Κύπελλο Ισπανίας: Τελικός… εξιλέωσης στη Μαδρίτη

Η Σεβίλλη θέλει να σώσει μια πολύ μέτρια σεζόν στην Ισπανία κατακτώντας απόψε το Κύπελλο, την ώρα που η Μπάρτσα μόνο με το νταμπλ ξεπλένει την ντροπή του Τσάμπιονς Λιγκ.
IMG

Μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας που θα διεξαχθεί στο Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από 24.000 εισιτήρια.

Τα προγνωστικά μου

Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα: Under 3,5 (1.80)

Ανάλυση

Συμπλήρωσε μια οχταετία χωρίς τίτλο στην Ισπανία η Σεβίλλη και απόψε βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να ξορκίσει την κατάρα. Μην ξεχνάμε, όμως. Πως τα τελευταία χρόνια έχει τρία τρόπαια Γιουρόπα Λιγκ στη συλλογή της. Μεσοβδόμαδα αντιμετώπισε στην εμβόλιμη αγωνιστική τη Λα Κορούνια και πήρε το 0-0 παίζοντας με πολλές αλλαγές. Στους προηγούμενους γύρους του Κυπέλλου απέκλεισε τις Κάντιθ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λεγκανές. Στα πέντε από τα έξι αυτά ματς (ήταν διπλοί οι αγώνες) έφεςρε σύνολο τερμάτων «2-3». Το 2016 βρέθηκε για τελευταία φορά στον τελικό Κυπέλλου αντιμετωπίζοντας και πάλι την Μπάρτσα. Μετά από ένα πολύ σκληρό παιχνίδι οι ομάδες έμειναν στο 0-0 και οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί έχασε το τρόπαιο με 2-0.μ Δεδομένο το 4-2-3-1 από τον Μοντέλα. Μεοεπιθετική τριπλέτα οι Κορέα, Βάσκες και Σαράμπια. Προβάδισμα έσει ο Μουριέλ για τη θέση του φουνταριστού αντί του Γεντέρ.

 

Η Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα, αλλά ο μεγάλος της στόχος είναι να φτάσει στο νταμπλ αήττητη. Παράλληλα θέλει να χρυσώσει το χάπι για τον απίστευτο αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρόμα. Μεσοβδόμαδα η αναμέτρηση με τη Θέλτα στο Μπαλαϊδος πέρασε από πολλά κύματα για να καταλήξει στο 2-2. Προηγήθηκε δύο φορές, ισάριθμες ισοφαρίστηκε και στο τέλος είπε κι ευχαριστώ που δεν έχασε, αφού για 20 λεπτά αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο. Ξεκούρασε σχεδόν όλα τα βαριά του χαρτιά ο Βαλβέρδε. Για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε κατά σειρά Θέλτα, Εσπανιόλ και Βαλένθια. Σε αυτά τα έξι ματς (ήταν διπλοί οι αγώνες) έφερε πέντε under. Φέτος στα δύο ματς πρωταθλήματος με τη Σεβίλλη κέρδισε 2-1 στο Καμπ Νόου και έφερε 2-2 στο Πιθχουάν. Σε 39 συμμετοχές της σε τελικό έχει κατακτήσει 29 φορές το Κύπελλο. Περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Καθαρό 4-4-2 απόψε με Σουάρες και Μέσι να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Πιθανές ενδεκάδες

Σβίλλη (4-2-3-1)

Σορία

Νάβας

Μερκάδο

Λενγκλέ

Εσκουδέρο

Ενζονζί

Μπανέγα

Σαράμπια

Κορέα

Βάσκες

Μουριέλ

Μπαρτσελόνα (4-4-2)

Σίλεσεν

Ρομπέρτο

Πικέ

Ουμτιτί

Αλμπα

Κουτίνιο

Ράκιτιτς

Μπουσκέτς

Ινιέστα

Σουάρες

Μέσι

Εκτίμηση

Η Σεβίλλη θέλει απόψε έπειτα από οχτώ χρόνια να κατακτήσει κάποιον εγχώριο τίτλο. Η Μπαρτσελόνα να φτάσει στο νταμπλ και να εξιλεωθεί για την απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σεβίλλη ξέρει πολύ καλά πως για να έχει ελπίδες κατάκτησης του τροπαίου επιβάλλεται να κρατήσει το τέμπο χαμηλά. Αν ανοίγει τον ρυθμό δεν έχει τύχη με αυτή την Μπαρτσελόνα. Ως εκ τούτου θα ρισκάρω στο under 3,5, το οποίο κινείται στο αξιόλογο 1.80. Λογικό και το over 5,5 στις κάρτες περιμένοντας ένα αρκετά σκληρό ματς.

 

Σε ενδιαφέρει