Α’ Ιταλίας: Απόδραση από τη Βερόνα

Η Ιντερ δίνει απόψε ένα πολύ οριακό ματς στην έδρα της Κιέβο όσον αφορά την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μονόδρομος η νίκη αν θέλει να βρεθεί στα… αστέρια.
aedfdae d adf abb ebebc

Εκτός από το μεγάλο ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί στο Τορίνο, το σημερινό πρόγραμμα του Καμπιονάτο περιλαμβάνει ακόμα πέντε αγώνες στα πλαίσια της 34ης αγωνιστικής.

Ανάλυση

Κάλιαρι – Μπολόνια

Η ήττα μες 4-0 από την Ιντερ ήρθε φυσιολογικά για την Κάλιαρι. Εδειξε να μην ασχολείται ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Απαντες περιμένουν πώς και πώς το σημερινό ματς. Ουσιαστικά με νίκη οι γηπεδούχοι κάνουν το τεράστιο άλμα επιβίωσης. Εδώ και καιρό δείχνουν να έχουν το μυαλό τους σε αυτό. Λείπει ο μέσος Πέδρο. Η Μπολόνια ηττήθηκε εκτός από τη Σαμπντόρια με 1-0. Εξι σερί under. Εχει εξασφαλίσει την παραμονή ουσιαστικά. Προβλήματα στις εξόδους της. Δεν βγάζει την ίδια ενέργεια. Λείπουν απόψε Ντονσά, Χελάντερ, Ντέστρο και Τοροσίδης. Πέρσι έφυγε από τη Σαρδηνία με το 1-1. Δεν θα έλεγε όχι στον βαθμό απόψε. Βέβαια, οι απουσίες στους φιλοξενούμενους και η μεγαλύτερη ανάγκη της Κάλιαρι οδηγούν στον άσο. Παράλληλα οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλές σχέσεις, με  ότι αυτό συνεπάγεται στην Ιταλία.

 

Κιέβο – Ιντερ

Δεύτερο σερί 0-0 για την Κιέβο. Πρώτα με την Τορίνο εντός και στη συνέχεια με την Σπαλ εκτός έδρας. Σε μια κλωστή η παραμονή. Βρίσκεται μεν πάνω από τη ζώνη, αλλά παραμένει χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία. Στον πρώτο γύρο ταπεινώθηκε από την Ιντερ με 5-0. Η φιλοξενούμενη καθάρισε την Κάλιαρι με 4-0 και λίγα ήταν. Εξαιρετική εμφάνιση μετά από τέσσερις μέτριους αγώνες. Κυνηγάει μετά μανίας την τετράδα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχει το παραμικρό περιθώριο απώλειας βαθμών. Πέρσι ηττήθηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο με 2-0. Προέρχεται από έξι διαδοχικά no goal. Λείπει ο μέσος Γκαλιαρντίνι. Θα παραταχθεί με 4-2-3-1 και αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Ικάρντι. Το ματς δεν θα είναι εύκολο για την Ιντερ, αλλά υπερτερει ποιοτικά και στοιχειωδώς σοβαρή να είναι θα το πάρει. Πάντως, το διπλό δεν παίζεται στο 1.45.

Αταλάντα – Τορίνο

Χαλαρά και χωρίς ιδιαίτερη πίεση η Αταλάντα καθάρισε την ουραγό Μπενεβέντο με 3-0 εκτός έδρας. Δεύτερο σερί ματς που κρατάει απαραβίαστη την εστία της. Τα 4 από τα 5 πιο πρόσφατα ματς είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Με νίκη απόψε ξεπερνάει τη Μίλαν και πιάνει τις θέσεις της Ευρώπης. Στον πρώτο γύρο έφυγε με το 1-1 από το Τορίνο. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 1-1 εντός κόντρα στη Μίλαν. Τρίτο διαδοχικό under. Πέντε ματς δίχως ήττα. Σε θετικό μομέντουμ. Μόνο με νίκη απόψε θα συνεχίζουν να ελπίζουν στην έβδομη θέση. Οχτώ ισοπαλίες στις 16 φετινές τους εξόδους. Λείπουν Ομπι, Φαλκέ, Ντε Σιλβέστρι και Μπασέλι. Απαντές βασικότατοι. Με 3-4-2-1 και τον Μπελότι στην κορυφή της επίθεσης. Καθαρά λόγω των απουσιών της Τορίνο θα επιλέξω τον άσο, αλλά στο 1.60 που κινείται μετά βίας δεν με ελκύει ιδιαίτερα.

