Κύπελλο Φινλανδίας: Τελικός με… φαβορί

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Φινλανδίας είναι γεγονός, με την Ελσίνκι να αντιμετωπίζει την Ιντερ Τούρκου στην Τελια Αρένα του Ελσίνκι.
inter

Τρεις ισοπαλίες έχουν φέρει στις τέσσερις τελευταίες συγκρούσεις τους ανεξαρτήτως έδρας Ελσίνκι και Ιντερ Τούρκου που απόψε θα παλέψουν για το Κύπελλο.

Τα προγνωστικά μου

Ελσίνκι – Ιντερ Τούρκου: 2-3 γκολ (2.00)

Ανάλυση

Η Εσλίνκι ισοβαθμεί με τη Ροβανιέμι στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά το διπλό επί της Κέμι με 2-1. Ξεπέρασε έτσι την εντός έδρας ήττα από τη Λάχτι με το ίδιο σκορ. Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της έχουν λήξει με 2-1 υπέρ ή κατά της. Στον ημιτελικό του Κυπέλλου απέκλεισε σχετικά εύκολα στο ίδιο γήπεδο τη Χόνκα με 2-1. Προηγήθηκε 2-0 στο 74’ χάρη στα γκολ των Ρίλσκι και Αλχο. Η αντίπαλός της μείωσε στο 94’ με το Ραχίμι.

 

Η Ιντερ Τούρκου δεν λέει να ξεκολλήσει από τη μετριότητα στη φετινή σεζόν. Οριακά πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού στο πρωτάθλημα. Μόλις μία νίκη επί της ουραγού Κέμι. Πέντε αγώνες δίχως τρίποντο. Πιο πρόσφατο το βαρύ 5-1 από την Κουόπιο εκτός έδρας. Τέσσερα over στα έξι τελευταία ματς. Υποδέχτηκε την Ελσίνκι στις 25 Απριλίου μένοντας στο 0-0. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου απέκλεισε την Εκένας με 5-0.

Εκτίμηση

Ξεκάθαρο φαβορί η Ελσίνκι λόγω ποιότητας και έδρας. Η Ιντερ πάντως έχει βρει τον τρόπο να την παιδεύει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Ο άσος απορρίπτεται λόγω απόδοσης. Εξάλλου με τελικό έχουμε να κάνουμε. Μέση λύση το σύνολο τερμάτων «2-3» που περικλείει πολλά πιθανά σκορ, όπως το 2-0, το 2-1 ή ακόμα και το 1-1.

Σε ενδιαφέρει