To ντέρμπι κορυφής Γαλατασαράι – Μπεσίκτας ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Τουρκίας. Ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες και πλέον κάθε απώλεια μετράει τέσσερα ματς πριν το τέλος, ίσως στο πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στη γειτονική χώρα.
Τα προγνωστικά μου
Γαλατασαράι – Μπεσίκτας : 2-3 goals (2,12)
Aνάλυση
Παραλίγο να την πατήσει την περασμένη αγωνιστική εκτός έδρας απέναντι στην Αλάνιασπορ η Γαλατασαράι, όμως τελικά κατάφερε να επικρατήσει με 2-3. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 0-2, όμως η συνέχεια ανήκε στη γηπεδούχο που ανέβασε ρυθμούς και μείωσε στο 22′. Στην επανάληψη ήρθε και η ισοφάριση με πέναλτι στο 60′, όμως κάτι η αστοχία στη συνέχεια κάτι κάποιες λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις επέτρεψαν στη Γαλατά πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιου και με γκολ στο 82′ να κατακτήσουν το σημαντικό τρίποντο που τη διατήρησε στην κορυφή. Η ομάδα του Τερίμ καλείται να νικήσει σήμερα μετά από τρία ολόκληρα χρόνια τη Μπεσίκτας, καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ενδέχεται να γκρεμιστεί από την πρώτη θέση. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο στόπερ Μαϊκόν που θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Αζίζ, ενώ αμφίβολος είναι ο χαφ Τσιγκέρσι.
Το ντέρμπι τίτλου στην Τουρκία με αποδόσεις που αξίζουν! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Άφησε πισω την ήττα με την Μπασακσεχίρ, πετυχαίνοντας στη συνέχεια τέσσερις σερί νίκες η Μπεσίκτας και αν καταφέρει να κερδίσει σήμερα στο ντέρμπι θα γίνει αυτομάτως το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Στο τελευταίο της ματς, η ομάδα του Γκιουνές επικράτησε με 3-1 επί της Μαλάτιασπορ, ένα αποτέλεσμα που ήρθε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το εύρος του, καθώς μέχρι το 81′ το σκορ ήταν 1-1. Τελικά, με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε το τρίποντο που της δίνει ελπίδες για τον τίτλο, αφού βρίσκεται στο -1 από τη σημερινή αντίπαλό της. Στα αγωνιστικά, δεν προλαβαίνει το ντέρμπι ο μπακ Ερκίν, όμως επιστρέφουν ο χαφ Χάτσινσον και ο στόπερ Πέπε.
Πιθανές ενδεκάδες
|
Γαλατασαράι (4-5-1) Μουσλέρα |
Μπεσίκτας (4-5-1) Φάμπρι |
Eκτίμηση
Μεγάλο ντέρμπι απόψε στην Πόλη, όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου. Τρία χρόνια έχει να κερδίσει τη Μπεσίκτας η Γαλατά, όμως σήμερα βρίσκεται σε θέση ισχύος. Θα πάμε με το λογικό εύρος τερμάτων, καθώς λόγω της κρισιμότητας του ματς περιμένω και οι δύο να το προσεγγίσουν πιο αμυντικά. 2-3 goals
