εκτίμηση

Η αλήθεια είναι πως είμαι μεταξύ άσου και ισοπαλίας με σχεδόν ίσες πιθανότητες. Η Ρόμα θέλει να αποχαιρετήσει για φέτος τον κόσμο της με μια μεγάλη νίκη. Η Γιούβε κουβαλάει την κόπωση από τον τελικό του Κυπέλλου, έχει δύο καλές απουσίες, αλλά είναι μανούλα στο να παίρνει αυτό που θέλει στο χορτάρι. Θα ρισκάρω με τον άσο στο DNB ώστε σε περίπτωση ισοπαλίας να πάρω τα χρήματά μου πίσω.

Σε ενδιαφέρει