A’ Aργεντινής: Καθαρίζει με τον τίτλο η Μπόκα

Με τρίποντο σήμερα επί της Νιούελς κρατάει σχεδόν και με τα... δύο χέρια τον τίτλο.
teves

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 24η αγωνιστική της Σούπερλιγκα στην Αργεντινή. Η πρωτοπόρος Μπόκα υποδέχεται τη Νιούελς και θέλει τη νίκη για να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο, ενώ ξεχωρίζουν τα ματς Ροζάριο – Ρασίνγκ και Τίγκρε – Ουρακάν.

Ανάλυση

Ξεκινάμε με την αναμέτρηση Τίγκρε – Ουρακάν. Η Τίγκρε προέρχεται από την εντυπωσιακή ισοπαλία εκτός έδρας με 3-3 κόντρα στην Ουνιόν Σάντα Φε, σε ένα ματς με μεγάλη αγωνία και ανατροπές. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 75′, ισοφάρισε μέχρι το 85′, ενώ στο 92′ με αυτπγκόλ φάνηκε ότι χάνει το βαθμό. Τελικά τον πήρε πίσω στην τελευταία φάση του αγώνα. Για σήμερα δε θα αγωνιστεί μόνο ο χαφ Πρέντιχερ που είναι τιμωρημένος. Από τη μεριά της, η Ουρακάν πήρε τη νίκη εντός έδρας με 1-0 επί της Αρχεντίνος την περασμένη αγωνιστική, σε ένα ματς που η αντίπαλός της είχε τις φάσεις, όμως η γηπεδούχος κατάφερε με τον Νταμόντε να πάρει το ματς με γκολ στο 80′. Επιστρέφει ο στόπερ Νέρβο, εκτός μένει ο φορ Τσάβες, ενώ αμφίβολος είναι ο μέσος Καλέλο. Η Ουρακάν κυνηγάει την πέμπτη θέση του Λιμπερταδόρες και στην έδρα της… λίγης Τίγκρε μπορεί να πάρει το διπλό σε τιμές αουτσάιντερ. 2

 

Συνεχίζουμε με το ματς Ροζάριο – Ρασίνγκ. Δεν κατάφερε τίποτα την περασμένη αγωνιστική εκτός έδρας κόντρα στη Ρίβερ η Ροζάριο, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. Έτσι, αποδείχθηκε πως φέτος δεν είναι και για πολλά παραπάνω, καθώς όταν η αντίπαλός της σοβαρεύτηκε εύκολα πέτυχε και τα δύο τέρματα. Εκτός παραμένει ο στόπερ Καμπέσας. Από τη μεριά της, η Ρασίνγκ μετά τη δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα από τη Ντεφένσα αυτήν τη φορά με 3-2 έμεινε πολύ πίσω στη διεκδίκηση της πεντάδας. Μεσοβδόμαδα, επικράτησε με το επιβλητικό 4-0 επί της Βάσκο εντό έδρας για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Λιμπερταδόρες και σχεδόν εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Επιστρέφουν οι μπακ Σαράβια και Σιγάλι, ενώ τιμωρημενοι είναι οι Μπαρμπιέρι και Σότο. Δύσκολο ματς για να προβλέψουμε το αποτέλεσμα, όμως το γεγονός ότι σκοράρουν και δέχονται εύκολα γκο αμφότερα μας οδηγεί στο καλοπληρωμένο Over 2,5.

Oλοκληρώνουμε με την αναμέτρηση Mπόκα – Νιούελς. Η Μπόκα προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από την Ιντεπεντιέντε με 1-0 στο κλάσικο του Μπουένος Άιρες, όμως ήταν τυχερή που η Γοδόι δεν νίκησε εχτές, οπότε η διαφορά τους μειώθηκε στους τρεις πόντους. Σήμερα, η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη για την πρωτοπόρο για να σιγουρέψει μια και καλή το φετινό τίτλο. Τιμωρημένος είναι ο χαφ Πέρες, ενώ αμφίβολοι είναι ο ηγέτης Τέβες και ο σημαντικός εξτρέμ Παβόν. Από την άλλη μεριά, η Νιουελς προέρχεται από νίκη ψυχολογίας επί της Ταγέρες 2-1, δείχνοντας αρκετά βελτιωμένη από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο κόουτς Ντε Φελίπε. Συνεχίζουν εκτός ο χαφ Σαρμιέντο και ο στόπερ Μπιάντσι. Εδώ που φτάσαμε, η Μπόκα δεν έχει άλλο περιθώριο για απώλειες, ενώ η Γοδόι της έκανε δώρο εχθές την μη νίκη της. Πάμε στον άσο με συνοδεία Over 2,5.

Σε ενδιαφέρει