Τσέλσι – Σαουθάμπτον: Μάχη για μια θέση στον τελικό του FA cup

Ο δεύτερος ημιτελικός του κυπέλλου Αγγλίας διεξάγεται σήμερα στο Γουέμπλεϊ μεταξύ της Τσέλσι και της Σαουθάμπτον.
chelsea

Πρόκειται για νοκ άουτ αγώνα με τις δύο ομάδες να αναμένεται να τα δώσουν όλα για τη πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Τα προγνωστικά μου

Τσέλσι – Σαουθάμπτον:  N/G (1.72)

Ανάλυση

Η Τσέλσι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και με «στήριγμα» τους φορμαρισμένους Αζάρντ, Γουίλιαν και Ζιρού θα τα δώσει όλα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Ο Αντόνιο Κόντε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Μάρκος Αλόνσο, καθώς και του τραυματία Νταβίντ Λουίζ. Η Τσέλσι έχασε πέρσι στον τελικό του κυπέλλου με 2-1 από την Άρσεναλ και φέτος ο Ιταλός τεχνικός των «μπλε» θέλει να κατακτήσει για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο. Η πιο πρόσφατη ήττα της Τσέλσι από τη Σαουθάμπτον σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 (1-3 στο Στάμφορντ Μπριτζ). Έκτοτε οι «μπλε» μετρούν πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα στους «Αγίους».  Σημειωτέον ότι η Τσέλσι δεν έχει κερδίσει ποτέ έξι συνεχόμενες φορές τη Σαουθάμπτον. Σήμερα κάτω από τα γκολπόστ της Τσέλσι αναμένεται να βρεθεί ο Καμπαγέρο, όπως γίνεται φέτος σε όλους τους αγώνες κυπέλλου.

Τσέλσι ή Σαουθάμπτον; Ποια από τις δύο θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ; 

Η Σαουθάμπτον διέρχεται περίοδο αγωνιστικής κάμψης και ενδεικτικό είναι ότι στα τελευταία έξι ματς ηττήθηκε τέσσερις φορές. Γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού λίγους αγώνες πριν από το τέλος του πρωταθλήματος και η πίεση από τη διοίκηση και τους οπαδούς είναι πλέον τεράστια. Σ’ αυτό το κλίμα ο προπονητής της ομάδας Μαρκ Χιουζ δήλωσε ότι το γεγονός ότι ο αγώνας κόντρα στην Τσέλσι δεν θα γίνει υπό την άμεση πίεση του υποβιβασμού –αφού είναι για το κύπελλο- μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των «Αγίων». Οι τελευταίοι σήμερα θα παραταχθούν με σύστημα 3-4-2-1 και χωρίς τους Στέφενς (τιμωρημένος) και Λεμινά. Επιπλέον αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπουφάλ. Η Σαουθάμπτον έχει κερδίσει τις τέσσερις από πέντε τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων για το κύπελλο Αγγλίας, ωστόσο στην πιο πρόσφατη -2012-2013 – ηττήθηκε από τους «Λονδρέζους» με 5-1.

Πιθανές ενδεκάδες

Τσέλσι (3-4-2-1)

Καμπαγέρο

Κρίστενσεν

Ρούντιγκερ

Απιλικουέτα

Μόζες

Ζαπακόστα

Καντέ

Φάμπρεγκας

Γουίλιαν

Αζάρντ

Ζιρού

Σαουθάμπτον (3-4-2-1)

Μακάρθι

Μπέντναρεκ

Γιοσίντα

Χεντ

Μπέρτραντ

Σοάρες

Χόλμπεργκ

Ρομέου

Τάντιτς

Βαρντ

Όστιν

Εκτίμηση

Η Τσέλσι αναμένεται να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ερωτηματικό αποτελεί κατά πόσο η Σαουθάμπτον θα αντέξει την πίεση ενός ημιτελικού, την ώρα που «βυθίζεται» στην βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ. Άρα θα επιλέξω το N/G γι’αυτό τον αγώνα, αφού η Τσέλσι λογικά θα διαφυλάξει τα μετόπισθεν προκειμένου να μην βρεθεί προ εκπλήξεων.

Σε ενδιαφέρει