Α’ Ισπανίας: Ετοιμάζει… πάρτι η Ρεάλ

Λίγες μέρες πριν τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν, η Ρεάλ θέλει να χτίσει ψυχολογία ψάχνοντας γκολ και θέαμα με αντίπαλο την κακή Μπιλμπάο. Εσπανιόλ – Εϊμπαρ
IMG

Με τρεις αναμετρήσεις σε Βαρκελώνη, Βαλένθια και Μαδρίτη συνεχίζει η εμβόλιμη 33η αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Εσπανιόλ – Χετάφε

Η Εσπανιόλ ηττήθηκε δίκαια από τη Χετάφε με 1-0 εκτός έδρας. Δεν υπήρχε στο ματς. Μάλιστα έπαιξε για μεγάλο διάστημα και με παίκτη παραπάνω, αλλά τζίφος. Άνευρη, άχρωμη και άγευστη δημιουργικά. Η παραμονή θεωρείται δεδομένη, αφού βρίσκεται στο +9 από την τελευταία τριάδα, αλλά οι στόχοι ήταν πολύ μεγαλύτεροι φέτος. Οχτώ νίκες έχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και οι επτά εξ αυτών σημειώθηκαν εντός έδρας. Στη δύναμη του Κορνέγια θέλει να πατήσει κι απόψε παίζοντας με 4-4-2 και τους Μορένο – Μπαπτιστάο στην επίθεση. Η Έιμπαρ είναι σαφέστατα πιο καλοδουλεμένη από την αντίπαλό της. Τελευταία δείχνει, πάντως, να βρίσκεταιο σε διακοπές. Ηττήθηκε με 1-0 από την Αλαβές εντός έδρας. Αποτέλεσμα που έφερε προβληματισμό, αλλά προήλθε από την βαθμολογική χαλάρωση. Εχει ξεμείνει από στόχους. Λείπουν απόψε οι Ραμίς, Αρμπίγια, Ορεγιάνα, Ενρίτς και Ινούι. Λόγω των συγκεκριμένων απουσιών και της εντός έδρας μεταμόρφωσης της Εσπανιόλ σκέφτομαι τον άσο.

 

Βαλένθια – Χετάφε

Η ήττα με 2-1 από την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου αδικεί την προσπάθεια της Βαλένθια. Ετρεξε που, μάτωσε στον αγωνιστικό χώρο και άξιζε την ισοπαλία. Δεδομένη η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος να προσπεράσει τη Ρεάλ στη μάχη της τριάδας. Απέχει δύο βαθμούς από τους Μαδριλένους. Απόψε θα παραταχθεί με 4-4-2 και τους Τζάτζα – Ροντρίγκο στην επίθεση. Λείπουν Κοντόγμπια και Παουλίστα. Στο Μεστάγια έχει σε 12 συγκρούσεις με τη Χετάφε 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττ. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν την Εσπανιόλ με 1-0 βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί δύο ηττών. Αδιάφοροι βαθμολογικά. Εχουν ξεμείνει από στόχους. Σημαντικό το ότι εξασφάλισαν την παραμονή πρόωρα. Λείπει απόψε ο πρώτος σκόρερ Ανχελ, αλλά και ο μέσος Αραμπάρι. Με γεμάτο κέντρο και 4-5-1 σήμερα. Αιχμή του δόρατος στην επίθεση ο Μολίνα. Σκεφτόμουν πως ο άσος μετα υπάρχοντα δεδομένα δεν θα ξεπερνάει το 1.50. Τελικά βλέποντάς τον στα όρια του 1.60 θα τον αγοράσω και θα πω κι ευχαριστώ. Σέβομαι τη Βαλένθια στο άντρο της.

Ρεάλ – Μπιλμπάο

Η Ρεάλ προετοιμάζεται για τους ημιτελικούς με την Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ζιντάν το τελευταίο διάστημα κάνει το σχετικό ροτέισον. Στη νίκη με 2-1 επί της ουραγού Μάλαγα έμειναν εκτός Μπέιλ, Κροος, Ισκο, Ρονάλντο και Μαρσέλο και 2-3 ακόμη. Απόψε θα παίξει με περισσότερους βασικούς. Στόχος να κλέψει τη δεύτερη θέση από την Ατλέτικο, που αποτελεί φέτος το αγωνιστικό της ταβάνι. Στη Μαδρίτη μετράει 12 σερί νίκες με ισάριθμα over κόντρα στην Μπιλμπάο. Αναμένεται να ξεκινήσει με ένα άκρως επιθετικό 4-3-3 και τους Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά στην επίθεση. Θα ψάξει γκολ και θέαμα. Οι Βάσκοι από την άλλη ηττήθηκαν μέχρι και από την κάκιστη Λα Κορούνια με 3-2. Βαρύ κι ασήκωτο το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Εντονος προβληματισμός. Μουρμούρα από τον κόσμο. Ξέμειναν από στόχους. Ο Θιγάντα αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Προέρχονται από 7 σύνολα τερμάτων «2-3» στα εννιά τελευταία. Επιστρέφουν ο Νούνιεθ στην άμυνα και ο Ιτουράσπε στο κέντρο. Θέλει να χτυπήσει στην κόντρα απόψε η φιλοξενούμενη γι’ αυτό και θα παίξει με 4-2-3-1 και τον ταχύτατο Ινιάκι Γουίλιαμς στην κορυφή. Η Ρεάλ δεν χαρίζει κάστανο στο Μπερναμπέου. Πολύ περισσότερο τώρα κόντρα σε αυτή την προβλέψιμη Μπιλμπάο. Ασος και over 3,5. Δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή οι αποδόσεις.

Σε ενδιαφέρει