Πορτογαλία: Γιορτή στο Ντραγκάο

Η Πόρτο κατέκτησε τον τίτλο μετά την χθεσινή ισοπαλία της Σπόρτινγκ με την Μπενφίκα και απόψε θα το γιορτάσει κόντρα στη Φεϊρένσε.
Πορτογαλία: Γιορτή στο Ντραγκάο

Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα στην Πορτογαλία. Τελευταίο χαρτί για την Εστορίλ, κυνηγάει την πεντάδα η Μαρίτιμο.

Ανάλυση

Εστορίλ – Σετούμπαλ

Η Εστορίλ ηττήθηκε με 1-0 από την Αβές στο ματς που ήταν οι κόποι όλης της χρονιάς. Ετσι παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας και απέχει από την γραμμή της παραμονής τρεις βαθμούς. Αν δεν κερδίσει ούτε απόψε τελειώνουν όλα. Μόνο μία νίκη στα έντεκα τελευταία ματς. Μετράει έξι under στα επτά πιο πρόσφατα. Η Σετούμπαλ βρίσκεται πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού, αλλά σε εντελώς οριακό σημείο. Τρεις βαθμούς πάνω από τη σημερινή της αντίπαλο, αλλά δεν της κάνει η ισοπαλία γιατί η Πάκος καραδοκεί. Τρεις νίκες και μία ισοπαλία στην τελευταία τετράδα αγώνων. Εδει δεχτεί γκολ σε όλα τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της. Η Εστορίλ παίζει το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή. Η Σετούμπαλ ακροβατεί και δεν έχει το παραμικρό περιθώριο. Θα πέσουν κορμιά. Μακριά κι αγαπημένοι…

Γιορτή στο Ντραγκάο για την κούπα.

Μορεϊρένσε – Αβες

Η Μορεϊρένσε χρειάζεται ουσιαστικά μια νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή. Πισωγύρισμα η ήττα από την Γκιμαράες με γκολ στις καθυστερήσεις. Δεν το βάζει κάτω. Είναι σε προνομιακή θέση. Μετράει τέσσερις σερί εντός έδρας νίκες αποδεικνύοντας ξεκάθαρα πως ποντάρει στη δύναμη του άντρου της. Η Αβες βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Οριακό ματς. Ακόμα και η ισοπαλία μπορεί να αποδειχτεί πολύ σημαντική στην προσπάθεια επιβίωσης. Το σπουδαίο 1-0 επί της Εστορίλ δεν αποκλείεται στο τέλος να της χαρίσει την παραμονή. Εφτασε τα οχτώ no goal στα δέκα τελευταία ματς. Η Μορεϊρένσε γιγαντώνεται εντός έδρας και με νίκη καθαρίζει. Βέβαια ακόμα και η ισοπαλία μπορεί να της κάνει στο φινάλε. Το ζητούμενο για την Αβες είναι να μην ηττηθεί. Εχει την ώθηση της νίκης επί της Εστορίλ. Μπόλικη ισοπαλία στο ματς.

Τσάβες – Μαρίτιμο

Εχασε κάθε ελπίδα εξόδου στην Ευρώπη η Τσάβες μετά την ήττα με 2-1 από τη Ρίο Αβε. Απλώς μείωσε στις καθυστερήσεις. Δεν άξιζε κάτι περισσότερο. Τέσσερα κολλητά εντός έδρας goal/goal. Λείπουν λόγω τιμωρίας οι Πλατινί και Πεδριγάο. Η Μαρίτιμο κοίταξε στα μάτια την Πόρτο, την κράτησε στο μηδέν για 89 λεπτά, αλλά εκεί δέχτηκε το γκολ της ήττας και απογοητεύτηκε σε μεγάλο βαθμό. Προς τιμήν της το ότι άντεξε παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 40ο λεπτό. Τέσσερα ματς δίχως νίκη με δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Τιμωρημένοι Κλέμπερ, Φερέιρα και ο κίπερ Αμίρ. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε αν θέλει να προλάβει την πεντάδα. Απέχει τρεις βαθμούς από αυτή. Το κίνητρο οδηγεί προς τα δεξία, αλλά προβληματίζουν οι νησιώτες μακριά από το σπίτι τους.

Πόρτο – Φεϊρένσε

Χωρίς καν να αγωνιστεί σήκωσε την κούπα η Πόρτο, αφού Σπόρτινγκ και Μπενφίκα έβγαλαν τα μάτια τους εχθές μένοντας μεταξύ τους στο 0-0. Ο Κονσεϊσάο στο παρελθόν είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα ως παίκτης των γηπεδούχων και έφτασε η στιγμή να γευτεί τη χαρά και ως προπονητής. Δύσκολο διπλό επί της Μαρίτιμο με 1-0. Τέταρτη σερί νίκη. Λείπει ο αμυντικός Φελίπε και ο μέσος Ντανίλο. Εξαιρετική παράδοση κόντρα στη Φεϊρένσε με 9 νίκες και 2 ισοπαλίες στα 11 πιο πρόσφατα μεταξύ τους ανεξαρτήτως έδρας. Η Φεϊρένσε πέτυχε δύο κολλητές νίκες με πιο πρόσφατο το 2-0 επί της Σετούμπαλ. Σπουδαία νίκη που την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη. Ουσιαστικά κρατάει την τύχη της παραμονής στα δικά της χέρια. Τέσσερα under και no goal στα έξι τελευταία ματς. Φιέστα και τρελό ξεφάντωμα απόψε στο Ντραγκάο για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Φεϊρένσε έχει ανάγκη τους βαθμούς, αλλά λογικά θα πάρει μέρος στη γιορτή. Δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς. Ασος με πολλά γκολ.

Σε ενδιαφέρει