Λάτσιο – Σαμπντόρια

Σε ένα απίστευτο ματς, που πέρασε από πολλά κύματα η Λάτσιο επιβλήθηκε με 4-3 της Φιορεντίνα στο Αρτέμιο Φράνκι. Στο έβδομο λεπτό η αντίπαλός της έμεινε με δέκα παίκτες, αλλά στο 15’ ο Μούρτζια δέχτηκε κόκκινη και έφερε στα ίσα το ματς όσον αφορά το αριθμητικό πλεονέκτημα των Ρωμαίων. Βρέθηκε πίσω με 2-0 και 3-2, αλλά ο φοβερός Λουίς Αλμπέρτο με δύο γκολ και μία ασίστ έφερε τους βαθμούς της νίκης. Μαζί με Ρόμα και Ιντερ μάχεται για δύο εισιτήρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Εφτασε τα 25 over σε 31 ματς. Εντός έχει 9 νίκες και 2 ισοπαλίες στα 11 τελευταία κόντρα στη Ντόρια. Λείπουν απόψε Μούρτζια και Λουίς Αλμπέρτο. Με Φελίπε Αντερσον και Ιμόμπιλε στην επίθεση του 3-5-2. Η Σαμπντόρια ακόμα πανηγυρίζει για τη μεγάλη νίκη στο 94’ με 1-0 κόντρα στην Μπολόνια χάρη στο γκολ του Σαπάτα. Αξιε τη νίκη κι ας ήρθε αυτή στο φινάλε. Τρίτο σερί no goal. Αξέχαστο το περσινό εις βάρος της 7-3 στο αντίστοιχο ματς με τη Λάτσιο. Δεν θέλει να σκέφτεται καν κάτι παρόμοιο. Λείπει ο ακραίος Μούρου. Επιβάλλεται να κυνηγήσει τη νίκη σε κάθε γήπεδο ώστε να προλάβει την έξοδο στο Γιουρόπα. Το over δεν ξεπερνάει πουθενά το 1.45. Αξίζει μόνο συνδυαστικά με το goal/goal, περιμένοντας μία αναμέτρηση με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις.

Ουντινέζε – Κροτόνε

Για ακόμα μία φορά η Ουντινέζε έπαιξε επιθετικά και το πλήρωσε χάνοντας με 4-2 από τη Νάπολι. Εχει μεν έναν βαθμολογικό αέρα από την τελευταία τριάδα, αλλά δεν είναι εξασφαλισμένη. Τρεις σερί ήττες με ισάριθμα over. Δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ σε καθένα από τα επτά τελευταία παιχνίδια της. Το ματς με την Κροτόνε κρίνει ουσιαστικά την παραμονή Το παίρνει και καθαρίζει. Το χάνει και κάνει χαρακίρι. Δεδομένο το 3-5-2 με Λαζάνια και Λόπες στην επίθεση. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την ανεβασμένη Κροτόνε. Δεν εγκαταλείπει με τίποτα τη μάχη της παραμονής. Σπαθάτο 1-1 κόντρα στη Γιουβέντους. Μία ήττα στα τρία τελευταία. Ματώνει στο χορτάρι. Κάκιστο το εκτός έδρας ρεκόρ της με 12 ήττες σε 16 αγώνες και 36 γκολ παθητικό. Λείπουν Μπούντιμιρ και Μπενάλι. Με ένα άκρως επιθετικό 4-3-3 απόψε και τους Ρίτσι, Σίμι και Τρότα στην επίθεση. Περιμένω να πέσουν κορμιά. Σέβομαι την εμπειρία της Ουντινέζε, που υπερτερεί τόσο σε ποιότητα, όσο και σε δυνάμεις. Διαθέτει πιο γεμάτο ρόστερ και δεν σπατάλησε τόσες δυνάμεις κόντρα στη Νάπολι σε αντίθεση με το εξαντλητικό ματς της Κροτόνε με τη Γιούβε. Αν δεν ήταν η προβληματική αμυντική γραμμή των γηπεδούχων θα πήγαινα με τα μπούνια στον άσο. Και πάλι υπέρ του τάσσομαι, αλλά με μεγαλύτερη εγκράτεια.  

Σε ενδιαφέρει