Β’ Γαλλίας: Ακάθεκτοι οι πρωτοπόροι, γκολ στο ντέρμπι των ουραγών

Στην τελική ευθεία μπαίνει η β’ κατηγορία της Γαλλίας.
Β’ Γαλλίας: Ακάθεκτοι οι πρωτοπόροι, γκολ στο ντέρμπι των ουραγών

Έτσι σήμερα διεξάγεται η 35η αγωνιστική η οποία περιλαμβάνει πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Ανάλυση

Χάβρη – Νανσί

Η Χάβρη έχασε νωρίς και φέτος το τρένο της ανόδου και πλέον έχει ξεμείνει στη μέση της βαθμολογίας χωρίς στόχους. Στην έδρα της βέβαια είναι δυνατή (10-5-1), ωστόσο με αντίπαλο τη Νανσί δεν έχει καλή παράδοση. Οι φιλοξενούμενοι άλλωστε «καίγονται» για τη νίκη προκειμένου να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για το «διπλό» που θα τους κρατήσει στη μάχη της σωτηρίας. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα θα χάσουν πολλές από τις πιθανότητες που έχουν για παραμονή στην κατηγορία. Επομένως, λόγω κινήτρου και παράδοσης θα επιλέξω τη νίκη της Νανσί: 2.

Η Οσέρ είναι αδιάφορη στη μέση της βαθμολογίας και άπαντες είναι ευχαριστημένοι, αφού έτσι όπως ξεκίνησε φέτος η ομάδα έδειξε ότι μπορεί ακόμη και να κινδυνεύσει. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και πλέον ο στόχος είναι να τερματίσει η ομάδα όσο πιο ψηλά στην κατάταξη. Σήμερα, πάντως θα έχει δύσκολο έργο αφού υποδέχεται την κορυφαίο σύλλογο της κατηγορίας. Η Ρεμς έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την άνοδο και αν νικήσει και την Οσέρ «καπαρώνει» και την πρώτη θέση. Η Ρεμς προέρχεται από πέντε νίκες και μία ήττα στα έξι τελευταία ματς, ενώ στην έδρα της Οσέρ έχει καλή παράδοση. Επιλέγω το «διπλό» της πρωτοπόρου που βρίσκεται και σε εξαιρετική απόδοση: 2.

Μπρεστ – Κλερμόν

Η Μπρεστ δεν κατάφερε να μείνει στην προνομιούχο τριάδα και πλέον έχει υποχωρήσει στην 8η θέση όταν αδιάφορη βαθμολογικά. Η πτωτική της πορεία οφείλεται κυρίως στα πολλά εντός έδρας αρνητικά αποτελέσματα. Η Κλερμόν από την άλλη είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και κυνηγά την τρίτη προνομιούχο θέση. Το κίνητρο των φιλοξενούμενων τους δίνει ένα προβάδισμα, ωστόσο η Μπρεστ είναι ιδιαίτερα ασταθής φέτος. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη παράδοση σε αυτή την αναμέτρηση θα επιλέξω την επίτευξη ελεγχόμενου αριθμού τερμάτων: 2-3 γκολ.

Νιόρ – Γκαζελέκ

Αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που ισοβαθμούν στην 14η θέση έξι βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Η Νιόρ δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση αλλά παλεύει τουλάχιστον για το βαθμό της ισοπαλίας. Η Γκαζελέκ από την άλλη προέρχεται από δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, ενώ φέτος στα εκτός έδρας ματς σκοράρει με το σταγονόμετρο. Η ισοπαλία φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο σε ένα τέτοιο ματς, ωστόσο θα επιλέξω τον «άσο» της Νιόρ, αφού στις επόμενες αγωνιστικές έχει σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα κι αν δεν θέλει να μπλέξει πρέπει να κερδίσει: 1.

Νιμ – Λοριάν

Η Νιμ διανύει περίοδο φόρμας και θέλει μόνο νίκη κόντρα στη Λοριάν για να μην χάσει τη 2η θέση που οδηγεί στο Σαμπιονά. Στις τελευταίες τρεις «στροφές» έχει δύο επικίνδυνες εξόδους (Κλερμόν, Ρεμς) και αυτό καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την κατάκτηση των τριών βαθμών. Η Λοριάν από την άλλη ουσιαστικά έχει χάσει το «τρένο» της ανόδου, ενώ μακριά από το γήπεδό της φέτος αποδυναμώνεται αισθητά. Έτσι θα πάω με τη νίκη των γηπεδούχων: 1.

Ορλεάν – Μπουργκ Περονάς

Η Ορλεάν είναι η πιο ντεφορμέ ομάδα της κατηγορίας (τέσσερις ήττες, μία ισοπαλία, μία νίκη στα έξι τελευταία ματς), ωστόσο έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή της. Η Μπουργκ Περονάς από την άλλη είναι στη 17η θέση και με την Νανσί ένα βαθμό πίσω της βιώνει το ενδεχόμενο του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» για τη νίκη, όμως οι εκτός έδρας επιδόσεις τους φέτος είναι τραγικές. Άρα, σε αυτό τον αγώνα θα επιλέξω την ισοπαλία: Χ.

Παρί 98 – Σατορού

Αναμέτρηση μεταξύ ομάδων που βρίσκονται σε απόσταση 5-6 βαθμών από την τρίτη θέση. Η Παρί φέτος διακρίνεται για την καλή αμυντική της λειτουργία, ενώ στην έδρα της είναι ισχυρή. Η Σατορού από την άλλη σε 17 εξόδους έχει πάρει επτά «διπλά» με τους μεσοεπιθετικούς της να έχουν αρκετά καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Οπότε επιλέγω το OVER 2,5 εμφανίζεται αρκετά συχνά σε αγώνες των γηπεδούχων.

Τουρ – Κιουβεγί

Η ήδη υποβιβασμένη Τουρ υποδέχεται την πρότελευταία της βαθμολογίας Κιουβεγί, η οποία μόνο με θαύμα(και μόνο με νίκη σήμερα) θα αποφύγει τον κι αυτή τον υποβιβασμό. Προέρχεται από «βαριά» εντός έδρας ήττα από την Παρί και θα έχει να αντιμετωπίσει μία ομάδα που παίζει χωρίς άγχος και ως εκ τούτου ελεύθερο, ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό πιστεύω ότι στο «ντέρμπι της ουράς» θα μπούνε αρκετά γκολ: OVER 2,5.

Βαλενσιέν – Σοσό

Η Βαλενσίεν χρειάζεται ακόμη 1-3 βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ η Σοσό έχει ξεμείνει από στόχους. Στις τελευταίες δύο «εξόδους» της όμως, μετρά μία νίκη και μία ισοπαλία. Η πρόσφατη προϊστορία ευνοεί ελαφρώς τη Βαλενσιέν, αλλά λόγω της ανοδικής αγωνιστικής πορείας της Σοσό θα επιλέξω την ισοπαλία: Χ.

Σε ενδιαφέρει