Τελικός όπως το… 1938

Wise10 Μαίου2018

Βρισκόμαστε μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και θα ταξιδέψουμε στον πρώτο μεταξύ τους τελικού του 1938.
Τελικός όπως το… 1938

Το μακρινό 1938 βρέθηκαν για πρώτη φορά σε μεγάλο τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ όπως φέτος, αλλά τότε η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατάγονταν από την Πόλη και τα προσφυγικά με αποτέλεσμα να μπουν αγκαλιά στο γήπεδο. Η αναμέτρηση διεξήχθη στη Λεωφόρο, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε την στήριξη των οπαδών ακόμα μιας μεγάλης ομάδας.

Εκτός από τους 2000 οπαδούς που είχε στο γήπεδο της Λεωφόρου ο ΠΑΟΚ υπήρξαν και αρκετοί του Ολυμπιακού που τον υποστήριζαν ένθερμα. Ο λόγος ήταν ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκλειστεί από την ΑΕΚ στα ημιτελικά με απίστευτο τρόπο. Όταν η Ενωση έκανε το σκορ 2-1 υπέρ της αποβλήθηκε ο Ράγκος από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά ο παίκτης αρνήθηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο. Ετσι ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδ, το οποίο κατοχυρώθηκε υπέρ της ΑΕΚ με 2-0.

Οσον αφορά τον μεγάλο τελικό το τρόπαιο κατάφερε στην ΑΕΚ με ανατροπή 2-1. Ο Καλογιάννης άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς στο 33’. Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 41’ με τον Χατζησταυρίδη και έφερε τούμπα το ματς στο 73’ με τον Μανέττα. Το εντυπωσιακό είναι πως παρότι ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΟΚ στο 1-1, όπου υπήρξαν πολλά παράπονα, στο τέλος οι παίκτες των ηττημένων συνεχάρησαν τους νικητές, οι οποίοι τους φιλούσαν.

Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το ομορφότερο άθλημα του πλανήτη. Αυτή πρέπει να είναι η μαγεία του βασιλιά των σπορ και όχι να περιμένουμε από την αστυνομία να αποφασίσει αν και πότε μπορεί να στηρίξει ένα τέτοιοι τελικό υπό των φόβο επεισοδίων.