Πορτογαλία: Σβήνει το… καντήλι της

Σκασμένη από την κούραση και άκρως απογοητευμένη παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα η Μπενφίκα, που απόψε παίζει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα.
Benfica v Sporting Lisbon Primeira Liga lZSSTAJbx

Αναμφίβολα το ντέρμπι της Σπόρτινγκ με την Μπενφίκα κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα της Πορτογαλίας. Βολικός ο βαθμός για Μπελενένσες και Πορτιμονένσε. Αδιάφορο ματς στην Τοντέλα.

Μπελενένσες – Πορτιμονένσε

Δεν μπορεί να καθαρίσει μαθηματικά με την παραμονή η Μπελενένσες, αλλά ουσιαστικά δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Εχει έναν αέρα πέντε βαθμών από την ουρά παρά την ήττα από την Μπράγκα με 1-0. Μόνο μία νίκη στα οχτώ τελευταία, αλλά και τέσσερις ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα. Λείπουν Σαμπί και Φρέντι στο κέντρο. Ακόμα και ο βαθμός απόψε την εξασφαλίζει. Η Πορτιμονένσε έχει έναν πόντο περισσότερο από τη γηπεδούχο και έχει καθαρίσει με την υπόθεση επιβίωση. Βέβαια, για τη μαθηματική εξασφάλιση θα ψάξει έναν βαθμό στα δύο τελευταία ματς, αν και δεν θα της χρειαστεί λογικά. Ερχεται από εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Σπόρτινγκ, με γκολ που δέχτηκε στο φινάλε και δεν το άξιζε. Πέντε over στα έξι τελευταία παιχνίδια της. Απόψε δεν έχει λόγο να ανοιχτεί. Δεν αποκλείω να υπάρξει μια σβηστή συμβιβαστική ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες και να αποχωρήσουν αγκαλιά από το γήπεδο.

Σπόρτινγκ – Μπενφίκα με 0% γκανιότα* (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

*Ισχύει για την αγορά “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη της αναμέτρησης

Τοντέλα – Γκιμαράες

Με άγνοια κινδύνου και έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή η Τοντέλα το διασκέδασε στην έδρα της Μπενφίκα και πέτυχε μια ιστορική νίκη με 3-2. Η ψυχολογία στο ζενίθ. Διανύει την καλύτερή της φάση στη σεζόν παραμένοντας αήττητη επί πέντε αγώνες. Τελευταίο φετινό εντός έδρας παιχνίδια. Θα είναι γιορτή, αφού μπόρεσε και εξασφάλισε τους στόχους που είχε θέσει. Πάντως δεν θα παίξει ο πρώτος σκόρερ Τομανέ. Η Γκιμαράες σφυρίζει εδώ και καιρό αδιάφορα. Δεν μπορεί να πάει πουθενά. Εχει τον ρόλο ρυθμιστή στην κατηγορία. Ερχεται από νίκη με 1-0 επί της Μορεϊρένσε. Το γκολ σημειώθηκε στις καθυστερήσεις. Εννιά σερί εκτός έδρας ήττες. Θα προσπαθήσει απόψε να σταματήσει την… κατάρα. Παράλληλα θα ψάξει την άτυπη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου από την Τοντέλα με 1-0. Ξεκάθαρη επιλογή το over, σε ένα ματς χωρίς την παραμικρή σκοπιμότητα. Δεν έχουν λόγο οι δύο ομάδες να παίξουν επιφυλακτικά. Οποιος θέλει το συνδυάζει και με το goal/goal.

Σπόρτινγκ Λ. – Μπενφίκα

Μάχη για τη δεύτερη θέση στη Λισαβόνα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Η Σπόρτινγκ έχει σύμμαχο την έδρα. Ερχεται από το 2-1 στην έδρα της Πορτιμονένσε με γκολ στο φινάλε από τον απίθανο Φερνάντες. Ιδιαίτερο ματς για το Ζεσούς, που αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του, της οποίας ήταν ο αναμορφωτής. Στο γήπεδο φυσικά και δεν θα πέφτει καρφίτσα. Εξι σερί εντός έδρας under. Λείπουν Πίντο και Σέζαρ. Η Μπενφίκα υπέστη ήττα σοκ στην έδρα της από την Τοντέλα με 3-2 και έχασε οριστικά τις ελπίδες τίτλου. Υπάρχει αναστάτωση και απογοήτευση. Τουλάχιστον θα παλέψει απόψε για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πρώτο γύρο έμεινε στο 1-1 με την Σπόρτινγκ. Πέντε goal/goal στις έξι πιο πρόσφατες εξόδους της. Τρέχει ένα σερί 13 εκτός έδρας αγώνων δίχως ήττα. Τεράστια η επιστροφή του πρώτου σκόρερ Ζόνας. Το σίγουρο είναι πως θα πέσουν κορμιά. Η Σπόρτινγκ πέραν της έδρας έχει σύμμαχο, τον έμπειρο Ζεσούς στον πάγκο και το μομέντουμ. Η Μπενφίκα τελευταία δείχνει… σκασμένη. Δεν ξέρω αν έχει απομείνει στο ντεμπόζιτο ακόμα αρκετή βενζίνη. Προβάδισμα στον άσο.

Σε ενδιαφέρει