Τζουργκάρντεν – Μάλμε: Τελικός… εξιλέωσης

Τζουργκάρντεν και Μάλμε θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις προβληματικές εμφανίσεις του πρωταθλήματος και να φτάσουν απόψε στην κατάκτηση του πολυπόθητου Κυπέλλου.
publiktack

Μονός τελικός Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Τέλε 2 Αρένα της Στοκχόλμης, που αποτελεί την έδρα της Τζουργκάρντεν. Αυτή προέκυψε μετά από κλήρωση. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστούν πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Τζουργκάρντεν – Μάλμε: Χ (3.30)

Ανάλυση

Κακή εμφάνιση για την Τζουργκάρντεν και ήττα από την Μπρόμα με 1-0. Παραδόξως παρουσίασε πρόβλημα στην επίθεση. Είχε δοκάρι και 2-3 καλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, όπου ανέβασε την απόδοσή της. Ο κόουτς Μελκεμίτσελ αρχίζει και δεν αισθάνεται καθόλου άνετα στη θέση του. Τα μέσα τον… πυροβολούν. Στον ημιτελικό του Κυπέλλου απέκλεισε την ΑΪΚ με 2-0 στην Στοκχόλμη. Δεν υπολογίζεται απόψε ο βασικός αμυντικός Ογκούστινσον.

 

Η Μάλμε ξεκίνησε ως το φαβορί για τον τίτλο στο πρωτάθλημα, αλλά παρουσιάζει τεράστια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα. Εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με την Γκέτεμποργκ. Αξιζε την ισοπαλία. Πλήρωσε τα λάθη στα μετόπισθεν. Τρεις ήττες και δύο νίκες στην τελευταία πεντάδα αγώνων της. Τέσσερα over σε αυτό το διάστημα. Ηδη έχει αντιμετωπίσει φέτος δύο φορές την Τζουργκάρντεν κερδίζοντας εντός με 1-0 και χάνοντας εκτός με 3-0. Είναι πολυνίκης του θεσμού με 14 κατακτήσεις. Βέβαια η τελευταία ήταν το μακρινό 1989.

Εκτίμηση

Μεγάλος τελικός  του Κυπέλλου ανάμεσα σε δύο ομάδες που ακόμα ψάχνονται. Ηδη φέτος έχουν μοιραστεί τις νίκες στο πρωτάθλημα υπερασπίζοντας την έδρα τους. Σημαντικό ατού για την Τζουργκάρντεν το γεγονός ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην έδρα της. Σκέφτομαι να ρισκάρω στην ισοπαλία και θα δώσω αρκετές πιθανότητες στο 1-1.

Σε ενδιαφέρει