NBA: Χωρίς ανάσα οι Σέλτικς

Μόλις 48 ώρες μετά την πρόκρισή τους επί των Μπακς σε σειρά 7 παιχνιδιών, οι Σέλτικς υποδέχονται του Σίξερς που είχαν «καθαρίσει» τους Χιτ και έπαιξαν το τελευταίο τους παιχνίδι πριν από περίπου μία εβδομάδα.
usa today

Με μία αναμέτρηση συνεχίζεται το πρόγραμμα των play – off, με τους Μπόστον Σέλτικς να υποδέχονται τους Φιλαδέλφια 76ερς, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας.

Τα προγνωστικά μου

Μπόστον Σέλτικς – Φιλαδέλφια 76ερς: 2 με -3,5 (1.88)

Ανάλυση

Πολύ σκληροί για να πεθάνουν οι Μπόστον Σέλτικς και ειδικότερα από τους Μιλγουόκι Μπακς. Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς χρειάστηκε τη δύναμη της έδρας τους, αφού τελικά απέκλεισαν τα «ελάφια» στα 7 παιχνίδια, παίρνοντας και τα 4 μέσα στο «TD Garden». Ουσιαστικά, το κοινό του οργανισμού έπαιξε και για τους απόντες (Χέιγουορντ, Ίρβινγκ, Τάις) που σε αυτούς προστέθηκε και ο Τζέιλεν Μπράουν που πρόλαβε να αγωνιστεί για λίγα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά, με κορυφαίους τους Χόρφορντ και Ροζίερ, επιβλήθηκαν των Μπακς με ευκολία (112 – 96) και κοιτούν παρακάτω και συγκεκριμένα τους Σίξερς. Χωρίς ανάσα και αφού θα περάσουν μόλις 48 ώρες, οι «Κέλτες» θα αναμετρηθούν με τους άκρως νεανικούς και γεμάτους ενέργεια παίκτες του Μπρετ Μπράουν.

Η πρώτη μάχη των play – off της Ανατολικής Περιφέρειας είναι γεγονός. Ποιος θα επιβιώσει; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Αυτό ακριβώς θέλει να εκμεταλλευτεί το σύνολο της Φιλαδέλφια. Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και «καθάρισε» πολύ εύκολα τους Μαϊάμι Χιτ με 4 – 1, καθώς παρά την προσωρινή ισοφάριση σε 1 – 1, τα υπόλοιπα ματς τα πήρε, περνώντας σαν σίφουνας από τη Φλόριντα. Το νεανικό ρόστερ που διαθέτουν σφύζει από ποιότητα και ενέργεια, ενώ προς τέρψιν του οργανισμού, ο ρούκι Μπεν Σίμονς και ο Ζοέλ Εμπίντ δείχνουν απόλυτα ικανοί να ανεβάσουν επίπεδο τους Σίξερς τα επόμενα χρόνια, ακόμα και φέτος. Μεγάλο πλεονέκτημά τους ενόψει του πρώτου παιχνιδιού της σειράς είναι η ενέργεια, αφού οι ήδη πληγωμένοι Σέλτικς τα έδωσαν όλα με τους Μπακς, τη στιγμή που οι Σίξερς απέκλεισαν τους Χιτ με 4 – 1, κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων. Το τελευταίο τους ματς ήταν τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Εκτίμηση

Δυνατή έδρα το «TD Garden» και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, ωστόσο εδώ υπάρχει μεγάλη διαφορά δυνάμεων και ενδεχομένως ποιότητας με το «κουτσουρεμένο ρόστερ των γηπεδούχων, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολος και ο Τζέιλεν Μπράουν. Σωστά δίνονται φαβορί οι φιλοξενούμενοι, έστω και με το χάντικαπ των 3,5 πόντων.

Σε ενδιαφέρει