Α’ Γερμανίας: «Κολώνα» η Αϊντραχτ, γκολ σε Ανόβερο και Βεστφαλία

Με έξι αγώνες συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα της Μπουντεσλίγκα.
dortmundlever

Ξεχωρίζει η μονομαχία Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν στη Βεστφαλία, ενώ από το υπόλοιπο πρόγραμμα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει στο Αμβούργο, όπου η τοπική ομάδα παίζει ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ανάλυση

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Χέρτα Βερολίνου

Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έχει την ψυχολογία στα ύψη μετά τη μεγάλη νίκη – πρόκριση επί της Σάλκε στο Γκεζελγκίρχεν. Στα αγωνιστικά για τους γηπεδούχους επιστρέφει ο μέσος Μασκαρέρ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του επιθετικού Ρέμπιτς. Η Χέρτα από την άλλη προέρχεται από νίκη κόντρα στην Κολωνία, η οποία την άφησε στη μέση της βαθμολογίας χωρίς κάποιο ουσιαστικό κίνητρο. Η Αϊντραχτ από την άλλη βρίσκεται σε απόσταση βολής ακόμη και από την τετράδα και με νίκη σήμερα θα εκμεταλλευτεί «στραβοπάτημα» της Χόφενχαϊμ ή της Λειψίας που αγωνίζονται μεταξύ τους. Συνεπώς σε αυτό το ματς θα πάω με τη νίκη των γηπεδούχων: 1.

 

Αμβούργο – Φραϊμπουργκ

Τελείωσαν τα ψέματα για το Αμβούργο. Αν δεν κερδίσει σήμερα τη Φραϊμπουργκ, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ουσιαστικα θα υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Μπουντεσλίγκα. Ο Κρίστιαν Τιτζ αναμένεται να παρατάξει του γηπεδούχους με 4-1-4-1 κόντρα στο 4-2-2-2  του Κρίστιαν Στράιχ. Η Φραϊμπουργκ προέρχεται από ήττα στην έδρα της Μαϊντζ και αν χάσει και σήμερα θα μπλέξει σε περιπέτειες. Δύσκολο ματς με πολλά νεύρα και άγχος θα γίνει λογικά στο «Imtech Arena». Το κίνητρο είναι μεγάλο, ωστόσο επειδή οι άμυνες και των δύο ομάδων είναι αναξιόπιστες θα πάω με το G/G.

Ανόβερο – Μπάγερν Μονάχου

Το Ανόβερο χρειάζεται ακόμη λίγους βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία, ενώ από την άλλη η Μπάγερν Μονάχου έχει στεφθεί ήδη πρωταθλήτρια. Ο Γιουπ Χάικνες λογικά θα προστατέψει ή θα ξεκουράσει κάποιους παίκτες εν όψει του μεγάλου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ τη προσεχή Τετάρτη στο Μόναχο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκτός βασικού σχήματος αναμένεται να μείνουν οι Ριμπερί και Ρόμπεν. Έτσι το σύστημα θα διαμορφωθεί σε 4-4-2 με τους Λεβαντόσφκι και Βάγκνερ στην επίθεση. Παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο για τους φιλοξενούμενους, ενώ το μυαλό τους σίγουρα θα είναι στο επόμενο κρίσιμο ματς. Υποψία για έκπληξη (1Χ), ωστόσο για πιο ασφάλεια θα επιλέξω το «αγαπημένο» των Βαυαρών: OVER 3.5.  

Λειψία – Χόφενχαϊμ

Η Λειψία φέτος έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και πλέον μετά τον αποκλεισμό από το Europa League επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο πρωτάθλημα, όπου μάχεται για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Η Χόφενχαϊμ από τη μεριά της βρίσκεται σε φουλ φόρμα (τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες στα τελευταία έξι ματς) και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με έναν βαθμό λιγότερο από τη σημερινή της αντίπαλο. Η απόδοση του «διπλού» είναι εξαιρετική και η Χόφενχαϊμ μπορεί να την υποστηρίξει αν παίξει σύμφωνα με τα φετινά στάνταρ απόδοσής της: 2.

Στουτγκάρδη – Βέρντερ Βρέμης

Αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας, με τη Βέρντερ να είναι αυτή που αναζητεί ακόμη λίγους βαθμούς για να εξασφαλίσει και τυπικά την παραμονή. Η Στουτγκάρδη, ωστόσο φέτος είναι ισχυρή στην έδρα της (έχει την καλύτερη άμυνα με εννιά γκολ παθητικό σε 13 αγώνες). Πάντως, στα τελευταία τρία εντός έδρας ματς μετρά ισάριθμες ισοπαλίες. Η Βέρντερ από την άλλη βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έχει καλή παράδοση στη συγκεκριμένη έδρα. Ματς με γκολ περιμένω και σήμερα στη Στουργκάρδη, κάτι που άλλωστε συμβαίνει συχνά στις αναμετρήσεις των δύο συλλόγων την τελευταία εικοσαετία: OVER 2,5.

Ντόρτμουντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση. Οι γηπεδούχοι μπροστά στο κοινό τους είναι πανίσχυροι και θα παραταχθούν με σύστημα 4-2-3-1 και τον Ρόις στην κορυφή της επίθεσης. Οι «ασπιρίνες» από την άλλη προέρχονται από «βαριά» ήττα-αποκλεισμό από τη Μπάγερν στο κύπελλο. Σήμερα, ωστόσο πρέπει να πάρουν θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να παραμείνουν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Και οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα για τη νίκη και επειδή είναι από τη φύση τους επιθετικές μπορεί να γίνει παιχνίδι με αρκετά τέρματα. Γι’ αυτό επιλέξω το OVER 3.5.

Σε ενδιαφέρει