Μαρσέιγ – Σάλτσμπουργκ: Πλησιάζει ο εντός συνόρων τελικός για τους Μασσαλούς

Μαρσέιγ και Σαλτσμπουργκ αποτελούν το ένα από τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Europa League, με τους Μασσαλούς να στοχεύουν στον τελικό που διεξάγεται στην έδρα της Λιόν.
Μαρσέιγ – Σάλτσμπουργκ: Πλησιάζει ο εντός συνόρων τελικός για τους Μασσαλούς

Μαρσέιγ – Σάλτσμπουργκ ρίχνονται στην πρώτη μεταξύ τους μάχη, με φόντο το εισιτήριο στον τελικό του «Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ».

Τα προγνωστικά μου

Μαρσέιγ – Σάλτσμπουργκ: 1 (1.70)

Ανάλυση

Έχει πάρει φωτιά η Μαρσέιγ του Ρούντι Γκαρσιά και μοιράζει με ευκολία δύο και τρία γκολ σε όποιον αντίπαλο κληθεί να αντιμετωπίσει. Πέντε στη Λειψία, τρία στην Τρουά, πέντε στη Λιλ. Καθόλου άσχημα για τους Μασσαλούς που πλέον έχουν ακόμα μία πρόκληση μπροστά τους, αντιμετωπίζοντας τη Σάλτσμπουργκ στα ημιτελικά του Europa League. Συγκριτικά με τις Άρσεναλ και Ατλέτικο είναι η πιο βατή κλήρωση που μπορούσε να της τύχει, κάτι όμως που ισχύει και για τη Σάλτσμπουργκ. Κατάμεστο θα είναι το «Βελοντρόμ», καθώς ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί στην προοπτική ενός ευρωπαϊκού τελικού, πόσω μάλλον όταν αυτός θα διεξαχθεί σε γαλλικό έδαφος και συγκεκριμένα στην έδρα της Λιόν. Στα θετικά για τον Γκαρσιά είναι ότι έχουν επιστρέψει σε φουλ αγωνιστική δράση οι Ρολάντο και Ραμί, οπότε τα αμυντικά θέματα που έχει, γίνεται να περιοριστούν.

Πρόκριση σε τελικό επί γαλλικού εδάφους θέλει η Μαρσέιγ, άλλο ένα θαύμα η Σάλτσμπουργκ. Ποιος θα υπερισχύσει;  

Η εκπληκτική σεζόν για τη Σάλτσμπουργκ συνεχίζεται, αφού η προοπτική του τρεμπλ είναι ολοζώντανη. Μαθηματική υπόθεση να κατακτήσει το πρωτάθλημα, επικρατώντας στο τελευταίο της Άλταχ με 3 – 1 ενώ πλέον είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «4» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και εν προκειμένω του Europa League. Μέχρι τώρα έχει αποκλείσει Σοσιεδάδ, Ντόρτμουντ και Λάτσιο, δηλαδή ομάδες που ήταν μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και σε αυτή την πορεία, γνώρισε μόλις μία ήττα, αυτή στην Ιταλία από τη Λάτσιο. Πολλοί έχουν στο μυαλό τους τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για τους ομίλους, με τους Αυστριακούς παίρνουν την ισοπαλία στη Γαλλία (0 – 0), αλλά όπως παραδέχθηκαν και οι δύο προπονητές, έχουμε να κάνουμε με εντελώς διαφορετικές καταστάσεις και αναμετρήσεις. Το ευχάριστο για τους αποψινούς φιλοξενούμενους είναι το γεγονός ότι η ομάδα είναι πλήρης.

Πιθανές ενδεκάδες

Μαρσέιγ (4 – 2 – 3 – 1)

Πελέ

Σαρ

Ραμί

Ρολάντο

Αμαβί

Σανσόν

Λουίς Γκουστάβο

Οκάμπος

Παγέ

Τοβέν

Μήτρογλου

Σάλτσμπουργκ (4 – 4 – 2)

Βάλκε

Λάινερ

Ραμάλιο

Τσαρ

Ούλμερ

Χαϊντάρα

Σαμασέσκου

Σλάγκερ

Μπερίσα

Χουάνγκ

Νταμπούρ

Εκτίμηση

Η Μαρσέιγ δεν σταματάει να σκοράρει και στο κατάμεστο «Βελοντρόμ» μπορεί να συντρίψει τον καθένα, όπως έδειξε και με αντίπαλο τη Λειψία. Καλή, χρυσή και ομαδάρα η Σάλτσμπουργκ, αλλά η απειρία της σε τέτοιου είδους παιχνίδια, δίνει ένα προβάδισμα στη Μαρσέιγ, που λόγω φόρμας αξίζει κανείς να την εμπιστευτεί.

Σε ενδιαφέρει