Α’ Ιταλίας: Τα ρέστα τους στο Μεάτσα

Τεράστιο βαθμολογικό ντέρμπι στο Μιλάνο ανάμεσα στην Ιντερ, που μάχεται για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη Γιουβέντους και παλεύει για τον τίτλο.
inter juventus

Με τους αγώνες Ρόμα – Κιέβο και Ιντερ – Γιουβέντους ανοίγει απόψε η 35η αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Ανάλυση

Ρόμα – Κιέβο

Πώς και πώς περίμενε η Ρόμα τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λίβερπουλ, αλλά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ηττήθηκε με το βαρύ 5-2 και πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη. Βρέθηκε πίσω με 5-0 και ευτυχώς για την ίδια που μείωσε με τους Τζέκο και Περότι στο 81’ και το 85’. Με λίγα λόγια για να προκριθεί χρειάζεται ένα θαύμα ανάλογο με αυτό που πέτυχε στα προημιτελικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Χρειάζεται τουλάχιστον τρία γκολ και μηδέν παθητικό στη ρεβάνς που ακολουθεί την Τετάρτη. Βέβαια κόντρα στην Κιέβο δεν μπορεί να παίξει χαλαρά, ούτε με πολλούς αναπληρωματικούς, αφού κινδυνεύει να χάσει την έξοδο στο ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα έρχεται από άνετο 3-0 κόντρα στην Σπαλ εκτός έδρας. Μόλις τρεις εντός έδρας νίκες στα οχτώ πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της στο Καμπιονάτο.  Η Κιέβο κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. Αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία. Πάλεψε κόντρα στην Ιντερ, αλλά υπέκυψε με 2-1. Πέντε goal/goal στα επτά τελευταία ματς. Εννιά ήττες στις δέκα τελευταίες εξόδους της. Μακριά από τη Βερόνα δεν βλέπεται. Τέσσερις διαδοχικές ήττες έχει υποστεί στις Ρώμη με τέρματα 10-1. Στον πρώτο γύρο έμεινε στο 0-0 με τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Ξεκάθαρο το προβάδισμα της Ρόμα, αν και το παιχνίδι έρχεται σε πολύ περίεργη στιγμή για την ίδια. Αν η Κιέβο ήταν λίγο καλύτερη στις εξόδους της θα σκεφτόμουν την κόντρα. Τώρα περιμένω μια επαγγελματική νίκη από πλευράς Ρωμαίων κάπου στο 2-0! Αν έπαιζα κάτι θα ήταν το σύνολο τερμάτων «2-3»!

Ιντερ – Γιουβέντους με 0% γκανιότα* (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

* Ισχύει για την αγορά “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξή του

Ιντερ – Γιουβέντους

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Ιντερ. Ξεκάθαρα τα πράγματα για τους Μιλανέζους. Αν θέλουν να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ επιβάλλεται να δείξουν χαρακτήρα απόψε. Ξεπέρασαν μια μικρή κοιλιά κερδίζοντας κατά σειρά Κάλιαρι με 4-0 και Κιέβο με 2-1. Οχτώ  ματς δίχως ήττα στο Μεάτσα. Φέτος έχουν δώσει συνολικά 18 αγώνες εντός έδρας χάνοντας μόνο από την Ουντινέζε. Τα πέντε από τα επτά πιο πρόσφατα εξ αυτών είχαν σύνολο τερμάτων «2-3».  Με 4-2-3-1 απόψε έχοντας τον Ικάρντι στην κορυφή της βαθμολογίας και από πίσω τους Ραφίνια, Καντρέβα και Μπρόζοβιτς. Η Γιουβέντους έβαλε φωτιά στην κορυφή μετά την εντός έδρας ήττα από τη Νάπολι με 1-0 χάρη σε γκολ στο 90’. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με την φωτιά και κάηκαν, αφού έδειξαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, που θα τους κράταγε στο +4 και τελικά την πάτησαν. Η εστία τους έχει παραβιαστεί στα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Μακριά από το Τορίνο παραμένουν αήττητοι εδώ και 15 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις , ενώ μόνο στη μία από τις 20 πιο πρόσφατες εξόδους τους δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Η Μεγάλη Κυρία θα παραταχθεί απόψε με το γνωστό 4-3-3 και τους Κόστα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαϊν στην επίθεση. Μονόδρομος η νίκη για τις δύο ομάδες. Η Ιντερ για να βγει Τσάμπιονς Λιγκ και η Γιουβέντους για να παραμείνει στην κορυφή του Καμπιονάτο. Η ισοπαλία δεν τους κάνει. Περιμένω να έχει ρυθμό η αναμέτρηση και στα δικά μου μάτια υπάρχει αξία στο goal/goal. Εξάλλου σε αυτό οδηγεί και η στατιστική, αλλά και η αγωνιστική συμπεριφορά αμφότερων.

Σε ενδιαφέρει