NBA: Υπόκλιση στον «βασιλιά» οι Ράπτορς

Για ακόμα μία post – season οι Ράπτορς παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων – Καμία αντίσταση των Σίξερς στο «TD Garden» κόντρα στους πληγωμένους Σέλτικς
usa today

Δύο οι μεταμεσονύκτιες αναμετρήσεις στο πρόγραμμα του NBA με τους Ράπτορς να ψάχνουν στην έδρα τους την ισοφάριση της σειράς με τους Καβς και τους Σέλτικς να φιλοξενούν τους Σίξερς με στόχο το 2 – 0.

Ανάλυση

Οι «κακές γλώσσες» έλεγαν ότι οι Ράπτορς στα δύσκολα παρουσιάζονται… λίγοι και αυτό φρόντισαν να επιβεβαιώσουν στην πρώτη τους αναμέτρηση με τους Καβαλίερς. Αν τελικά αποκλειστούν και φέτος από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (θα είναι το τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι που θα συμβεί κάτι τέτοιο), τότε λογικά θα βλέπουν την όψη του Λεμπρόν Τζέιμς στους εφιάλτες τους. Οι Καναδοί ηττήθηκαν στην παράταση με 112 – 113, αν και κατάφεραν στα μέσα της 3ης περιόδου να χτίσουν διαφορά 14 πόντων. Ο ΝτεΡόζαν είχε 22 πόντους, ο Λόουρι 18, αλλά ο Βαλαντσίουνας ήταν εκπληκτικός με 21 πόντους και 21 ριμπαουντ. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιμπάκα κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Έτσι, λοιπόν, χάθηκε το πλεονέκτημα έδρας για το οποίο πάλευαν για όλη την κανονική διάρκεια και στην αναμέτρηση που ακολουθεί καλούνται για αρχή να ισοφαρίσουν.

Ευκαιρία για το 2 – 0 από τους διψασμένους Σέλτικς με 0% γκανιότα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 

*Ισχύει για την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη των αναμετρήσεων 

Από την άλλη, οι Καβς που δικαιολογημένα, βάσει της εικόνας τους παρουσιάστηκαν ως το μεγάλο αουτσάιντερ, έκαναν το break και απέκτησαν εκείνοι το πλεονέκτημα της έδρας τους. Κι όλα αυτά, χωρίς ο Λεμπρόν Τζέιμς να είναι… μαγικός. Ο «βασιλιάς» είχε 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ, ωστόσο κατέγραψε μόλις 12/30 εντός πεδιάς, 1/8 τρίποντα και 1/6 βολές. Βέβαια, το γεγονός ότι επικράτησαν με τον Λεμπρόν να είναι γήινος, μόνο αισιοδοξία μπορεί να τους δημιουργήσει, αφού δύσκολα θα είναι τόσο κακός εκτελεστικά. Πρέπει, όμως, το supporting cast να είναι σε καλή κατάσταση όπως το πρώτο ματς, αφού ο Τζέι Αρ Σμιθ είχε 20 πόντους, ο Κόρβερ 19, ο Τόμπσον 14 και ο Τζεφ Γκριν 16.

Για ακόμα μία φορά, οι Ράπτορς στα πολύ δύσκολα δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Οι Καβς έκαναν το 1 – 0 και πλέον δεν έχουν άγχος. Θεωρώ ότι οι Καναδοί τώρα που οι Καβαλίερς δεν θα έχουν το «πρέπει», θα εκμεταλλευτούν τη χαλαρότητα των «ιπποτών». Άσο με χάντικαπ.

Μπόστον Σέλτικς – Φιλαδέλφια 76ερς

Η δύναμη του «TD Garden», η δίψα των παικτών που παίρνουν την ευκαιρία τους λόγω των απουσιών και ο ενθουσιασμός τους, έκαναν τη διαφορά στο πρώτο ματς υπέρ των Σέλτικς και διαμορφώθηκε το 1 – 0. Κάπως έτσι πήγε… περίπατο και η κούραση των «Κελτών» που υπό τις οδηγίες του Μπραντ Στίβενς παρουσιάζονται σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, ανεξάρτητα από το πόσοι και ποιοι λείπουν. Άνετη επικράτηση με 117 – 101 και πλέον χρειάζονται άλλα τρία βήματα, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί οι Σίξερς παραμένουν ένα εξαιρετικό, αλλά άπειρο σύνολο. Ήταν λογικό ότι θα έπρεπε να δεχθούν την πρώτη παγωμάρα. Εξαιρετικοί οι Ροζίερ (29 πόντοι), Τέιτουμ (28 πόντοι) και Χόρφορντ (26 πόντοι) που έπαιξαν και για τους απόντες Ίρβινγκ, Χέιγουορντ και Μπράουν. Οι δύο πρώτοι είναι νοκ – άουτ, ο Μπράουν παραμένει αμφίβολος.

Όσο και να προσπάθησαν οι Εμπίντ, Σίμονς και Ρέντικ, όταν δεν παίζεις άμυνα δεν έχεις τύχη στα play – off. Οι τρεις τους είχαν 69 πόντους, αλλά ήταν αδύνατον να ακολουθήσουν με την ανύπαρκτη άμυνα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη 2η περίοδο και μετά, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τους Σέλτικς κάτω από τους 30 πόντους σε κανένα 12λεπτο. Καλή η ενέργεια λοιπόν, καλός ο ενθουσιασμός, αλλά χωρίς άμυνα δεν πρόκειται να προχωρήσουν. Το ακόμα πιο… τραγικό της κατάστασης είναι ότι ηττήθηκαν με 16 πόντους, τη στιγμή που σούταραν από το τρίποντο με 17/35, δηλαδή ποσοστό που αγγίζει το 50%, νούμερο σχεδόν εξωπραγματικό για εκτός έδρας παιχνίδι.

Εκ νέου αουτσάιντερ του ζευγαριού οι Σέλτικς. Όχι, με την εικόνα των Σίξερς και τον ενθουσιασμό των Σέλτικς δεν γίνεται να είναι ακόμα έτσι το σετ. 1 με το 4,5 των γηπεδούχων.

Σε ενδιαφέρει