Γιούροπ Καπ: Ιταλική υπόθεση

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους Βενέτσια και Αβελίνο διεκδικούν το τρόπαιο του Γιούροπ Καπ, με τη Βενέτσια να έχει κάνει ήδη το μεγάλο βήμα.
tjgtvjkypdgal

Δεύτερος τελικός στο Γιούροπ Καπ ανάμεσα στη Βενέτσια και την Αβελίνο. Μια ανάσα από τον τίτλο η πρώτη μετά το υπέρ της 77-69.

Τα προγνωστικά μου

Βενέτσια – Αβελίνο (5,5): 2 (1.80)

Ανάλυση

Μετά από έναν πολύ σκληρό πρώτο τελικό στο Αβελίνο η Βενέτσια κατάφερε να αποδράσει με τη νίκη επικρατώντας με 77-69 χάρη στο 23-15 της δεύτερη περιόδου. Ολες οι υπόλοιπες περίοδοι είχαν απόλυτη ισορροπία (25-25, 15-15, 14-14). Καταπληκρική δουλειά από τον Νταγιέ με 14 πόντους και τον Βατ με 13. Δεν φάνηκε στο παρκέ το ότι έχασε τη μάχη της ρακέτα μαζεύοντας δέκα λιγότερα. Στα ημιτελικά απέκλεισε κερδίζοντας 82-72 εντός και χάνοντας με 83-80 στην Ολλανδία. Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος καθάρισε την Κάπο με 104-85 πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση επιθετικά. Σε 23 συγκρούσεις με την Αβελίνο μετράει 15 νίκες.

Ζεις τη μαγεία του μπάσκετ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Οι φιλοξενούμενοι στη χειρότερη στιγμή της σεζόν έχασαν τον δρόμο τους. Νίκη με την τραγική Κάπο στην παράταση και εντός έδρας ήττες από Βενέτσια στον πρώτο τελικό και Σάσσαρι με 80-67 για το πρωτάθλημα. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες την Μπάκεν επικρατώντας με 75-72 εντός και 82-72 εκτός έδρας. Φέτος στη Legabasket μοιράστηκαν τις νίκες με τη Βενέτσια (87-77, 74-88). Όλα τα λεφτά εκτελεστικά οι Γουέλς, Ριτς και Φεσένκο, αλλά από πίσω υπάρχει θέμα τελευταία αφού οι Λέουνεν, Φιλόι και Λαουάλ είναι με τα φεγγάρια τους.

Εκτίμηση

Ξεκάθαρα το προβάδισμα της Βενέτσι όσον αφορά την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά η Αβελίνο δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί και θα παλέψει μέχρι τέλους τη ρεβάνς. Μπορεί αν μην το άλλο να υπερασπιστεί το χάντικαπ των 5,5 πόντων οδηγώντας στο διπλό.

Σε ενδιαφέρει